Παρέμβαση Καλού στο Περιφερειακό συμβούλιο: “Tην επόμενη εβδομάδα θα είμαστε σε θέση να πούμε πολύ ευχάριστες ειδήσεις για την ενδιάμεση περίοδο και τη διαχείριση των αποριμμάτων..”


Παρέμβαση έκανε ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Kαλός, στο σημερινό περιφερειακό συμβούλιο, στα πλαίσια ερώτησης  της επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Αλεξάνδρας Μπαλού, για την διαχείριση απορριμμάτων στις Π.Ε. Κέρκυρας, Ζακύνθου, Λευκάδας.

Όπως είπε βιώνουμε πολύ δύσκολες καταστάσεις, πλην όμως τόσο η δημοτική αρχή σε συνεργασία με την Περιφερειακή διοίκηση, έχουμε κινητοποιηθεί με σκοπό να επικοινωνήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό το πρόβλημα το οποίο βιώνουμε κάτι το οποίο έχουμε πετύχει ως Λευκάδα.

“Στην πρόσφατη συνέντευξη του υπουργού περιβάλλοντος κ Χατζηδάκη, αναφέρθηκαν ότι υπάρχουν 7 περιβαλλοντικά προβλήματα, για να μην πω βόμβες και αναφέρθηκε και το θέμα της Λευκάδας.

Τροπολογία ψηφίστηκε πριν 20 μέρες, προφανώς και μας βρίσκουν σύμφωνους, έχουμε μία πολύ καλή εξέλιξη στο θέμα του εργοστασίου, η επιτροπή του διαγωνισμού εξετάζει τώρα τις προσφορές και χαρήκαμε διότι υπάρχουν δύο σοβαρές εταιρείες που έχουν καταθέσει προσφορά, θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρχουν θέματα ενστάσεων, έτσι ώστε με βάση το χρονοδιάγραμμα στα επόμενα δυόμισι χρόνια να έχουμε τη μονάδα επεξεργασίας.

Προφανώς όμως πρέπει να δώσουμε λύση και την επόμενη εβδομάδα θα είμαστε σε θέση να πούμε πολύ ευχάριστες ειδήσεις για την ενδιάμεση περίοδο και τη διαχείριση του υφίσταμενου προβλήματος,  που είναι τα δεμάτια που έχουν συγκεντρωθεί στο χώρο δίπλα στα σχόλια, όπως επίσης και ένα μέρος των απορριμμάτων τα οποία παράγουμε σήμερα.

Συμφωνώ και επαυξάνω ότι όλοι μας και σαν περιφέρεια Ιονίων νήσων αλλά και σαν Ελλάδα, θα πρέπει να προβούμε στην μείωση του παραγόμενου απορρήματος, στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση όλων μας και πρωτίστως των μικρότερων ηλικιών.

Η δημοτική αρχή έχει αναλάβει και φέρει εις πέρας δύο πρωτοβουλίες, η μία με έναν καθαρισμό ενός λιμανιού της Λυγιάς, αλλά και σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία αξιοποίησης ανακύκλωσης, κάναμε μία γιορτή ανακύκλωσης στο νησί, που συμμετείχαν όλα τα σχολεία, υπήρχαν οι μερίδες με τους συλλόγους διδασκόντων, γιατί μόνο αν κινητοποιήσουμε τα παιδιά και αλλάξουμε εμείς νοοτροπία θα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό το οποίο μπορεί να γίνει για την μείωση του παραγόμενου απορρίματος.

Επίσης στις προθέσεις της δημοτικής αρχής είναι να προχωρήσουμε στη διαλογή στην πηγή σε συνεργασία με το Υμεπεραα, για την τοποθέτηση καφέ κάδων.

About Ομάδα Σύνταξης 27855 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.