Πέτρος Ζαβιτσάνος στον Prisma 91,6: “Στο σημείο που έχουμε φτάσει με τα απορίμματα, η καλύτερη λύση θα ήταν μία διαδημοτική συνεργασία με τους όμορους δήμους, η οποία θα μας εξυπηρετεί όλους.”


Την τοπική επικαιρότητα σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της μετωπικής δράσης Πέτρος Ζαβιτσάνος.

Αναφορικά με την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, είπε ότι είναι νωρίς να βγουν ακόμα συμπεράσματα, ωστόσο η πρώτη αίσθηση είναι ότι οι πολλοί αποφασίζουν και αυτό είναι λογικό, δεν υπάρχει ο διάλογος και ο αντίλογος και αυτό μπορεί να είναι δική μου αίσθηση.

Μάλιστα αναφερόμενος στην προηγούμενη συζήτηση που είχε γίνει στον Prisma 91,6 και την πιθανότητα συνεργασιών στο δημοτικό συμβούλιο, θύμισε ότι είχε διαβεβαιώσει ότι δεν υπήρχε θέμα να μην βρεθούν οι απαραίτητες συνεργασίες και όχι μόνο βρέθηκαν, αλλά και σε μεγάλο βαθμό, καθώς η αναλογία είναι υπέρ του δημάρχου και με την τροπολογία του Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον κύριο Ζαβιτσάνο, υπάρχει στήριξη από την πλευρά Σολδάτου στον Δήμαρχο και αυτό που της λείπει είναι η σφραγίδα του νόμου, καθώς υπάρχει σύγκλιση, όπως υπάρχει και με τον κύριο Λιβιτσάνου, προφανώς και ο ίδιος δεν έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο δίχως μία συνεννόηση και να μην έχει κουβεντιάσει από πριν με το Δήμαρχο.

Διαφορετικά αν ήθελε μόνο να στηρίξει για ποιο λόγο έχει έναν επιπλέον εντεταλμένο σύμβουλο και Αντιδήμαρχο;’

“Προφανώς ο κύριος Σολδάτος είναι ένας πάρα πολύ έμπειρος πολιτικός και πιστεύω θα ήταν απερισκεψία του να στηρίξει σύμφωνα με την τροπολογία και να γίνει μία παράταξη με τον κύριο Καλό. Προφανώς για να το πω απλά φυλάει τα νώτα του, ωστόσο από εκεί και πέρα είναι άλλο πράγμα η απλή αναλογική και στηρίζω μία πρόταση και άλλο στηρίζω γενικώς προγραμματικά, γιατί και εγώ μπορεί να στηρίξω μία πρόταση του δημάρχου αν είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Το πιο σημαντικό είναι στο που δεν θα διαφωνήσουν και όχι στο που θα συμφωνήσουν,
Καθώς στα πολύ μεγάλα ζητήματα θα έχουν ίδιες απόψεις’.”

Σχετικά με το θέμα των απορριμμάτων, είπε ότι ο δήμαρχος έχει αναφέρει ότι η χρηματοδότηση δεν μπορεί να υπάρξει για τα απορρίμματα λόγω ανταποδοτικότητας, αλλά μόνο για τη μεταφορά, οπότε υπολογίσουμε με τις τιμές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ότι κοστίζει 160 ευρώ ο τόνος η μεταφορά για τα Γιάννενα, η μεταφορά έχει μικρότερο ποσοστό το συνολικό κόστους.

Αυτό θα μας λύσει το πρόβλημα;, Καθώς την μεταφορά μπορεί να την κάνει και ο δήμος με δικά του μηχανήματα.

Ωστόσο η άποψή μας είναι απέναντι σε κάθε ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων, καθώς είμαστε της άποψης ότι με πρωτοβουλία του κράτους ανά περιφέρεια, να δίνεται μία λύση.

Στο σημείο που έχουμε φτάσει η καλύτερη λύση θα ήταν μία διαδημοτική συνεργασία με τους όμορους δήμους, η οποία θα μας εξυπηρετεί όλους και αυτή να δοθεί σαν προσωρινή λύση.

Εμένα μου κάνει εντύπωση ότι ο δήμαρχος μας διαβεβαίωνε ότι από την πρώτη εβδομάδα θα συζητιόταν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, έχει περάσει ενάμισης μήνας και ακόμα δεν έχει έρθει το θέμα για συζήτηση στο συμβούλιο, πλην μιας ενημέρωσης δύο λεπτών που έκανε ο δήμαρχος στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.

Προφανώς θα γίνονται κάποιες ενέργειες, ωστόσο πρέπει να μάθουμε για ποιο λόγο θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση.

Μάλιστα υπάρχει και η λύση της Κοζάνης η οποία δέχεται από όσο γνωρίζω το υπόλειμμα, καθώς το εργοστάσιο διαθέτει ΧΥΤΥ, ωστόσο δεν είναι λύση να τα πάμε εκεί και να πληρώνουμε.

Άποψή μας είναι να να φτιαχτούν πέντε κρατικά εργοστάσια και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα παντού, αυτή είναι μία ρεαλιστική λύση.

About Ομάδα Σύνταξης 27519 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.