About Ομάδα Σύνταξης 28528 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. Όχι απλά δεν τα καταφέρατε να διαχειριστείτε το μεταπολιτευτικό κοινοβουλευτικό κατακτημένο με κόπο χρόνων σύστημα , αλλά δημιουργήσατε και την μεγαλύτερη ώς τώρα συνθήκη οριακά για επιμέρους εκτροπές και αμφισβητήσεις της ίδιας της πολιτειακής τάξης που απ το 1975 στηρίζετε συνταγματικκά στά κόμματα.
  Τα χάλια της διαφωνία σας με το κόμμα Ανεξάρτητους Έλληνες (της πολύ περίεργης ιδεολογικά κυβερνητικής συνεργασίας ) και την συνέχιση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας σας που ακόμα και ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος βγήκε δημόσια και θεώρησε τις πρακτικές της αντιθεσμικές , δεν τις κατανοήσατε ποτέ .Απλά μόνο το να μείνετε στην κυβέρνηση θέλατε??
  Ή ακόμα την μεταγραφή της διπλής φορολόγησης ώς έκτακτη εισφορά όχι μόνο δεν την είδατε αντισυνυαγματική αλλά την κοινωνικοποιήσατε συσκοτιστικά ώς εισφορά αλληλεγγύης , για να αλιμούργιασετε αυξητικά την ίδια την εργασία υπερ της επιδοματικής μεθοδικά επιδιωκόμενης να παραχθεί τεμπελιάς.
  Το κράτος λάστιχο -συντάξεις την 24η του Μαίου για να πάρετε ψήφους την 26η Μαίου , δεν ενόχλησε κάποιον δημοκράτη χρόνια απ τον καιρό των προοδευτικών αριστερών ευρωκομμουνιστικών αναζητησεών σας??
  Ή καλή ήταν η θεωρητική αναζήτηση στους καφενέδες για να περνάει η ώρα χρόνια αλλά είναι αποδιοπομπαία όταν δεν σας βολεύει ταμειακά.??
  Η ίντριγκα του ενφια με τις μπρός πίσω αντικειμενικές αξίες δεννσας ενόχλησε.
  Η μη εφαρμογή του ωηφισμένου από σας νόμου 4387/2016 του ασφαλιστικού που οι ίδιοι πσρελκύεται την εφαρμογή του υπερ δήθεν της μη περικοπής των συντάξεων ( τότε γιατί τον ψηφίσατε??ή δεν τον ακυρώνεται??) δεν σας ενόχλησε ιδεολογικά ώς λειτουργία κοινωνικής παρελκυστικής αναντιστοιχία σας??.
  Η μεθοδευμένη στα χρόνια σας καθυστέρηση απονομής συντάξεων με στόχο την ταμειακή πλεονασματικότητα δεν θας ενοχλεί θεσμικά.Ή δεν φροντίσατε να μάθετε πώς το λειτουργικλο σύστημα μπορεί να εκδόσει τις συντάξεις πολύ νωρίτερα από τα 3-4 χρόνια , αλλά αυτό από κάπου ελέγχεται ??Αλήθεια από που?? Γιατί μέσα στην Βομβάη εκεί πέριξ όλοι το ξέρουν.
  Η 13η σύνταξη που δεν ήταν ποσό σύνταξης αλλά ήταν ποσό επιδόματος που όμως δενηταν επίδομα γιατί φορολογήθηκε ώς σύνταξη , μπορείται να ερμηνεύσεται γιατί δόθηκε προεκλογικά και σε ποιά συνταγματική κουλτούρα για το οικονομικό στοιχείο εδράζεται?
  Η προσπαθειά σας για να συτοθεσμιστείτε ώς πολιτικός πλατύς πόλος κομματικός του κοινωνικού συστήματος , θα κατανοήσετε στα χρόνια ότι δεν θα περπατήσει γιατί ήταν στηριγμένη πάνω στην επικοινωνιακή ίντριγκα της πολιτικής .Και η πολιτική είνσι σπουδαία ενασχόληση και επάγγελμα ακόμα, γιατί απ αυτήν κσι τις αποφάσεις της εξαρτάται η κοινωνική συμβίωση.Συτή την οποία εσείς πολεμήσατε και πολεμάτε στην βάση της προοπτικής της κοινωνικής φτωχείας και κοινωνικής και ατομικής καθήλωσης ώς πυρήνα της καφενοβειακής κουλτούρα σας.
