Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 15 Ιουλίου 2020: Μην ξεχάσετε να τους ευχηθείτε


Εορτολόγιο ημέρας, για να ξέρεις ποια ελληνικά ονόματα γιορτάζουν και σε ποιους να ευχηθείς. Σήμερα 15 Ιουλίου γιορτάζουν οι:

  • Βλαδίμηρος
  • Κήρυκος
  • Ιουλίτα (Ιουλίττα).

Ορθόδοξος Συναξαριστής: Άγιοι Κήρυκος και Ιουλίττα η μητέρα του, Μνήμη της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου, Άγιος Βλαδίμηρος ο Ισαπόστολος βασιλιάς των Ρώσων, Άγιος Λολλιανός, Άγιος Αβούδιμος, Εύρεση τιμίας κάρας της Οσίας Ματρώνας της Χιοπολίτιδας, Άγιος Swithn, Άγιος Donald και οι Εννέα κόρες του.

Στην Ταρσό συνελήφθη από τον ηγεμόνα Αλέξανδρο, ο οποίος την υπέβαλε σε φρικτά βασανιστήρια μπροστά στο παιδί της. Στην συνέχεια προσπάθησε να φέρει με το μέρος του τον μικρό.

Το παιδάκι όμως δεν δεχόταν και μάλιστα αφού επικαλέστηκε το όνομα του Χριστού, έδωσε μία δυνατή κλωτσιά στην κοιλιά του ηγεμόνα. Αυτός εξοργίστηκε τόσο πού το πέταξε από τα σκαλιά σπάζοντας το κρανίο του μικρού Κήρυκου. Μ’ αυτόν τον τρόπο έλαβε το στεφάνι του μαρτυρίου ο μικρός Κήρυκος. Η δε μητέρα του μετά από λίγο, αφού υπεβλήθη σε πολλά και φρικτά βασανιστήρια, παρέδωσε το πνεύμα της στον Χριστό.

Ιερά Λείψανα

Μία ωλένη με σάρκα της Αγίας Ιουλίττας βρίσκεται στη Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους.

Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ιουλίττας βρίσκονται στις Μονές Μεγ. Λαύρας Αγίου Όρους, Παλαιοκαστρίτσης Κερκύρας και Κύκκου Κύπρου.

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27440 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.