Περιφέρεια Ιονίων Νήσων-“Στα 14 συνολικά τα κρούσματα στην Λευκάδα. Που σημειώθηκαν υγειονομικές παραβάσεις…”


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

 ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ

 

Η μάχη κατά του κορονοϊού συνεχίζεται και η εγρήγορση πολιτών, παραγωγικών και θεσμικών φορέων είναι απαραίτητη.

Το πρόγραμμα ενημέρωσης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανταποκρίνεται στην ανάγκη πληροφόρησης ολόκληρης της χώρας και αποτελεί την μόνη πηγή επίσημης ενημέρωσης.

Οι πολίτες των Ιονίων Νήσων αναζητούν ενημέρωση σε ειδικά θέματα για τα ιδιαίτερα δεδομένα και περιστατικά της κρίσης του κορονοϊού που αφορούν στις δικές μας κοινωνίες.

Για τους λόγους αυτούς η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προχωράει στην έκδοση ενημερωτικού δελτίου σε εβδομαδιαία βάση, το οποίο θα εκδίδεται κάθε Παρασκευή, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει από τη Διεύθυνση Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης για Λοιμώδη Νοσήματα του ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζουμε ότι:

 • Σωστή ενημέρωση και πρόληψη είναι τα “όπλα” μας στην αντιμετώπιση του κορονοϊού
 • Όσο λιγότερες είναι οι μετακινήσεις μας, τόσο λιγότερα θα είναι τα κρούσματα
 • Προσέχουμε ιδιαίτερα τους ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και είναι γύρω μας
 • Όσο λιγότερα είναι τα κρούσματα τόσο αυξάνουν τις πιθανότητες αποτελεσματικής αντιμετώπισης
 • Εφαρμόζουμε τα μέτρα προστασίας και τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων
 • Κάνουμε σωστή χρήση της μάσκας και την φοράμε υποχρεωτικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα ταξί, στα νοσοκομεία, στα ιατρεία, στα διαγνωστικά κέντρα, στα κέντρα αισθητικής, στα σούπερ μάρκετ, στα πλοία, στα αεροπλάνα

Σε περίπτωση που κάποιος εμφανίσει συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης (π.χ. πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, δυσκολία στην αναπνοή) καλεί άμεσα τον ιατρό του ή τον ΕΟΔΥ (τηλ:1135, 210 5212 054), για να λάβει οδηγίες.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝΕΟΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

 

Σύμφωνα με τη διερεύνηση που έχει πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης για Λοιμώδη Νοσήματα του ΕΟΔΥ η κατάσταση της Περιφέρειάς μας διαμορφώνεται όπως παρακάτω:

Σύνολο κρουσμάτων από 23/06/2020 έως σήμερα : 43 εκ των οποίων:

 

Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου: 9

Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας: 19

Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας: 14

Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς: 1

Φύλο: 21 άνδρες,  22 γυναίκες

Ηλικία: 30, 72, 66, 50, 47, 54, 41, 16, 26, 35, 24, 26, 27, 40, 40, 35, 20, 51, 38, 34, 37, 1, 8, 44, 50, 40, 36, 26, 70, 56, 13, 46, 49, 68, 17, 44, 40, 60, 19, 42 ετών.

ΜΟ: 38 ετών

Από τα παραπάνω 43 κρούσματα, 17 είναι εισαγόμενα από τον Προμαχώνα, 7 από πτήσεις αεροδρομίου, 4 εντοπίστηκαν σε ξενοδοχεία και 10 είναι εισαγόμενα άνευ καταγραφής περιοχής.

Τρία κρούσματα νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και ένα κρούσμα εξήλθε μετά από εισαγωγή στη ΜΕΘ  του Νοσοκομείου στο Ρίο.

Για τα κρούσματα έχει πραγματοποιηθεί ή είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ξενοδοχεία «καραντίνας» υπάρχουν από ένα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Λειτουργούν κανονικά, ενώ η μεταφορά  και η παραμονή των κρουσμάτων γίνεται με την εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:

Από το μικτό κλιμάκιο ελέγχου  του Τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και του Αστυνομικού Τμήματος Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε έλεγχος την 22η Ιουλίου 2020 σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος στις περιοχές Δασιά και Ύψος του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, όπου δεν διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις. Έγιναν αυστηρές συστάσεις.

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ:

Από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης , Τμήμα Εμπορίου ελέγχθηκαν στις 21 Ιουλίου 2020, επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα εφτά εστιατόρια και τέσσερις καφετέριες.Σημειώθηκαν παραβάσεις για μη χρήση μάσκας προσώπου από άτομα του προσωπικού τους στο ένα εστιατόριο και σε δυο καφετέριες.