  Για τούτο και δεν ασχοληθήκατε ηθηλημένα δεν θέλατε κομματικές οργανώσεις στον χώρο σας έστω και κατ ελάχιστο ώς κυβέρνηση.Γιατί η κομματικές οργανώσεις συνιστούν μια μορφή βασικής συλλογικότητας ( όπως την κομματική που επιβάλλει το σύνταγμα). Και την συλλογικότητα ώς ιδέα θέλατε να πολεμήσετε εσείς και την πολεμήσατε με λύσσα και συνεχίζετε και θα συνεχίζετε να την πολεμάτε ιδεολογικά και πρακτικά.Γιατί αυτή ήταν η συνισταμμένη χρόνια της δικής καφενοβειακής μάζωξης.Για τούτο και εχθρό σας ώς κυβέρνηση θεωρήσατε την μεσαία τάξη και αποπειραθήκατε να την ταλαιπωρήσετε έως να την εξοντώσετε.
  Διότι τότε μόνο νοιώθετε και ώς σνθρωποι καλά, όταν δυστυχούν οι άλλοι.

 2. Η αυτοδιαλυτικά θεσμική προπτική του σύριζα.Η ύπαρξη προηγείται και της συλλογικότητας. says:

  Μετά την ήτρα των εκλογών της 26ης Μαίου και της επερχομενης ήττας της 7ης Ιουλίου φα κατανοήσουν οι του σύριζα ότι ήταν ένα αθεμοποίητο κομματικά ρηχό μόρφωμα με μόνο συνδετικό στοιχείο τον κυβερνητικό αρχηγισμό και τις ίντριγκες για προσωπική ανάδειξη με πρωθυπουργική βούλα και εντολή.
  Η Ελληνική κοινωνία τους έδειξε αυτλη την αδυνατότητα αποδοχής θεσμοποιήσεώς των με τις περιφερειακές Δημοτικές εκλογές .Και αν νομίσανε ότι τα πολιτικά κόμματα θεσμοποιούνται ώς συνταγματικοί αναγκαίοι και κοινωνικά θεσμοί, ήταν γιατί έτσι θέλουν να νομίζουν γιατί είναι το ατομικό επιδιωκόμενο βουλευτηλίκη και ώς αμοιβή καθενός.
  Προεκλογικά οι ιντριγκαδόροι του σύριζα λέγανε.ότι με τόσα επιδόματα θα πάρουμε τόσους ψήφους ( μετράγανε κουκιά επίσημα και το ξέρουν αυτό) και θα καλύψουμε την διαφορά απ την κοινωνική φθορά.
  Κανένας δεν έλεγε ότι είχαν χάσει την πολιτική πεπατημένη ώς αισθητήριο του λαού.Και όταν κάποια φορά κάποιος έξω απ τον σύριζα τους το είπε σε ανώτατο κομματικό επίπεδο , πάλι δεν εξέλαβαν σοβαρά αυτόν, αλλά μένανε προσκολημένοι στις μετρίσεις ψήφων λογω επιδομάτων. Και αυτοί ήταν ανώτατα κομματικά στελέχη -ουσιαστικά ανώτατα στελέχη ενός κόμματος που δεν υπάρχει θεσμικά και με τα ιστορικά κομματικά κριτήρια.( Το συμβάν ιναι πραγματικό και οι συνομιλούντες ζωντανοί).
  Αλλά η κομματική ανυπαρξία του σύριζα μάλλον στήριζε την κυβερνητική υπαρκτότητα και αυτό ήταν μεθοδικό και μεθοδευμένο για την διατηρησιμότητα του σύριζα ώς κυβέρνηση.Έτσι εξηγείται η μη προγραμματική και η νεοπλασματική κυβερνητική συνεργασια Σύριζα με τον κυβερνητικό υπερ δεξο σχηματισμό τβν ανελ. Η οποία συνεργασία δεμ μπορούσε παρά να δώσει τις περίεργες θεσμικά καντρίλιες και ίντριγκες στην διάλυση της συνεργασίας με αφορμή το Σκοπιανό.
