Πλησιάζει σπίτια η φωτιά στην Κέρκυρα, εκκενώνονται δύο χωριά


Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή στη νότια Κέρκυρα.

Η φωτιά έχει πλησιάσει κατοικίες στα χωριά Μπαστιάτικα και Παλαιοχώρι και βρίσκεται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από κατοικημένες περιοχές, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο νέος δήμαρχος νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης.

Οι Αρχές έχουν ζητήσει προληπτική εκκένωση των οικισμών, δήλωσε στον σταθμό μας η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Νικολέττα Πανδή.

Η Πυροσβεστική από την πλευρά της αναφέρει πως δεν έχει διατάξει εκκένωση αλλά έχει ήδη ζητήσει από την Αστυνομία να προετοιμάσει απομάκρυνση των κατοίκων λόγω του πυκνού καπνού.

Κοντά στη εστία βρίσκεται και καταυλισμός Ρομά, σημείωσε ο κ. Λέσσης.

Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ενώ προς το σημείου πετούν τέσσερα αεροσκάφη δύο πυροσβεστικά Καναντέρ και δύο ψεκασμού τύπου Πεζετέλ.

«Έχουμε πρόβλημα, η φωτιά είναι σε απόσταση εκατό μέτρων από τις αυλές των σπιτιών», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος.

Πηγή: Skai.gr

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25702 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.