Πέτρος Ζαβιτσάνος: “Στο θέμα του νερού φέτος πιάσαμε πάτο. Δεν είναι πειστικές οι απαντήσεις της δημοτικής αρχής.”


Στην πρωτολογία του ο Πέτρος Ζαβιτσάνος έκανε λόγο ότι στο αίτημα που υπέβαλε η παράταξη του να διεξαχθεί η συζήτηση κάτω από διαφορετικές συνθήκες, “δεν πήραμε ποτέ απάντηση για το λόγο που το αίτημά μας δεν έγινε δεκτό.

Βέβαια ποιος να απαντήσει καθώς και στις σημερινές μας ερωτήσεις που σας υπέβαλα γραπτώς, δεν απαντήσατε καθώς στην 3η ερώτηση πήρε το ποτάμι και όταν απαντάτε λέτε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε όπως έκανε ο δήμαρχος στην προηγούμενη συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα.”

Αναφορικά με την ύδρευση η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Λευκάδα είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτη καθώς το νερό κόβεται συνέχεια, υπάρχουν πολλές βλάβες, όταν δεν κόβεται σε πολλές περιοχές ίσα που τρέχει.

Εγώ δεν διαφωνώ ότι ο αντιδήμαρχος δεν τρέχει από την άλλη όμως αν δεν έκανε και ένα τόσο μεγάλο αγώνα που θα ήμασταν τώρα; Φτάσαμε στις 20 Αυγούστου να συζητάμε πρώτη φορά για το νερό και αυτό είναι αστείο.

Αν δεν έπαιρναν την πρωτοβουλία οι κάτοικοι των Τσουκαλαδων σήμερα δεν θα ήμασταν εδώ, καθώς τόσο η περιφέρεια, ο βουλευτής και ο δήμος ασχολείται με την υποθαλάσσια, μικρές μεγάλες και μεσαίες μαρίνες αλλά όχι με το νερό.

Αυτό βέβαια έχει την εξήγησή του γιατί τα μεγάλα έργα είναι παραγγελία του κεφαλαίου ενώ το νερό μέχρι στιγμής όχι.

Την έλλειψη νερού την πληρώνει ο απλός κόσμος, ο μικρός επαγγελματίας που έχει ένα μαγαζάκι μερικά δωμάτια.

Όλα πρέπει να γίνουν όμως πρέπει να μπούνε και προτεραιότητες και οι βασικές υποδομές που χρειάζεται ο τόπος όπως το νερό αποχέτευση, απορρίμματα, προστασία του περιβάλλοντος και ακτές που διαβρώνονται συνεχώς, αυτά Γνωρίζουμε πολύ καλά πως μόνο με αγώνα θα τα πετύχει ο λαός και εμείς σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε.

Στην ενημέρωση του κυρίου Λιβιτσάνου στους Τσουκαλάδες μας ενημέρωσε ότι μετά την παρέμβαση του διαχειριστή πήραμε κάποια κυβικά παραπάνω και χρειάζεται κάποιες μέρες για να ομαλοποιηθεί το νερό. Πράγματι μετά από 4 ημέρες στείλατε μήνυμα και καλούσε τον κόσμο να χρησιμοποιεί το νερό στα απολύτως απαραίτητα.

Αυτό από μόνο του είναι μία αντίφαση.

Αν είχαμε φέτος τον περσινό τουρισμό θα κοιτάζαμε από ψηλά και θα βλέπαμε τον πάτο. Πατώσαμε δεν πάει άλλο και τι έχει αλλάξει μέχρι στιγμής από τη στιγμή που φέτος δεν έχουμε νερό θα πρέπει να το απαντήσετε και μέχρι στιγμής δεν το έχετε κάνει.

Την ίδια στιγμή ο αντιδήμαρχος από τη μία δίνει τα εύσημα στην προηγούμενη δημοτική αρχή για τα έργα που έκανε και στην προηγούμενη συνεδρίαση μας είπε ότι παρέλαβε τα χίλια μύρια. Τι ισχύει από όλα κανείς δεν ξέρει και όλα αυτά που λέτε δεν είναι πειστικά από την πλευρά σας.

Το πρόβλημα βέβαια δεν δημιουργήθηκε φέτος όμως κάθε χρόνο είναι και χειρότερα καθώς υπάρχει μία πολιτική που ακολουθείται εδώ και δεκαετίες να απαξιώνεται μία υπηρεσία και μία δομή με στόχο την ιδιωτικοποίηση.

Και φτάνει η στιγμή που πασάρουν τον ιδιώτη σαν σωτήρα και εδώ η ευθύνη των δήμων είναι κολοσσιαία, γιατί δεν αντιδρούν σε αυτή την πολιτική. Εδώ δεν έχουμε εργαζόμενους να μετρούν τα ρολόγια και δεν αντιδράει κάνεις.

Τις τελευταίες ημέρες ακούγονται κάποιες φήμες για ιδιωτικοποίηση. Ευελπιστούσαν να είναι φήμες όμως ο κύριος αντιδήμαρχος μας είπε και την προσωπική του άποψη και μάλλον εκεί θα οδεύσει το πράγμα. Νομίζω όμως και πάλι ο λευκαδιτικος λαός θα δώσει την απάντηση του, καθώς δεν είναι δυνατόν ένα κοινωνικό αγαθό όπως είναι το νερό το οποίο θα έπρεπε να είναι δωρεάν να πληρώνουμε και τον ιδιώτη από πάνω.

About Ομάδα Σύνταξης 27583 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.