Πέτρος Ζαβιτσάνος στον Prisma 91,6: “Βολεύει την δημοτική αρχή να παρεκτρέπονται οι συζητήσεις στο δημοτικό συμβούλιο για να χάνεται η ουσία και η έλλειψη προτάσεων.”


Εφ όλης της ύλης συνέντευξη στον Prisma 91,6 παραχώρησε ο επικεφαλής του αγωνιστικού μετώπου Πέτρος Zαβιτσάνος.

Ο Πέτρος Ζαβιτσάνος έκανε λόγο για πλήγμα στον τουρισμό από την κατάσταση που επικρατεί  στην ύδρευση αυτό το καλοκαίρι, “ωστόσο πρέπει να αναρωτηθούμε για ποιο λόγο συνέβη αυτό σε τέτοια έκταση από τη στιγμή που η τουριστική περίοδος δεν ξεκίνησε τον Μάιο όπως τις προηγούμενες χρονιές και ήταν η κίνηση πολύ περιορισμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτό το ερώτημα προκαλεί απορία και η δημοτική αρχή δεν έδωσε καμία πειστική απάντηση, καθώς δεν αντιμετώπισε το πρόβλημα με την απαιτούμενη σημασία που έπρεπε.

Ακούγοντας την συνέντευξη του Προέδρου της ΔΕΥΑΠ Πρέβεζας πριν από λίγες ημέρες κ Ζέρβα, ο οποίος ανέφερε ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχε μιλήσει με τη δημοτική αρχή, για το θέμα του διαχειριστή, είπε επίσης ότι σε μία συνάντηση των δήμων στη Φιλιππιάδα, ενώ είχε κληθεί και ο Δήμος Λευκάδας δεν έδωσε το παρών, στο δημοτικό συμβούλιο μάθαμε ότι το θέμα της παραλαβής από την προηγούμενη δημοτική αρχή και τον κύριο Σέρβο δεν έγινε όπως προβλέπεται, καθώς τα στοιχεία που μας δίνει η δημοτική αρχή για τις 8.000 παράνομες συνδέσεις τις έκανε 3.000, την μία τάζει ότι η κατάσταση του δικτύου θα βελτιωθεί, καθώς υπήρξε και δέσμευση του αντιδημάρχου κυρίου Λιβιτσάνου, ότι συγκεκριμένα στους Τσουκαλάδες του χρόνου θα υπάρχει ένα σύγχρονο δίκτυο με τηλεμετρία και θα είναι σε καλύτερη κατάσταση από ότι είναι σήμερα.

Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε ότι το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο το έφερε η δημοτική αρχή μετά την γενική συνέλευση στους Τσουκαλάδες και κάτω από την πίεση του κόσμου, καθώς πραγματοποιήθηκε στα μέσα Αυγούστου σχεδόν στο τέλος της τουριστικής περιόδου.

Ο δήμαρχος μάλιστα Χαράλαμπος καλός παραδέχτηκε ότι σε αυτή τη συνεδρίαση ακούστηκαν πολύ χρήσιμα πράγματα, αν ωστόσο είχε πραγματοποιηθεί τον Μάρτη ή τον Απρίλη η κατάσταση θα ήταν καλύτερη για όλους μας.

Διακρίνουμε μία αμέλεια πάνω στο θέμα της ύδρευσης που στοίχισε το φετινό καλοκαίρι στη Λευκάδα.”

Ο κύριος Ζαβιτσάνος είπε ότι το πρόβλημα μιας καλής ή κακής διαχείρισης στο θέμα της ύδρευσης δεν αφορά τη δημοτική αρχή, χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ  τους δήμους,  όμως είναι ένα καθαρά πολιτικό θέμα και νομίζω ότι ακολουθείται μία πολιτική από την κεντρική εξουσία που χρόνο με το χρόνο απαξιώνονται δομές και υπηρεσίες με στόχο αυτό που ακούσαμε ως φήμη καθώς ακούσαμε και κάποια πράγματα στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Η δημοτική αρχή που “δεν είναι” κυβερνητική δεν έχει αντιταχθεί στο παραμικρό κατά της κυβέρνησης άρα ακολουθεί την πολιτική αυτή. Γιατί δεν μπορεί να λυθεί ένα πρόβλημα και οξύνεται χρόνο με το χρόνο; Μήπως δεν υπάρχουν στη σημερινή εποχή οι τεχνικές δυνατότητες; Είναι καθαρά πολιτικές επιλογές καθώς η κυβέρνηση προτιμά να χρηματοδοτεί άλλο τύπου επενδύσεις και όχι τις βασικές ανάγκες για τους πολίτες.