Επίσης σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στις 22 Ιουλίου 2020 στον Κάλαμο σε δυο ταβέρνες και τρεις καφετέριες, καθώς και στον Καστό σε τρία εστιατόρια και τρεις καφετέριες δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ:

Από το μικτό κλιμάκιο ελέγχου που συγκρότησε η Διεύθυνση Ανάπτυξης  με την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας πραγματοποιήθηκαν δεκαεφτά έλεγχοι από τις 20-07-2020 έως τις 24-07-2020 για την τήρηση των μέτρων πρόληψης κατά του κορονοϊού σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά καταστήματα, καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, φαρμακείο και συμβολαιογραφείο, όπου δεν διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις, ενώ όπου καταγράφηκαν ελλείψεις έγιναν συστάσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27539 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. 14/43 = 32,5% κρούσματα του Ιονίου στην Λευκάδα .Είναι πληυυσμιακά και εδαφικά πολλά στην Ιόνια κατανομή.
  Το πλεονέκτημα πρόσβασης ώς μειονέκτημα υγιεινής.Ένα πρόσθετο στοιχείο που εμφαίνει πτωτικά -έστω και σε περιορισμένο χρόνο- στην τουριστικώ ποιότητα.Υπονοώντας και αφηνοντας να διαφανούν οι δυναμικές ποσοτικές σε σπιράλ ( σωρρευτικές) ποσότητες.
  Άρα και η τρέχουσα δαπάνη ανά τουρίστα θάναι πρόσθετα μειωμένη.
  Και εδώ είναι ο πυρήνας της αλληλίας της τουριστικής εξέλιξης στην Λευκάδα.
  Για να έχει τουρισμό η Λευκάδα πρέοει να προσφέρει χαμηλή ποιότητα. Ή η Λευκάδα εχει τουρισμό γιατί προσφέρει χαμηλή ποιότητα.
  Ποιότητα τουρισμού και χαμηλή δαπάνη ανά τουρίστα δεν γινεται. Ποσοστό κέρδους για την επανεπένδυση στην τουριστική ποιότητα δεν προκύπτει.
  Ανάλωση και ανακύκλωση του ήδη υπάρχοντος στάτους. Μόνο με σχέδιο μσκροχρονοτερα θα βελτιωθεί κάπως η κατάσταση.
  Σε κάποιο παραθαλάσσιο εστιατόριοο ιδιοκτήτης είπε την αρχή της δεκαετίας του 2000 , αποαλυπτόμενος : “”Αν δεν έρθει Έλληνας τουρίστας για να βάλεις κάρβουνο να ψήσεις , με βραστά φαγητά δεν βγάζεις””. Και η έμπειρη τουρίστρια όταν το άκουσε αυτό διέγνωσε : “” ότι αυτός πάει να σε αρπάξει να βγάλει τον χειμώνα του πουλώντας ένα ψημένο ψάρι “”. Το εστιατόριο τότε ήταν μίγμα κατασκευής από τσίγκους .
  Μόνο με μακροχρονιότερο σχεδιασμό βελτιώνεται η κατάσταση.

 2. Η κατάδειξη της συνδυαστικής προσπάθειας πολιτικής αρχής της Νήσου και Δημοτικής αρχής εν τη συνεχεία του κράτους , για την επούλωση των πληγών του σεισμού του 2015 , μεταξύ αυτών και η σκάλα στους εκρεμνούς και ο δρλομος για τον Αιγιαλό Αθάνι , θα ήταν η φυσική λειτουργική ομονοούσα διατύπωση και αποδοχή ώς μοθνωνική προσπάθεια ων πολιτών και παραγόντων της Νήσου.
  Και την συνέχεια του κράτους θα υπεδίκνυε και την βελτιωτική κοινωνική διοικητική συνεχή προσπάθεια της Νήσου στο χρόνο ώς αίτημα και διεκδίκηση των πολιτών.
  Αλλά στην Ελλάδα οι απόψεις για την αναγκαία συνέχεια του κράτους ( την τόλμησε η υλουργός Κα Γιαννάκου ) είναι αποδιοπομπαίες και τέτοιες προυποθέσεις συλλογισμών δεν αποτελούν μέρος της διαχειρισιμότητας ούτε στο πολιτικό τοπίο ( κυβερνητικό, εκπροσώπησης, αυτοδιοικητικό) αλλά και ούτε καν στο ατομικό.
  Ο εξατομικευμένος προσδιορισμός λειτουργεί πλέον του κοινωνικού συνεχούς και υπερκαλύπτει αυτό το συνεχές σηματοδοτώντας το εξατομικευμένα μέχρι και ιδιωτικοποιημένα.
  Να δούμε μέχρι που θα φτάσουν οι ιδιωτικότητες ώς νοηματοδοτήσεις του κοινωνικού πολιτικού οικονομικού στοιχείου?? Με την σημείωση οτι
  “” η εξατομικεύσεις νοηματοδοτικά του κοινωνικού στοιχείου κρύβουν και κοινωνικούς και ατομικούς σοβαρούς κινδύνους “”.Τους οποίους δεν μπορεί ούτε να αποσοβήσεξ ούτε να θεραπεύσει αν εκδηλωθούν η πολιτική.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.