Πλοία μάσκες εξωτερικός χώρος: Μέτρα στο κατάστρωμα των πλοίων από σήμερα.


Σε συναγερμό παραμένει η χώρα καθώς τα νέα κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώνονται τις τελευταίες ημέρες εξακολουθούν να κινούνται σε ανησυχητικά επίπεδα. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 77 νέα κρούσματα, εκ των οποίων μόνο τα 10 αφορούσαν εισαγόμενα περιστατικά, ενώ βαρόμετρο είναι και οι αριθμοί των κρουσμάτων στα αστικά κέντρα όπως στην Αττική που κατέγραψε ακόμη 28 κρούσματα τη Δευτέρα.

Την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου για τους ταξιδιώτες στα πλοία, ακόμα και στον χώρο του καταστρώματος, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το μέτρο για τη χρήση μάσκας θα ισχύσει μέχρι τις 18 Αυγούστου. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης, αυξάνεται τη πληρότητα στα πλοία ακτοπλοΐας, από 60 στο 80% για σκάφη χωρίς καμπίνες και από 65 στο 85% για πλοία με καμπίνες.

Όπως δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας «η συμμόρφωση στο μέτρο είναι κρίσιμη ώστε να μην ληφθούν δραστικότερα μέτρα περιορισμού της πληρότητας των πλοίων».

Όσον αφορά τα κρούσματα συνολικά και την αύξηση που παρατηρείται κατά τις τελευταίες ημέρες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως ο εφησυχασμός οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, μέχρι στιγμής αυτή η αύξηση δεν έχει οδηγήσει σε πίεση στα νοσοκομεία.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η εντατικοποίηση των ελέγχων σε αντίστοιχα μέρη και η προσπάθεια τήρησης των υφιστάμενων μέτρων και συστάσεων.

Τα νέα μέτρα εν όψει Δεκαπενταύγουστου

Ο πρωθυπουργός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του τριημέρου του Δεκαπενταύγουστου, το οποίο θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι από τον τρόπο που θα συμπεριφερθούμε όλοι κι από τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδρά η οργανωμένη πολιτεία θα υπάρχουν και τα ανάλογα αποτελέσματα.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι με αφορμή τα απανωτά κρούσματα συνωστισμού στα μαγαζιά, εξετάζεται η επιβολή ωραρίου λειτουργίας έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα στα κέντρα διασκέδασης κι ενδεχομένως και σε χώρους εστίασης.

Ωστόσο, στο τραπέζι βρίσκονται σκληρότερα μέτρα, μολονότι δεν χρειάζεται να επιβληθούν ακόμα, όπως είναι τα sms στο 13033 για την μετακίνηση των πολιτών, κάτι που επιβεβαίωσε κι ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας, καθώς και τοπικά lockdown.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, ενόψει του Δεκαπενταύγουστου να υπάρξει νέο τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού στην κατεύθυνση της αφύπνισης των πολιτών και της υπενθύμισης της ατομικής ευθύνης.

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27426 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.