Πάνω από 20.000 κλήσεις ανά δευτερόλεπτο μετά τον σεισμό


Τα πρώτα λεπτά μετά τον σεισμό 5,1 βαθμών που έπληξε την Αττική γίνονταν περίπου 20.000 κλήσεις μέσω κινητών τηλεφώνων ανά δευτερόλεπτο, με συνέπεια να υπερφορτωθεί το δίκτυο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Ο αριθμός των κλήσεων ξεπέρασε τον όγκο που καταγράφεται το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, όταν καλούμε για ευχές με αφορμή την αλλαγή του χρόνου.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης έχει επικοινωνήσει με τους διευθύνοντες συμβούλους των εταιρειών τηλεπικοινωνίας και έχει μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου ώστε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό.

Τα προβλήματα στα δίκτυα κινητών τηλεφώνων αποκλιμακώνονται σταδιακά, όμως οι Αρχές καλούν σταθερά να μην γίνονται άσκοπες κλήσεις ώστε οι υπηρεσίες να μπορούν να λάβουν ειδοποιήσεις για περιπτώσεις πραγματικής ανάγκης.

Η μεγαλύτερη δυσκολία διαπιστώνεται σε σημεία όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση κόσμου.

Πηγή: Skai.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27920 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. Σιγά τα αυγά ( ωά) με το ψιλοκούνημα ακόμα και Βόρεια απ όπου ήρθε( βορειοδυτικά ο σεισος).
  Οι κεφτέδες χωρις κιμά της πρωτεύουσας και τα φρικιά της τηλοψίας ένα ούτε ψιλοκούνημα ( ήρθε με προειδοποιητική βοή) θα το κάνου μέρες πολιτικό κοινωνικό ζήτημα.Πρωτεύουσα χώρας που κυριαρχείται από συμπεριφορές ζώων αφηνιάσματα κάφουνιάσματα φούριες και όλα για το τεμπελίκι μπα και βγεί κάποιο επίδομα.

 2. Σχετικά με την κινητή και σταθερή τηλεφωνία στον του 1999 σεισμό, τώρα δούλεψε εξόχως καλυτερα.Το 1999 δεν δούλεψε η κινητή καθόλου καο έγινε για τούτο και δικαστική διετεύνηση τότε.
  Η σταθερή στα 5 πρώτα λεπτάε τον σεισμό δούλεψε.
  Η κινητή δούλεψε κάπως επιλεκτικότερα ανά εταιρεία. Την καλύτερη επαφή ιχε ο cosmote και και πρός άλλες εταιρίες.Αλλά και το ιδος του τηλεφώνου είχε καλύτερη ανταοκριση.
  Και αυτό από ζώσα εμπειρία. Γενικά όμως το όλο συστημα τηλεφωνίας στον χθεσινό σεισμό δούλεψε καλά.
  Εκείνο που δεν δούλεψε ήταν η ψυχραιμία του κόσμου στο αστικό τοπίο και το μπλοκάρισμα μαζί με ανευ λόγου τρακαρίσματα αυτοκινήτων σε μποτιλιαρισμένους δρόμους κεντρικές αρτηρίες.
  Η σημασία της βιωμένης σεισμικής γνώσης είναιβτεράστια για κάθε συνείδηση. Αλλά ακόμη σπουδαιότερη είναι η επίκτητη όποια γνώση από σεμινάρια ή ασκήσεις εκπαίδευσης σε μαζικότερα μεγέθη.
  Ο όρος “” όχι πανικός “” ώς καταχωρημένη στους σκληρούς ανθρώπινους συνειδησιακούς δίσκους μέχριακραίας κατανοητικότητας , είναι η ανθρώπινη ορολογία για κάθε σεισμό.
  Μετά έρχονται όλα τα επίλοιπα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.