Πλακιωτάκης: Στην τελική φάση τα πρωτόκολλα μετακίνησης στα νησιά 


Σε φάση οριστικοποίησης έχουν εισέλθει τα πρωτόκολλα μετακίνησης των επιβατών στην ακτοπλοΐα, όπως ανέφερε πριν από λίγο ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι μέσα στην ημέρα έχει προγραμματισθεί συνάντηση με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να διευκρινιστούν διάφορες λεπτομέρειες και να αποτυπωθεί το τελικό σχέδιο μέσα στις επόμενες μέρες.

Έσπευσε πάντως να τονίσει ότι ο αριθμός των επιβατών δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος του 50% της δυναμικότητας του κάθε πλοίου ενώ οι καμπίνες θα μπορεί να φιλοξενήσουν μόνο ένα άτομο, εκτός και εάν πρόκειται για οικογένεια. Κομβικό σημείο των πρωτοκόλλων, υπογράμμισε, θα είναι η πιστή τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Το σημαντικό, συμπλήρωσε, είναι να διασφαλισθεί η υγεία των νησιωτών, ειδικά όσων διαμένουν σε μικρά νησιά όπου οι υποδομές υγείας δεν είναι επαρκής.

Ο υπουργός εξέφρασε ακόμη την εκτίμηση ότι πολύ σύντομα θα αρθούν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις προς τα νησιά, πιθανότατα μαζί με την επανεκκίνηση του τουρισμού, ωστόσο είπε ότι αυτό είναι κάτι που θα αποφασισθεί σε συνεργασία με τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων.

Απαντώντας σχετικά με την κατάσταση στην ακτοπλοΐα και τα προβλήματα βιωσιμότητας των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων, υπογράμμισε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει όλα τα ενδεχόμενα και πρόσθεσε πως γίνεται προσπάθεια να εξασφαλισθούν πρόσθετοι πόροι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πέραν της κρατικής στήριξης που έχει δρομολογηθεί. Συγκεκριμένα, είπε ότι μέσα στον Μάιο η Ελλάδα θα υποβάλλει συγκεκριμένο αίτημα στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα και να διεκδικήσει ευρωπαϊκούς πόρους για στήριξη του κλάδου, αξιοποιώντας το άρθρο 107 της συνθήκης της ΕΕ που αναφέρονται σε αποζημιώσεις επιχειρήσεων.

Απαλλάσσεται το επαγγελματικό γιώτινγκ από το ΦΠΑ

Ο κ. Πλακιωτάκης επιφύλαξε και μια «είδηση» σχετικά με τον τομέα των επαγγελματικών σκαφών αναψυχής. Συγκεκριμένα, είπε ότι προωθείται σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών κοινή υπουργική απόφαση για αναστολή εφαρμογής του ΦΠΑ 24% στα επαγγελματικά σκάφη για την φετινή χρονιά και έως ότου ξεπεράσει η χώρα την κρίση. Ο κ. Πλακιωτάκης αναγνώρισε ότι το επαγγελματικό γιώτινγκ θα αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις και υπογράμμισε την πρόθεση του υπουργείου να στηρίξει τον κλάδο, λέγοντας πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους θεσμικούς εκπροσώπους του.

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28383 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.