Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση του Φιλοσοφικού καφενείου με καλεσμένο τον Γ. Κοντογιώργη -ηχητικό-


Πραγματοποιήθηκε χθες η δεύτερη συνάντηση του Φιλοσοφικού Καφενείου με  καλεσμένο τον Γιώργο Κοντογιώργη και τίτλος εισήγησης: «Η αντίσταση των εννοιών ως άρνηση της δημοκρατίας».

DSC_0347

Ο κ Κοντογιωργης είναι ένας από τους διανοούμενους που εκτίθενται και αρθρώνουν εδραία άποψη για την σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα, συγγραφέας ενός μεγάλου πλήθους βιβλίων, με έντονες παρεμβάσεις στον πολιτικό διάλογο, που στηλιτεύουν την κομματοκρατία και άλλες παθογένειες της σύγχρονης Ελληνικής πολιτείας.΄

DSC_0315

Είναι ομότιμος καθηγητής πολιτικής επιστήμης και πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει διδάξει σε πολλά ξένα πανεπιστήμια επί σειρά ετών. Εκτός από την λαμπρή ακαδημαϊκή του καριέρα, έχει χρηματίσει Πρόεδρος-Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ και Υπηρεσιακός Υφυπουργός Τύπου και ΜΜΕ, ενώ υπήρξε, μεταξύ άλλων ο εισηγητής της δημιουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

DSC_0348

Στην χθεσινή συζήτηση της οποίας μπορείτε να ακούσετε ένα μεγάλο μέρος ο καθηγητής μέσα από τη δική του θεώρηση, και απορρίπτοντας ουσιαστικά την επικρατούσα επιστημονικά αποδεκτή θεώρηση για τη σύγχρονη δημοκρατία έκανε τη δική του προσέγγιση στην έννοια.

Ακούστε το ηχητικό

DSC_0310 DSC_0311 DSC_0315 DSC_0325 DSC_0338 DSC_0345 DSC_0347 DSC_0348 DSC_0349 DSC_0350 DSC_0351 DSC_0354

About Ομάδα Σύνταξης 28453 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.