Πίνακες εμπνευσμένοι από τις ομορφιές της Λευκάδας από τον λάτρη της Λευκάδας Ιταλό καλλιτέχνη και ποιητή Cosimo Damiano Dingeo


Ο Ιταλός καλλιτέχνης και ποιητής Cosimo Damiano Dingeo, επισκέπτεται το νησί μας το 1992 και δηλώνει φανατικός λάτρης της Λευκάδας, αφού όπως έχει δηλώσει η αύρα του τόπου μας και η ομορφιά του τοπίου αποτελούν για αυτόν πηγή έμπνευσης. Το 2017 ο Cosimo κυκλοφόρησε την πρώτη του ποιητική συλλογή με γενικό τίτλο “Dissolute dissolvenze” στην οποία έχει συμπεριλάβει και 2 ποιήματα που αφορούν στο νησί μας και ένα για το Ιόνιο πέλαγος. Το πρώτο από αυτά έχει τίτλο “Berrò l’acqua di mare di lefkada” που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει “Πίνοντας το θαλασσινό νερό της Λευκάδας” και το δεύτερο έχει τίτλο “Che il mare di Lefkada” που μιλάει για την ομορφιά της θάλασσας του νησιού μας.
Ο Cosimo γεννήθηκε στην πόλη Ruvo di Puglia και έχει ζήσει σε διάφορες πόλεις τις Ιταλίας ανάμεσα τους και η Βενετία. Τα τελευταία χρόνια ζει στην Λυγιρία (Liguria) και εργάζεται σε ένα σχολείο. Σπούδασε ξένες γλώσσες και από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τις τέχνες και ιδιαίτερα με την ποίηση και την ζωγραφική.

Πρόσφατα δημιούργησε μια σειρά από πίνακες ζωγραφικής, εμπνευσμένα από τα γαλανά νερά και τα κύματα της παραλίας στα Πευκούλια, που είναι η αγαπημένη του. Απολαύστε τα!

About Ομάδα Σύνταξης 27534 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.