ΠΟΥ: Για την Ευρώπη δεν υπάρχει fast track επανόδου στην κανονικότηταΗ Ευρώπη βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα της πανδημίας της COVID-19, με τα κρούσματα να πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής της υπηρεσίας για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Χανς Κλούγκε.

«Οι αριθμός των κρουσμάτων στην περιοχή συνεχίζει να αυξάνεται. Τις τελευταίες 10 ημέρες, ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφηκε στην Ευρώπη σχεδόν διπλασιάσθηκε για να φθάσει το 1 εκατομμύριο”, δήλωσε ο Χανς Κλούγκε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Αυτό σημαίνει ότι το 50% του συνολικού φορτίου της επιδημίας βρίσκεται στην Ευρώπη, όπου περισσότεροι από 84.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, πρόσθεσε.

«Τα σύννεφα της καταιγίδας αυτής της πανδημίας θα συνεχίσουν να βαραίνουν επάνω από την περιοχή… Την ώρα που ορισμένες χώρες εισέρχονται σε μία περίοδο κατά την οποία μπορεί να είναι σε θέση να χαλαρώσουν σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα, δεν υπάρχει fast track επανόδου στην κανονικότατα.

Καθώς ορισμένες χώρες αρχίζουν να εξετάζουν πιθανή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και την επαναλειτουργία σχολείων και ορισμένων χώρων εργασίας, ο Χανς Κλούγκε προειδοποιεί ότι είναι κρίσιμο να γίνει αντιληπτή η πολυπλοκότητα και αβεβαιότητα αυτής της μετάβασης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αντιλαμβάνεται ότι οι πολιτικές της κοινωνικής αποστασιοποίησης για την επιβράδυνση της εξάπλωσης της νόσου επηρεάζουν ζωές και εισοδήματα. «Οι άνθρωποι σωστά ρωτούν: Πόσα πρέπει να αντέξουμε; Και για πόσο διάστημα; Σε απάντηση, εμείς, οι κυβερνήσεις και οι υγειονομικές αρχές πρέπει να έχουμε απαντήσεις για να προσδιορίσουμε πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις και με ποιον τρόπο μπορούμε να σχεδιάσουμε μια ασφαλή μετάβαση».

Για οποιοδήποτε βήμα για την άρση μέτρων του lockdown πρέπει να έχουν διασφαλισθεί πολλά κρίσιμα ζητήματα όπως τα στοιχεία που δείχνουν ότι η μετάδοση της Covid-19 τελεί υπό έλεγχο, ότι οι κίνδυνοι ξεσπάσματος έχουν ελαχιστοποιηθεί και ότι τα συστήματα υγείας έχουν την ικανότητα του εντοπισμού, διαγνωστικού ελέγχου, ιχνηλάτησης και απομόνωσης των κρουσμάτων Covid-19.

«Παραμένουμε στο μάτι του κυκλώνα…εάν δεν μπορείτε να διασφαλίσετε την πλήρωση αυτών των κριτηρίων, σας καλώ να το ξανασκεφτείτε το», είπε ο Χανς Κλούγκε.

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28428 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Η "" επιστημονική διεθνής των ιατρών "" ΠΟΥ , ώς Παγκόσμια Οικονομική Υπηρεσία. says:

