Πιο αυστηρά μέτρα σε μπαρ και εστιατόρια ετοιμάζει η κυβέρνηση


Μετά τις εικόνες πολλών συνωστισμένων σε beach bar της Μυκόνου, η κυβέρνηση ετοιμάζει άμεσο λουκέτο σε όποιες επιχειρήσεις παραβιάζουν τους κανόνες που έχουν θεσπίσει τα αρμόδια υπουργεία, για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού, μετά το «άνοιγμα» της οικονομίας.

Όπως μετέδωσε το δελτίο του OPEN TV, μπορεί στο παραλιακό μαγαζί της Μυκόνου να επιδόθηκε μεγάλο πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ, ωστόσο αυτό παραμένει ανοιχτό, καθώς ο νόμος προβλέπει ότι μετά την επίδοση προστίμου, η επιχείρηση μπορεί να εξακολουθήσει να λειτουργεί για πέντε ημέρες, προκειμένου να προβεί σε ένσταση, εφόσον το επιθυμεί.

Αυτή είναι μια ρύθμιση που η κυβέρνηση προτίθεται να αλλάξει ακόμη και εντός της ημέρας, Τρίτη 9/6, με ΦΕΚ στο οποίο θα προβλέπεται ότι το «λουκέτο» θα είναι άμεσο, με τον επιχειρηματία να διατηρεί το δικαίωμα άσκησης ένστασης επί της απόφασης. Το υπουργείο Ανάπτυξης προσανατολίζεται συνολικά στην αυστηροποίηση των μέτρων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση από την πλευρά των καταστηματαρχών.

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27534 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.