Παράδοση νέων εργαστηρίων και ανακαίνιση αίθουσας εκδηλώσεων στο Γυμνάσιο Νυδριού


Σε μια εποχή πολύπλευρης κρίσης και σύγχυσης ο Σύλλογος εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Νυδριού, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και η μαθητική κοινότητα αποδεικνύουν για άλλη μια φορά πως τίποτα δεν είναι δύσκολο εάν υπάρχει θέληση. Έχοντας όλοι τη πεποίθηση ότι παιδεία δεν είναι μόνο γνώση αλλά συναίσθημα, δημιουργία και συμπεριφορά ξεκινήσαμε διστακτικά στην αρχή, την αλλαγή. Ήταν αυτό που όλοι θέλαμε και χρειαζόμασταν. Οι εκπαιδευτικοί να προσφέρουμε όσα διαθέτουμε, οι γονείς να εμπιστευτούν το σχολείο και οι μαθητές να το αγαπήσουν. Καταφέραμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, τριών μηνών, στηρίζοντας και βοηθώντας ο ένας τον άλλο  να κάνουμε όσα κανένα σύστημα και καμιά κρατική δομή δε θα κατάφερνε.

Έτσι στις 17 Μαρτίου  2016  δεν έγινε μόνο  η παράδοση της βαθμολογίας του β τριμήνου αλλά και η παράδοση νέων εργαστηρίων, Φυσικών επιστημών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών καθώς και της ανακαινισμένης αίθουσας  Εκδηλώσεων.

Το πρώτο εργαστήριο στήθηκε εξ αρχής μιας και τα τελευταία χρόνια οι ανάγκες του εξυπηρετούνταν από το αντίστοιχο εργαστήριο του Λυκείου Νυδριού, του οποίου τη Δ/νση ευχαριστούμε για την βοήθεια και την ανοχή της.

Το εργαστήριο Πληροφορικής αντίστοιχα είχε «παροπλιστεί » τη τελευταία πενταετία λόγω παλαιότητας του εξοπλισμού του ο οποίος αντικαταστάθηκε από δέκα νέες μονάδες.

Η αίθουσα εκδηλώσεων ανακαινίστηκε πλήρως, και αισθητικά και τεχνικά και είναι έτοιμη νε φιλοξενήσει εκδηλώσεις τόσο του Γυμνασίου όσο και του Λυκείου Νυδριού.

Στο σημείο αυτό, ως Διευθύντρια του Γυμνασίου Νυδριού, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους πίστεψαν και στήριξαν την προσπάθεια αυτή και συγκεκριμένα

1)Το διοικητικό  Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Νυδριού για την οικονομική τους στήριξη (κατασκευή ντουλαπιών στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών και αντικατάσταση της αυλαίας και των κουρτινών στην αίθουσα εκδηλώσεων) αλλά και για τις ώρες εθελοντικής εργασίας που προσέφεραν.

2) Τη Σχολική  Επιτροπή του Δήμου Λευκάδας για την έγκρισή οικονομικής συμμετοχής  στην αντικατάσταση του εξοπλισμού του εργαστηρίου Πληροφορικής και ιδιαιτέρως τον αντιδήμαρχο Παιδείας  κ. Φίλιππο Κούρτη για την ευαισθησία που επέδειξε στο πρόβλημά μας.

3) Τον υπεύθυνο του ΠΛΗΝΕΤ ν. Λευκάδας κ. Άγγελο Βερύκιο για την τεχνική του καθοδήγηση και συμβουλευτική.

4) Τον υπεύθυνο του ΕΚΦΕ ν. Λευκάδας κ. Σπύρο Χόρτη για τον έλεγχο του εξοπλισμού και των υλικών του εργαστηρίου  ΣΕΦΕ

5) Τον κ……………………………(υδραυλικό) για την εθελοντική του εργασία

6) Τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς για την ανοχή και τις παραχωρήσεις τους και ιδιαιτέρως την κ. Μπούμη Ελένη για τις αισθητικές παρεμβάσεις, την κ. Γουρζή-Χαρίση Σταυρούλα για την οργάνωση του εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών, τον κ. Θεοχάρη Βασίλειο για τη λειτουργία του εργαστηρίου Πληροφορικής και τον κ. Μικρώνη Ξενοφώντα για τη φωτογράφιση των νέων χώρων.

7) τους μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου αλλά και τον…………….. μαθητή του Λυκείου Νυδριού που με προθυμία αναζητούσαν και είχαν ποικίλους συμμετοχικούς ρόλους σε ότι υλοποιούνταν αλλά και στη καθαριότητα του σχολικού χώρου.

Μπορεί οι εργασίες για τη φετινή σχολική χρονιά να έχουν φαινομενικά τελειώσει αλλά η πνευματική δημιουργία συνεχίζεται στο σχολικό μας συγκρότημα

………εν αναμονή λοιπόν για τα καλύτερα που έρχονται……

Το σχολείο είναι χώρος δημιουργίας και έμπνευσης και δεν θα σταματήσουμε να δίνουμε σάρκα και οστά στα όνειρα …..μέχρι να δώσουμε το Σχολείο που αξίζει στα παιδιά  μας.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΛΑΖΑΡΗ ΚΩΝ/ΝΑ-ΘΕΟΛΟΓΟΣ

About Ομάδα Σύνταξης 28550 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.