Παντελής Οικονόμου στον Prisma 91,6: Η χώρα χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο για να βγει από την κρίση.


Τα καυτά μέτωπα που μονοπωλούν την πολιτική ατζέντα κλήθηκε να σχολιάσει στον Prisma 91,6 ο επικεφαλής της εκκίνησης Έλληνες Δημοκράτες Παντελής Οικονόμου.

Όσον αφορά την διαρροή συνομιλιών μέσω του wikileaks,  που έχει φέρει σε αντιπαράθεση το  ΔΝΤ με την Ελληνική κυβέρνηση,  ο κύριος Οικονόμου υπογράμμισε ότι με μια διαρροή η κυβέρνηση πήρε θέση στον καυγά Γερμανίας, Διεθνές Νομισματικού Ταμείου και τάσσεται  υπέρ της Γερμανίας.

Η διαφωνία είναι ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εδώ και καιρό λέει ότι πρέπει να κουρευτεί το ελληνικό χρέος, πρέπει να μειώθηκε σε ονομαστικές  αλλά και σε πραγματικές τιμές,  με την  Γερμανία να  λέει ότι αυτό δεν μπορεί να το κάνει,  λέγοντας ότι δεν μπορεί να περάσω από την Ευρωζώνη και συνεπώς πρέπει να γίνει μια ελάφρυνση με αλλαγή των προθεσμιών εξόφλησης.

Προφανώς η Ελληνική κυβέρνηση, ανέφερε ο κύριος Οικονόμου, ενισχύει την Γερμανική θέση, δηλαδή λέμε να μη γίνει κούρεμα που λέει το ΔΝΤ  αλλά να γίνει ελάφρυνση του χρέους με τον ίδιο να συμπεραίνει  είναι πως είναι το  δεύτερο σημείο στο οποίο υποστηρίζουμε τη Γερμανία, καθώς το πρώτο ήταν το προσφυγικό που ταυτιστήκαμε απολύτως, προκειμένου να  μην δυσκολευτεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της κυρίας Μέρκελ η οποία  έχασε μεγάλα ποσοστά στις εκλογές.

Εμείς ευθυγραμμιστήκαμε  προς μια γραμμή την οποία κατά τη γνώμη του, όπως ανέφερε, δεν είναι σωστή.

Αναφερόμενος στο Μεταναστευτικό , είπε ότι σχεδόν όλες και όλοι διαισθανόμαστε ότι αυτές τις μέρες κρίνεται η τροπή – συνεπώς και η έκβαση – της μεταναστευτικής κρίσης. Με τις αντίστοιχες συνέπειες για τη πατρίδα μας. Καλούμαστε λοιπόν, από τα πράγματα, να κατασταλάξουμε στο τι θέλουμε ώστε να αγωνιστούμε για να το πετύχουμε. Οτιδήποτε περισπά (μικροί κομματικοί υπολογισμοί, εμμονές σε στερεότυπα, ανούσια δημοσιότητα), σε μια τόσο κρίσιμη περίσταση, είναι απλώς απαράδεκτο.

Οι θέσεις μας (πρέπει να) είναι όσο πιο καθαρές γίνεται:

1. Η ανεξέλεγκτη είσοδος προσώπων ακαθόριστης ταυτότητας στην Ελλάδα τελειώνει. Τα δρομολόγια τους μέσω της χώρας μας καταργούνται.

2. Η μεθόδευση άλλων χωρών να εγκλωβίσουν ανθρώπους στη χώρα μας είναι εχθρική ενέργεια, την οποία αντιμετωπίζουμε και καταλογίζουμε το κόστος της σε όσους την απεργάζονται.

3. Για να εκτονωθούν οι, εξ ανατολών, μεταναστευτικές πιέσεις και ροές,  υποστηρίζουμε σταθερά την ενεργοποίηση διεθνικών αρχών επί τουρκικού εδάφους, υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε. Αρχές Απογραφής και Πιστοποίησης Προσφύγων και Αρχές Δίωξης της παράνομης διακίνησης μεταναστών.

4. Προωθούμε ενεργητικά ένα σύγχρονο πλαίσιο για την αντικατάσταση του «Δουβλίνου» με σκοπό την εξυπηρέτηση τόσο των ελληνικών, όσο και των ευρωπαϊκών, συμφερόντων. Εν τω μεταξύ, καταλογίζουμε στον όποιο εταίρο το κόστος το οποίο, ενώ του αναλογεί, προσπαθεί να φορτώσει σε μας και  διεκδικούμε με κάθε νόμιμο τρόπο την ισοστάθμισή του.

5. Σε ότι αφορά την ανθρωπιστική διάσταση του προσφυγικού, η Ελλάδα ανταποκρίνεται, όλο και περισσότερο, στα διεθνώς προβλεπόμενα. Καταδικάζουμε ρητά την αναβίωση ρατσιστικών αντιλήψεων και διακριτικών συμπεριφορών οι οποίες, τελικά, επιδεινώνουν το πρόβλημα.

