Παύλος Γερουλάνος στον Prisma 91,6: Τα σημερινά κόμματα που έχουν αναφορά στην κεντροαριστερά είναι κατώτερα των περιστάσεων…


Την Πέμπτη 21 Μαΐου στις 12 στον prisma radio 91.6 και ” Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο κ. Γερουλάνος είναι έμπειρος πολιτικός με αναφορά και μεγάλη πορεία στην κεντροαριστερά και στο ΠΑΣΟΚ.
Το 2019 στις αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος εκπροσωπώντας την παράταξη «Αθήνα Είσαι Εσύ» ως τρίτη δύναμη.
Στο παρελθόν έχει διατελέσει γενικός γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού, Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ από το 2009 καθώς και υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού στις κυβερνήσεις Γ.Παπανδρέου.
Διατέλεσε σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών.
Για πολλά χρόνια επαγγελματικά έχει δραστηριοποιηθεί στον ιδιωτικό τομέα.

Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του για την πολιτική συγκυρία σε καιρό πανδημίας, την επόμενη ημέρα στον τουρισμό αλλά και τον ρόλο που πρέπει να έχει η τοπική αυτοδιοίκηση στην διαχείριση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών στις τοπικές κοινωνίες .

Ο κ. Γερουλάνος ήταν αναλυτικός και όσο αφορά την επόμενη ημέρα της κεντροαριστεράς καθώς τέλος και για ζητήματα συνεργασιών που όμως πρέπει να ανοίξουν και να έχουν βάση την κοινωνία.

” Δεν μπορούμε να δουλεύουμε μονομερώς μόνο, αλλά και διεθνώς…” ” Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο να ξαναμπεί σε αεροπλάνο, να ξαναμείνει σε μια ξενοδοχειακή μονάδα και ότι δεν θα κολλήσει τον ιό…”

” Διεθνείς συλλογικές προσπάθειες πρέπει να παρθούν…, να συμμετέχει η Ελλάδα και να ηγηθεί μέσα σ’ αυτές..”

” Εμείς που αντιμετωπίσαμε σωστά τον κορωνοϊό θα έπρεπε σήμερα να συνεργαζόμασταν με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και την Ευρώπη έτσι ώστε ο κόσμος να αισθανθεί μια άνεση να ταξιδέψει στην χώρα μας, να ξέρει ότι έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα…”

” Η κρίση είναι ευκαιρία…, αλλάζουν πράγματα στην ζωή μας ” ” Πρέπει να δούμε τις αλλαγές που έρχονται να προσπαθήσουμε να υποστηρίξει η κοινωνία τους πιο αδύνατους…”

” Οι εμμονές μας σε τεχνοκρατικές λύσεις και στην οικονομία, οι φόρμουλες του παρελθόντος αμφισβητούνται…”

” Χρειάζεται συνεργασία όλων μας….” ” Ο αγροτοδιατροφικός τομέας θα παίξει σημαντικό ρόλο..Πρέπει να προχωρήσουμε στην ανάδειξη νέων ποιοτικών ελληνικών προϊόντων …”

” Το προϊόν πρέπει να προστατευτεί μέχρι το τελευταίο καταναλωτή..θέλουμε τον Έλληνα παραγωγό στο επίκεντρο..”

” Έχουμε πάθει μια μανία σήμερα με τις ξένες επενδύσεις…” ”Σήμερα με την πανδημία και τις ανάγκες να μεγαλώνουν, θα δυσκολευτούν να φτάσουν ξένα κεφάλαια άμεσα…” ” Πρέπει να σκεφτούμε ξανά την ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση στο επίκεντρο..”

” Τα κόμματα δεν αντιλαμβάνονται την δυναμική της κοινωνίας, δεν συνομιλούν μ’ αυτή…”  ”Παίρνουν απλώς διάφορα στοιχεία από φορείς και τράπεζες και χαράζουν στρατηγική και πολιτικές..”

” Ο Τουρισμός δημιούργησε στην Ελλάδα πολλές ευκαιρίες..”