Αναφορικά με το αίτημα του αγωνιστικού μετώπου να μετατεθεί η συζήτηση και να γίνει μία ολοκληρωμένη κουβέντα υπό καλύτερες συνθήκες η δημοτική αρχή εκτιμώ ότι δεν ήθελε να αναδειχθεί το πρόβλημα σε όλη του την έκταση και σιώπησε, την στιγμή που ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου παίρνει θέση άσχετα αν είναι θετική ή αρνητική, η δημοτική αρχή και το προεδρείο τήρησαν σιγήν ιχθύος σε ένα αίτημα μιας δημοτικής παράταξης.

Η δημοτική αρχή καθόλη τη διάρκεια του χρόνου απαντάει οπότε θέλει, όπως θέλει και αν θέλει στα ερωτήματά μας. Έχει πάγια τακτική και απαξιώνει κατά τη γνώμη μου σε ένα βαθμό το ρόλο του δημοτικού συμβουλίου.

Οι συγκεκριμένες ερωτήσεις μας έγιναν γραπτώς οπότε είχαν το χρόνο να συλλέξουν τα στοιχεία και να απαντήσουν όμως επέλεξαν να μην απαντήσουν, άρα δεν φταίει ο τρόπος που γίνεται η κουβέντα.”

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του ο κ. Ζαβιτσάνος ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή ο κύριος Καλός προσπαθεί να εφαρμόσει το δικό του πρόγραμμα, του κυρίου Λιβιτσάνου και να εφαρμόσει και το πρόγραμμα του κυρίου Σολδάτου κι αν έχω καταλάβει λάθος διορθώστε με.

Ωστόσο ο τόπος πηγαίνει μπροστά ακόμα και αν δεν ψηφίζονται στο δημοτικό συμβούλιο εισηγήσεις του δημάρχου μη έχοντας την πλειοψηφία. Εμείς στα καλά λέμε ναι και σε αυτά που διαφωνούμε λέμε όχι.

Δεν έχει σημασία πώς θα διαμορφωθούν οι συνεργασίες από την στιγμή που η δημοτική αρχή δεν έχει διάθεση να αντιδράσει στις επιταγές της κυβερνητικής πολιτικής οπότε για εμάς θα προχωρήσει μία από τα ίδια και δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα ανεξάρτητα με το ποιον θα επιλέξει να συνεργαστεί.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του και με αφορμή τις έντονες συζητήσεις που πραγματοποιούνται στο δημοτικό συμβούλιο, έκανε λόγο για κατάντια, καθώς “ο κόσμος αρχίζει και μας χλευάζει και δυστυχώς σε αυτή την κατάσταση μας παίρνει η μπάλα όλους και δεν μιλάω μόνο για μένα αλλά και για κάποιους άλλους συναδέλφους που έχουν μία πιο ώριμη στάση στο δημοτικό συμβούλιο.

Αυτό που γίνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει προηγούμενο, ευθύνη έχει ξεκάθαρα το προεδρείο και κατά τη γνώμη μου είναι με τις ευλογίες της δημοτικής αρχής, γιατί φαίνεται μία δημοτική αρχή που προσπαθεί να βρει προτάσεις και από την άλλη μία αντιπολίτευση που κραυγάζει. Την εμπνέει αυτή η κατάσταση, παρεκτρέπεται η κουβέντα και χάνεται η ουσία σε πάρα πολλά θέματα.

Αυτός που θα έπρεπε να εφαρμόζει τον κανονισμό είναι το προεδρείο και δεν το έχει κάνει ποτέ, καθώς η δημοτική αρχή λειτουργεί με έναν υπεροπτικό τρόπο, όλο αυτό το διάστημα που μας πέρασε, θυμάμαι δημοτικούς συμβούλους που επανέρχονται με μία ερώτηση πολλές φορές και αυτές οι ερωτήσεις δεν απαντιούνται ποτέ. Έρχονται λειψά θέματα τελευταία στιγμή κι όλα αυτά δημιουργούν και σε εμάς τους δημοτικούς συμβούλους που προσπαθούμε να έχουμε μία σωστή παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο μία αγανάκτηση.

Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες και πάντα όμως τις περισσότερες φορές ισχύει αυτό που σας είπα.”

About Ομάδα Σύνταξης 27498 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.