6. Και, ασφαλώς, η αξιοποίηση των περιστάσεων από οποιονδήποτε ώστε να εγερθούν αμφισβητήσεις ή αξιώσεις σε θέματα κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων μας είναι αδιανόητη και απαράδεκτη.

Σύμφωνα με τον κύριο Οικονόμου ένα  πολύ δυσάρεστο θέμα το οποίο μας ταλαιπωρεί τα περασμένα οκτώ χρόνια,  το οποίο είχε ως  αποτέλεσμα να έχουμε μια δυσάρεστη οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα,  είναι ότι η χώρα δεν έχει χρήματα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι επειδή σε δύο με τρεις μήνες αν δεν κλείσει αξιολόγηση ουσιαστικά δεν θα έχουμε χρήματα,  θα αποδεχτούμε τους όρους που θα μας βάλουν, αυτοί  από τους οποίους ζητάμε δανεικά, αυτή είναι η ουσία.

. Σύμφωνα με τον κύριο Οικονόμου τρόποι να βρεθούν λεφτά υπάρχουν με τον ίδιον να αναφέρεται σε συγκεκριμένους τρόπους που υποστηρίζει τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο κ. Οικονόμου έκανε μια ιστορική αναδρομή για το πως  μπήκαμε στο Μνημόνιο και αν έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης ο πρώην Πρωθυπουργός  Γιώργιος Παπανδρέου, λέγοντας ότι στην πραγματικότητα το ΔΝΤ ήρθε μετά από πρόσκληση της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκέλας Μέρκελ.

Αυτό συνέβη για τον πολύ απλό λόγο ότι κυρία Μέρκελ πληροφορήθηκε, με αφορμή την Ελλάδα, ότι πράγματι αυτοί οι οποίοι έπρεπε να επιβλέπουν την Ευρωζώνη δεν ήξεραν που τους πάνε τα τέσσερα, δεν την είχαν ειδοποιήσει για τίποτε και ξαφνικά κατάλαβε ότι έχει ένα νόμισμα το ευρώ,  το οποίο μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα της Γερμανίας κυρίως και μετέπειτα ολόκληρης Ευρώπης.

Στο ερώτημα ακροατή εάν με την στάση πληρωμών,  τη δεδομένη χρονική στιγμή η  Ελλάδα θα απειλούσε  την Ευρώπη,  ο κύριος Οικονόμου απαντώντας υποθετικά στο ερώτημα ανέφερε,  ότι θα  μπορούσαμε να απειλήσουμε  την Ευρώπη, αλλά με ποιόν τρόπο;

Με μια μεγάλη ζημιά  που θα πάθαινε ενώ εμείς θα παθαίναμε την απόλυτη καταστροφή; 

Όσον αφορά τη μεταστροφή του κύριου Τσίπρα από αντιμνημονιακός  σε έναν πολιτικό ρεαλισμό ο κύριος Οικονόμου, ανέφερε ότι τρόμαξε πραγματικά, τρόμαξε σε βαθμό που δεν μπορεί να περιγράψει και δικαίως κατά τη γνώμη του, διότι θα ήταν υπεύθυνος για την απόλυτη στροφή και είπε ας αφήσουμε τις σαχλαμάρες εδώ δεν θα χρεοκοπήσει η χώρα, θα κάνουμε ένα σεβασμό για να βρούμε λεφτά.

Τώρα πόσο ευθύνεται για την ποιότητα του συμβιβασμού, για το χρόνο που ξόδεψε και τη ζημιά που πάθαμε εμείς από τον χρόνο που έτρωγε ο ίδιος δεν πραγματεύεται, είναι άλλης τάξεως θέματα, έχει μεγάλες ευθύνες.

Όσον αφορά την Εκκίνηση των Ελλήνων Δημοκρατών, ανέφερε ότι στην πραγματικότητα είναι μια αναγγελία   της πρόσκλησης, καθώς πρέπει να υπάρξει μία πρόσκληση συσπείρωσης επάνω σε ένα σχέδιο συγκεκριμένο, αλλά αυτός που προσκαλεί δεν μπορεί να ναι κάποιος από τους αρχηγούς των κομμάτων της κέντρο αριστεράς σήμερα.

Πρέπει ναι ναι κάτι καινούριο, ένα νέο κέντρο, -όχι Ένωση κέντρου-, το οποίο πρέπει να απευθύνει  μια πρόσκληση και να πει ότι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο, καθώς θα υπάρξει ένα κόμμα το οποίο θα κατέβεις εκλογές.

Στο προσκλητήριο αυτό κύρος Οικονόμου καλεί όλους τους ενεργούς πολίτες  και ιδιαίτερα αυτούς που δεν έχουν τι να ψηφίσουν,  καθώς και μερίδας πολιτών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και δεν θέλουν  να ψηφίσουν  δεξιά, καθώς και τους πολίτες που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία καθώς έχουν τρελαθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ , καλώντας όλους αυτούς να έρθουν ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή και να δώσουν εντολή να υλοποιηθεί ένα συγκεκριμένο  κείμενο σχέδιο.

About Ομάδα Σύνταξης 28493 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.