Παράσταση διοαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ του Εργατικού Κέντρου και Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας για διακοπή ρεύματος σε συμπολίτη μας


ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ   ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Η  «Μεταμνημονιακή  κανονικότητα», η «δίκαιη ανάπτυξη»

και   η  φτωχοποίηση  των   λαϊκών  οικογενειών

 

Μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να προπαγανδίζει σε όλους τους τόνους, κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό ότι βγήκαμε από τα μνημόνια,  ότι τα «δύσκολα πέρασαν» και  ότι από τη «δίκαιη ανάπτυξη» τάχα  θα ωφεληθεί  κι  ο λαός μας, η σκληρή  όμως πραγματικότητα  που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες έρχεται να τη διαψεύσει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η φτωχοποίηση που βιώνει, λαϊκή πολυμελής οικογένεια  στο χωριό Βουρνικά Λευκάδας που ενώ αδυνατεί να εξασφαλίσει τη καθημερινή επιβίωσή της,  δέχεται καθημερινό εκβιασμό από τον εισπρακτικό μηχανισμό της ΔΕΗ για την άμεση διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, επειδή αδυνατεί να αποπληρώσει το εξωφρενικό ποσό των  6.000 ευρώ που χρωστάει στη ΔΕΗ  και την προκαταβολή των 1.800 ευρώ που απαιτεί για να μπει σε ρύθμιση . Η διακοπή του ηλεκτρικού  ρεύματος έχει γίνει στο σπίτι της οικογένειας εδώ και ένα χρόνο!

Η πολυμελής οικογένεια αποτελείται από δύο άνεργους γονείς, τρία  μικρά παιδιά και δύο ηλικιωμένους παππούδες, με τη γιαγιά  να είναι κατακεκλιμένη , με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Οι γονείς είναι ανασφάλιστοι, όπως και τα παιδιά  και αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμη και τα φάρμακα και τη θεραπεία που χρειάζεται η ηλικιωμένη μητέρα τους.

Όλοι βέβαια γνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι η μοναδική! Σε εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες  έχει κοπεί το ρεύμα και χιλιάδες άλλες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υπέρογκες αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ  και των δημοτικών τελών που συνοδεύουν τους λογαριασμούς της,  σε σημείο που να  στερούνται  ακόμη και τη διατροφή τους.

Ακόμη και ρυθμίσεις που γίνονται από τη ΔΕΗ  έχουν ως στόχο να αφαιμάξουν  τα λαϊκά  εισοδήματα, να ενταθούν οι εκβιασμοί και  τα διλήμματα, (πχ η επιλογή περιορισμού της διατροφής και άλλων βασικών αναγκών ή την πληρωμή του ρεύματος) και να κατασχεθεί  η περιουσία των λαϊκών νοικοκυριών.

Την ώρα που η κυβέρνηση χαρίζει στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους εκατομμύρια, από οφειλές στη ΔΕΗ και τα ασφαλιστικά ταμεία, την ώρα που τους παρέχει «γη και ύδωρ» με φοροαπαλλαγές, φοροελαφρύνσεις, επιδοτήσεις για τις μπίζνες τους,  την ώρα που ξεπουλά την  Ενέργεια, για να προχωρήσει η «δίκαιη ανάπτυξη» για να συνεχίσουν να  θησαυρίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες,  οι λαϊκές οικογένειες εξαθλιώνονται και βυθίζονται στο σκοτάδι !!

Είναι τόση η πρεμούρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να προστατέψει τα κέρδη των επιχειρηματιών, που ψήφισε  τη προηγούμενη βδομάδα στη Βουλή μια σειρά τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια,  όπως η μείωση της φορολογίας  κατά 50%, από το 15% στο 10%, στα διανεμόμενα κέρδη  των μεγάλων επιχειρήσεων  Α.Ε., δώρο  προς τους «φτωχούς» μετόχους, την ώρα που λαός μας φορολογείται με 22%. Χάρισε επίσης 20 εκατ. ευρώ στους «φτωχούς» φαρμακοβιομήχανους, χρήματα  που έπρεπε να τα επιστρέψουν στον ΕΟΠΥΥ και δρομολόγησε νέες αυξήσεις κατά 10% στις τιμές των «φαρμάκων αναφοράς», που σημαίνουν ανατιμήσεις σε μια σειρά από φάρμακα για το λαό.

 

Διεκδικούμε να μη μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα !

  • Άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων σε λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν με βάση το εισόδημά τους.
  • Καμία διακοπή ρεύματος σε εργατικό – λαϊκό σπίτι που δεν έχει να πληρώσει.
  • Άμεσος διακανονισμός χωρίς να απαιτείται προκαταβολή. Δόση με βάση τη δυνατότητα του κάθε νοικοκυριού.
  • Μείωση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος στα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, τους ανέργους, τους άπορους, τους μικρούς επαγγελματίες, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
  • Να γίνει διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων.

            Καλούμε τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους σε αντίστοιχες περιπτώσεις προβλημάτων να απευθύνονται στα Σωματεία – Συλλόγους τους και στο Εργατικό Κέντρο.

       Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας και το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο θα προβούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στη Λευκάδα, τηv Τρίτη 19/3/19.

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ !

                                                             Τα  Δ.Σ.

Λευκάδα 15/3/2019

 

 

 

 

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25747 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.