  Να φεύγει το κόμμα ανελ απ την κυβέρνηση και να μένουν οι υπουργοί του και οι βουλευτές του στην κοινοβουλευτική υποστήριξη υου σύριζα.
  Και αυτο δεν ήταν τυχαίο ή αναγκαίο, αλλά συριζαικά κυβερνητικά μεθοδευμένο για να μπορέσει να διαδπείρει και μια αλλοίωση της κομματικής συλλογικής αναγκαιότητας συνταγματικά για την συγκρότηση του πολιτειακού. Μια και το κόμμα ώς πυλώνας του συντάγματος θα έμπαινε σε 2η μοίρα υπέρ του μεμονωμένου προσώπου του κόμματος. ( ΔΗΛΑΔΗ το πρόσωπο θα τράβαγε το κόμμα απ το μανίκι και άρα θά καθόριζε και την συνταγματική απόφαση ώς τέτοια.
  Να γιατί ήταν συριζαική επιδίωξη η ανυπσρξία κίμματος για μα στηριζεται η κυβερνησιμότητα απ το κόμμα στην βάδη των προσώπων υπουργών και των εξατομικευμένων αποφασεών τους χωρίς ενιαίο κομματικό έλεγχο.
  Έτσι εξηγούνται η νομιμοποιηση απ τον πρωθυπουργό των τροπολογιών της τελευταίας βολευτικής των τέκνων υπουργών , πιυ για επικοινωνιακούς λόγους τους καταδίκασε ο Τσίπρας πρωθυπουργός αλλά δεν τις ακύρωσε.
  Και στην κουμουνδούρου τεαβάνε τα μαλλιά τους ώρισμένοι κομματικοί λίγοι που ήταν εκεί και παλαιότεροι σπ τον Τσίπρα που δεν κατάλαβαν ότι το κυβερνητικό παιχνίδι παίχτηκε προηγήθηκεαο το κομματικό. Και υπάρχει μια διάσταση και ένας διχασμός στον σύριζα μεταξύ των πσλιών του κκε εσωτερικού νεοι την δεκαετία του 1980 ώριμοι τώρα.Που δεν τους λογάριασε ο κυβερνητισμός του επήλυδα ( όπως λένε οι ίδιοι)Τσίπρα.
  Το φαινόμενο βέβαια του αριβισμού και του οππουρτουνισμού και του καριερισμού δεν είναι ξένο πρός την αριστερά.
  Απλά ο προτεινόμενος απ τον συνασπισμό από το 2005-2006 νεαρός τότε υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων κος Τσίπρας τους γέλασε του παλαιότερους κομματικούς του κκε εσωτερικού καιωτων μετέπειτα συνιστωσών.Και πολλοί απ αυτούς θα χάσουν την βουλευτική έδρα και τον μισθό σε δύσκολες εποχές.Για τούτο και κσποιοι αποχωρούν απ τα ψηφοδέλτια του σύριζα καίτοι ήταν προβεβλημένα κυβερνητικά στελέχη.
  Η εξέλιξη του χωρίς κομματική βάση και δομή μορφώματος σύριζα είναι και προδιεγραμμένη ώς σκορποχώρι και μένει μόνο να εξετασθούν οι παράμετροι και η λειτουργική της αυτοδιάλυσης.
  Οι παλαιότεροι κομματικοί του κε εσωτερικού απ την δεκαετία του 1980 φοιτητές τότε αλλοπαρμένοι απ την προοπτική της εξουσίας χάσανε μπούσλα και τιμόνι.Αλλά ας το ποιούν το ποτίρι γιατί πάντα η ατομική ύπαρξη προηγείται και της συλλογικότητας και η ύπαρξη προηγείται και του έρωτα .

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.