Παρέμβαση Μαλακάση με αιχμές σε Κράτσα: “Πρέπει να υπάρχει ένα συλλογικό όργανο για να εκφράσει τις απόψεις μας. Δεν πρέπει να μένουμε έξω από τον σχεδιασμό.”


Το παρών στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα  μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Κτενά, έδωσε και ο πρώην θεματικός αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ιωάννης Μαλακάσης.

Όπως αρχικά ανέφερε δεν κατάλαβε την όλη διαδικασία, αν επρόκειτο για μία συνέντευξη τύπου, ή απλά να ακούσουμε και να πούμε κάποιες ιδέες.

“Επειδή ασχολούμαστε χρόνια με τα κοινά και αυτά τα καλλιεργεήσαμε και προεκλογικά στον κόσμο που γυρίζαμε, είναι  να πούμε και εμείς τις σκέψεις μας, για την ανάπτυξη τόσο της Λευκάδας όσο και της περιφέρειας μας.

Εγώ και τα παιδιά που ήμασταν μία ομάδα που γυρίζαμε στα χωριά, έχουμε κάποιες σκέψεις που πρέπει κάποτε, αυτές τις σκέψεις που έχουμε, αλλά και την αγάπη που δείχνουμε για τον τόπο μας, να μπορέσουμε μέσα από ένα συλλογικό όργανο να την εκφράσουμε, δεν πρέπει να μένουμε έξω ούτε από σχεδιασμό ούτε από σκέψεις.”

Αναφορικά με τις εκκλησίες υπάρχουν και άλλες που δεν έχουν μνημονευθεί, ο καθένας επισκέπτης φωτογραφίζει τον Άγιο Νικόλα το νησάκι στην είσοδο της Λευκάδας, που κινδυνεύει να το καταστρέψει η θάλασσα.

“Όσον αφορά την αναβάθμιση της πόλης και του νησιού και στην είσοδο που αναφέρθηκε ο κ αντιπεριφερειάρχης, πρέπει να τη δούμε με τη νέα είσοδο της πόλης, για να κάνουμε μελέτες και να χαλάμε χρήματα.

Ακόμα και για την κυκλοφοριακή ρύθμιση της Λευκάδα έχουμε σκέψεις που μπορούμε να υλοποιήσουμε.

Σχετικά με το τουριστικό προϊόν είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι η Κέρκυρα, που ήταν πολύ μπροστά από εμάς είχε κάνει μελέτες τουριστικής αξιοποίησης, κάτι που πρέπει να γίνει σε κάθε νησί, οι μελέτες αυτές πρέπει να συγκεραστούν και να αποτελέσουμε το brand name της περιφέρειας μας.

Υπάρχουν πάρα πολλές σκέψεις, αλλά αυτά πρέπει κάπου να βρεθούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να τα πούμε και στον κόσμο.”

Στην απάντησή της η κυρία Κράτσα, επιβεβαίωσε την αγωνία του και την αγάπη του για τον τόπο, λέγοντας ότι ο ίδιος έλειπε στο Λονδίνο όταν έγινε μία εκδήλωση με όλους τους φορείς και παρουσιάσαμε την πορεία του ΕΣΠΑ και αυτά που Αναμένουμε να σχεδιάσουν οι φορείς για το επόμενο ΕΣΠΑ.

“Κάναμε μία πολύ μεγάλη συζήτηση την οποία θα επαναλάβουμε και η δεύτερη μας επίσκεψη με την διαχειριστική αρχή θα έχει στόχο τα πρόγραμμα και τις δυνατότητες της επιχειρηματικότητας σε κάθε νησί, τις αναξιοποίητες ευκαιρίες που υπάρχουν και πώς θα διευκολύνουμε τις επιχειρήσεις να γνωρίσουν τα προγράμματα μας για να αξιοποιήσουν τους πόρους του ΕΣΠΑ.

About Ομάδα Σύνταξης 27521 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.