  Η Αμερικάνικη πολιτική και πολιτικοί δεν είναι βλάκες για να μην ξέρουν τις ευθύνες τις ΠΟΥ για την πανδημία , και να τις εοισημαίνουν ανοιχτά δια στόματος προέδρου.
  Από κάθε χώρα εκάστοτε ταψδιάφορα κοινωνικο παρε’ί’στικα ιατρικά και πολιτικά λόμπυ ορίζουν εκπροσώπους στην ΠΟΥ , κολλητούς φίλους συνεργάτες , που επενδύουν και στις παγκόσμιες γνωριμίες και στις εκπαιδευτικές άδειες και ανέξοδα σεμινάρια και στις σχέσεις με τις φαρμακοβιομηχανίες , και στις οικογενειακές σχέσεις για σπουδές των τέκνων και καριέρες των ίδιων και των τέκνων σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και εσωτερικού.
  Αν η Αμερικανική πρεσβελια σε μια χώρα ήθελε μεταπολεμικά να γίνει κάποιος καθηγητής πανεπιστημίουβστην χώρα του, τότε ήταν δύσκολο ν μην γίνει. Κσι τούτοβγιατλι αυος ο κάποιος είχε σπουδάσει ή ειδικευτή στην Αμερική και ήταν και ευεπίφορος στα κοινωνικά κονέ και ο ίδιος με τους συμφοιτητές Αμερικανούς του που είχαν γίνει καθηγητές στις ΗΠΑ, ή ήταν ενταγμένοι σύμβουλοι φαρμακοβιομηχανιών Αμερικάνικων.
  Σε κάποιον ιατρό που είχε αμέσως μεταπολεμικά ειδικευτεί στην Αγγλία και στην ΗΠΑ , η γέννηση του υιού του το 1960-61 περίπου , χαιρετίστηκε από τα πέρατα του κόσμου , μια και ο ίδιος ο ιατρός ήταν μέλος Ελληνικών αντιπροσωπειών στην ΠΟΥ αοό ίδρυσή της , αλλά και από την αρχή της δεκαετίας του 1950 συμμετείχε σε διεθνή επιστημονικά φόρουμ. Και ο ιατρός αυτός ήταν βέβαια και καλός επιστήμων .Αλλά ήτανε και τα κονέ καιωτα βύσματα και οι φαρμακοβιομηχανίες.
  Στον μεσοπόλεμο την δεκαετία του 1930 και ένεκα των αυξημένων εμπορικών Ελληνογερμανικών σχέσεων , οι ώς τότε Γερμανοσπουδαγμένοι που επικρατούσαν , είχαν τεράστια προσβασιμότητα στην κοινωνική και επιστημονική ζωή της Ελλάδος , και στέλνονταν μάλιστα και ειδικές επιστολές μέσω Ελληνικής πρεσβείας στην Ελληνική κυβέρνηση, για την προτίμηση του τάδε ή του δείνα Γερμανοτραφούς ΈΛληνα επιστήμονα για μεγάλη κρατική θέση.
  Το δειγμα της Χαιδελβέργης στο δίκαιο , της Γερμανικής σχολής εν γένει στην Ιατρική είναι ενδεικτικό για την Ελληνική προπολεμική κρατικοκοινωνική οργάνωση της επιστημονικής πραγματικότητας.
  Και μπορεί βέβαια και αυτές οι χώρες και άλλες να εξυπηρετούσαν τα διεθνικά προπσγανδιστικά και οικονομικά συμφεροντά τους, και οι μικρές χώρες μα σποκτούσαν μια τεχνογνωσλια που τους έλειπε, αλλά κσι όλο αυτό το κοινωνικλοπαρείστικο επιστημονικό κύκλωμα έκανε και την δική του δουλειά και εξυπηρετούσε και τα δικάτου αυτόνομα συμφέροντα.
  Όπως το ίδιο ώς αυτόνομα συμφέροντα εκπροσώπων εξυπηρετούν και οι διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες , που οι εκπρόσωοοι κάποιων χωρών μιζάρονται για να αποφασίσουν για τις χώρες τέλεσης των ολυμπιακών αγώνων, ή στην αμαρτωλή ουέφα με τα μιζαρίσματα και τις κλειστές ποδοσφαιρικές ματιές εποχής Πλατινί. Που οι αμυντικοί Βαλκανικής ομσδος κάνανε τους τροχονόμους στο 7-1 υπερ της Γαλλικής ομάδας.
  Απ ότι φαίνεται οι Πολιτικοί και η πολιτική των ΗΠΑ καταλάβανε ότι οι “” επιστήμονες”” στην ΠΟΥ από διάφορες χώρες, θολώσανε απ τον τζίρο που καταλαβαίνανε μπροστά τους και τώρα και επερχόμεναμε με κάθε λογής φάρμακα και εμβόλια , και άρχισαν να αυτονομούνται ώς επιστημονικό εισπρακτικό λόμπυ , που ήθελε και θέλει να αποσπάει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο απ τις φαρμακοβιομηχανίες των χωρών και απ τις κυβερνήσεις. Και επειδή στις ΗΠΑ κύρια η βιομηχανία και η επιχειρηματικότητα γενικά είναι το ίδιο της πολιτικής ώς συμφέροντα , για τούτο και ο Αμερικανός πρόεδρος τους τάχωσε ώς ΠΟΥ χαρακτηριζοντάς τους ώς ανεπαρκής για μα προστατεύσουν την παγκόσμια υγεία και εννοείται την Αμερικανική οικονομική -άρα πολιτική-ζωή. Μάλιστα απ το βήμα του Λευκού οίκου ο Αμερικανός πρλοεδρος ήταν πρωτοφανέστατα σαφής και διαφανής λέγοντας επιδεικτικά , ότι : “”εγώ δεν θα φορέσω μάσκα “” όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν θα εφαρμόσει την συμβουλή της ΠΟΥ για να φοράει μάσκα. Η δεικτική απαντησή του ώς προέδρου των ΗΠΑ ότι δεν ακούει τις συμβουλές της ΠΟΥ για την πανδημία, αφού πρώτα ονόμασε του εοιστήμονες της ΠΟΥ ώς ανεπαρκείς, είναι συμβολική για να καταδείξει ότι στην ΠΟΥ ενδιαφέρονται και για την κονόμα. Και βέβαια είπε έμμεσα σλλά σαφώς :οτι και για την ΠΟΥ ισχύει “”πρώτα η μάσα μετά η ηθική””.
  Απασχολημένη πολύ οι της ΠΟΥ “” επιστήμονες ιατροί”” με τα οικονομικά , άφησε στις κυβερνήσεις να πάρουν τις ιατρικές αοοφάσεις πολιτικά. Για τούτο και οι περιορισμοί κυκλοφορίσς και οικονομικής ζωής. Μια και δεν μπορούμε να ζητάμε απ τους πολιτικούς να προτείνουν ιατρικές αποφάσεις ,σφού οι διεθνής των ιατρών ασχολείται μεωτα οικονομικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.