” Υπήρχαν στην εποχή μας στο Υπουργείο τρεις μελέτες στον Τουρισμό…”

” καταθέσαμε ένα δεκαετές σχέδιο τότε αλλά πλέον έχει επέλθει κορεσμός και βέβαια έχουμε κι την κρίση…”

” Είναι ώρα να σχεδιάσουμε την επόμενη δεκαετία, ο Ελληνικός Τουρισμός δεν ήταν έτοιμος , πρέπει να σκεφτούμε διαφορετικά να διευρύνουμε και σε άλλες περιοχές το σχέδιο μας.”

” Μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση ο εγχώριος τουρισμός αλλά δεν μπορεί να είναι μόνο εκεί η βοήθεια…”

” Η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στη χώρα την επόμενη ημέρα..”

” Πιστεύω παρά πολύ στην αποσυγκέντρωση της κεντρικής εξουσίας…” ” Όσο περισσότεροι σχεδιάζουν το μέλλον της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας τόσο το καλύτερο…” ” Χρειάζεται ενδυνάμωση των θεσμών και συνεργασίες μεταξύ των Επιμελητηρίων , των συνδικαλιστικών οργανώσεων , της τοπικής αυτοδιοίκησης…”

” Υπάρχει έδαφος δουλειάς στην τοπική αυτοδιοίκηση…”

” Υπάρχουν πόροι που σπαταλώνται χωρίς σωστό σχεδιασμό…”

” Ο χώρος της κεντροαριστεράς είναι πλειοψηφικός στην χώρα μας…”

” Δεν μας περισσεύει κανείς για να φτιάξουμε την κεντροαριστερά του μέλλοντος..”

” Τα σημερινά κόμματα που έχουν αναφορά στην κεντροαριστερά είναι κατώτερα των περιστάσεων…”

” Πρέπει να ξαναδημιουργηθούν ανθρωποκεντρικές συνθήκες…”

” Πρέπει να οργανωθούν οι άνθρωποι που δεν εξαρτώνται από αυτά τα κόμματα…”

” Η συνεργασία πρέπει να μπαίνει σε κοινωνικό επίπεδο όχι σ’ επίπεδο καρέκλας εξουσίας…”

” Ο κ. Μητσοτάκης είναι καλός τεχνοκράτης και φάνηκε αυτό.., αλλά η επόμενη ημέρα δεν θα είναι τεχνοκρατική αλλά βαθιά πολιτική. Όχι ένας – ένας και ατομικά ούτε συγκεντρωτικά θα βρούμε λύσεις.. Πρέπει να το καταλάβει αυτό ο κ. Μητσοτάκης.”

 

About Ομάδα Σύνταξης 28456 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Και ούτε πρόκειται με τις ηγεσίες που έχουν να προτείνουν τίποτα.
    Η ηγέτιδα του κινάλ το μόνο που ξέρει να λέει είναι : ” ότι το τάδε θέμα είναι πολιτική επιλογή”, σαν και δεν κουνήθηκε ή μετεξελίχθηκε ο πολιτικός λόγος καθόλου μετά από το 1975-1985. Γκαζοζέν κατάσταση δηλαδή πολιτικού λόγου. Και καλά κάνουν οι ψηφοφόροι και πολίτες και δεν την ακούν.
    Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης σήμερα του σύριζα που θέλει να το μπατάρει καί να θεσμοποιηθεί ώς κεντροαριστερά μέσω επιδοματισμού και χρήσης του κράτους ώς σπουδάρχης του παλαιοπολιτικού στοιχείου , ψάχνει σε ίντριγκες επικοινωνιακές να κάνει αντιπολίτευση χωρίς να προτείνει τίποτα. Απλά μια προβολή κοινωνικής γενίκευσης χωρίς καμμία ρεαλιστική βάση. Και νομίζει ότι θα θεσμοποιηθεί μέσω της άρνησης των κυβερνητικών προτάσεων. Με τα ψιλοεπιδόματα και τις συντάξεις να τις αμολάς προεκλογικά για να πάρεις ψήφους, πολιτική θεσμοποίηση δεν γίνεται.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.