Περιοδεία αντιπροσωπίας του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή Αιωλοακαρνανίας Ν. Παπαναστάση την


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πρωί της Παρασκευής 9/10/2020, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, επικεφαλής αντιπροσωπίας της Τομεακής Επιτροπής Λευκάδας του ΚΚΕ, επισκέφθηκε διαδοχικά την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τη Διεύθυνση Αστυνομίας και το Λιμεναρχείο Λευκάδας.

Στη συνάντηση και τη συζήτηση που ακολουθήσε με τη Διοίκηση και το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τονίσθηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Ζώνη Ευθύνης της ΠΥ Λευκάδας, πέρα απ’ τα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, καλύπτει επιχειρησιακά  και τη Δ. Αιτωλοακαρνανία.  Απ’ αυτό το λόγο, προκύπτει η ανάγκη να υφίσταται μόνιμη δύναμη της ΠΥ στη συγκεκριμένη περιοχή ευθύνης. Επιπλέον επισημάνθηκαν τα προβλήματα που προκύπτουν απ’ τη χρησιμοποίηση και μη μόνιμου προσωπικού, όπως των εποχιακών πυροσβεστικών υπαλλήλων.

Ακολούθως, η περιοδεία συνεχίστηκε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Λευκάδας, όπου υπήρξε συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Κων. Γαβρίλη. Η αντιπροσωπία του ΚΚΕ, συναντήθηκε, επίσης, με το ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λευκάδας. Από τις συζητήσεις, αναδείχθηκε το ζήτημα της ουσιαστικής αδυναμίας εξυπηρέτησης των πολιτών που συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες της Αστυνομίας, λόγω της πλήρους ακαταλληλότητας του κτιρίου. Ιδιαίτερα, η αντιπροσωπία του ΚΚΕ δήλωσε ότι θα σταθεί στο πλευρό των διεκδικήσεων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων για τις συνθήκες εργασίας και άλλα προβλήματα του προσωπικού.

Τέλος, η περιοδεία ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Λευκάδας και συνάντηση με το Λιμενάρχη κ. Λεονταράκη. Στη συζήτηση, επισημάνθηκε ιδιαίτερα η δυσκολία επιτήρησης της μεγάλης περιοχής και πολλαπλών τομέων ευθύνης λόγω της έλλειψης προσωπικού, μέσων, αλλά και κρίσιμων ειδικοτήτων για τη θαλάσσια επιτήρηση.

Σε όλες τις συναντήσεις έγινε αναφορά από την αντιπροσωπία του ΚΚΕ στις θέσεις του ΚΚΕ και στις πρωτοβουλίες μέσα στη Βουλή για την ανάδειξη των ζητημάτων που απασχολούν το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Βουλευτής του ΚΚΕ συναντήθηκε με το  Δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας, όπου του έγινε ενημέρωση για θέματα που αφορούν την περιοχή.

 

About Ομάδα Σύνταξης 27934 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.