Περιβαλλοντικές δράσεις 12 και 13 Οκτώβρη


Ο Δήμος Λευκάδας στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των πολιτών σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, υποδέχεται την δραστήρια ομάδα της «Aegean Rebreath». Η ομάδα αποτελείται μεταξύ άλλων από επαγγελματίες και ερασιτέχνες δύτες, ωκεανολόγους, ιχθυολόγους, περιβαλλοντολόγους,  και υλοποιεί δράσεις για την απορρύπανση και προστασία των θαλασσών. Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν τη χαρτογράφηση, την ανέλκυση, τη συλλογή, την ανακύκλωση και επαναξιοποίηση των θαλάσσιων απορριμμάτων στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας, καθώς και ενημερωτικά προγράμματα για την εκπαιδευτική και την αλιευτική κοινότητα.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (12-13/10/2019) η ομάδα της «Aegean Rebreath», υποστηριζόμενη από το Κοινωφελές Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη, και σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκάδας, την κοινότητα Κατούνας, τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Λυγιάς-Κατούνας San Piero, το Lefkas Diving Center, εθελοντές δύτες και ερασιτέχνες ψαράδες, θα υλοποιήσει καθαρισμό του λιμένα Λυγιάς, καθαρισμό της ξέρας στην περιοχή «Γέρακας» του κόλπου Αλεξάνδρου και βυθοσκόπηση του διαύλου Λευκάδας στο σημείο που γειτνιάζει με τον αποκατεστημένο ΧΑΔΑ. Οι δράσεις ξεκινούν το Σάββατο 12/10 στις 9:30 π.μ. στο λιμάνι της Λυγιάς.

Στο πλαίσιο των παραπάνω δράσεων το Σάββατο 12/10 στις 19:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας θα πραγματοποιηθεί ημερίδα ευαισθητοποίησης με θέμα «Λευκάδα plastic free». Συμμετέχουν το Επιμελητήριο Λευκάδας, ο Εμπορικός Σύλλογος Λευκάδας, η «Λευκογαία» και εθελοντές.

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25561 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.