Παναγιώτης Γληγόρης στον Prisma 91,6: “Η Λευκάδα έχει σοβαρά προβλήματα που δεν συγχωρούν εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου κορώνες τυμπανοκρουσίες και διαξιφισμούς για το θεαθήναι.”


Για το οξυμένο πρόβλημα των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων μίλησε στον Prisma 91,6 ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Γληγόρης.

Ο ίδιος μέσα από το βήμα του ραδιοφώνου ευχαρίστησε για άλλη μία φορά τους συνδημότες και συνδημότισσες που τον τίμησαν με την ψήφο τους, λέγοντας ότι μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο θα προσπαθήσει ως απλό μέλος θα προσπαθήσει να μην διαψευσθούν οι όποιες προσδοκίες.

Αναφορικά με το θέμα των ανεπιτήρητων, έκανε λόγο για ένα δύσκολο θέμα τόσο από Νομικής, όσο και από πρακτικής πλευράς, το οποίο γίνεται ακόμα δυσκολότερο εάν λάβουμε υπόψιν ότι αυτή τη στιγμή είναι σημείο αναφοράς πιο πολύ στους κατοίκους της ορεινής Λευκάδας, καθώς αυτή τη στιγμή είναι η περίοδος που οι παραγωγοί βρίσκονται στα κτήματα να συλλέξουν τους καρπούς τους και βλέπουν ότι υπάρχει μία τεράστια διαφορά.

“Το έζησα αυτό εχθές σε μία συνάντηση στο Πινακοχώρι, που είναι ένα από τα χωριά που θίγεται  καίρια, δημιουργώντας στους κατοίκους μία τεράστια ανασφάλεια αλλά, θυμό και οργή.

Στο θέμα των ανεπιτήρητων υπάρχει ένα θεσμικό Πλαίσιο το οποίο δεν μπορεί να αγνοηθεί, ο νόμος είναι συγκεκριμένος, δεν ομιλεί για παρά επιτροπές, ούτε για οικονομικά κίνητρα στις παρα-επιτροπές αυτές όπως ετέθη.

Πιστεύω ότι δεν μπορούσε να γίνει κάτι δίπλα σε αυτή την επιτροπή που πρότεινε ο κύριος αντιδήμαρχος, οπότε έχουμε μία δεδομένη κατάσταση, μία επιτροπή που προβλέπεται από το συγκεκριμένο νόμο.

Αυτή διακρίνει τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα σε κατηγορίες και λέει ότι έχει συγκεκριμένη αρμοδιότητα πλέον και ο δήμος στο να τα περισυλλέξει, μιλάει για μεταφορά, διατροφή, διατήρηση των ζώων αυτών μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Το θέμα δεν λύνεται με το να κόψουμε το κεφάλι ενός ζώου, δεν είναι αυτή η απάντηση στο πρόβλημα”.

“Όσον αφορά το πρακτικό του θέματος, σε μία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Πινακοχώρι, ειπώθηκε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι, εκεί πιστεύω ότι έγκειται και η επίλυση του προβλήματος στο πρακτικό ζήτημα Δηλαδή πώς αυτά τα ζώα θα οδηγηθούν σε κάποια συγκεκριμένο χώρο ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος.

Αυτή τη διαδικασία θα την δει αρχικά η επιτροπή που θα συσταθεί, πώς θα βρεθούν σε κάποιους συγκεκριμένους χώρους.

Μία λύση είναι και η εκποίηση των ζώων, η οποία γίνεται με ευθύνη του δήμου, με διαδικασίες πλειστηριασμού και μπορούν να προσφερθούν και να διατεθούν δωρεάν σε φορείς. Το θέμα είναι πως θα γίνει η συγκέντρωση αυτό των ζώων σε αυτούς τους χώρους που πιστεύω ότι εκεί είναι το βασικότερο σημείο.

Θα πρέπει ίσως να συγκροτηθεί ένα συνεργείο από εθελοντικά άτομα, κάτι που ετέθη και στη χθεσινή συνάντηση, θα ανατεθούν συνεργεία από το δήμο; και αυτά είναι τα πρακτικά ερωτήματα κατά τη γνώμη μου.

Αναφορικά με την επισήμανση της κυρίας Ρεκατσίνα να ηγηθεί μιας νέας επιτροπής με χρηματοδότηση και με τον τρόπο που η ίδια θα υποδείξει, ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το νόμο, καθώς η ίδια ήθελε να έχει κάποιον πρωτεύοντα ρόλο σε μία επιτροπή για να λυθεί το θέμα όπως αυτή εκτιμά, όμως θεσμικά δεν μπορεί να γίνει αυτό.

Ο Δήμος Λευκάδας επέδειξε ενδιαφέρον στο θέμα των ανεπιτήρητων ζώων και ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τον αντιδήμαρχο κύριο Ζουριδάκη, καθώς ήταν από τα πρώτα θέματα που συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο και κατά τη γνώμη μου σωστά έγινε.

Αναφορικά με τον τρόπο παρακολούθησης των ανεπιτήρητων από την επιτροπή που θα συσταθεί, είπε ότι θα πρέπει να είναι συγκεκριμένος και να μην υπάρχουν από την απέναντι πλευρά κάποιες παρακολουθήσεις. Η παρακολούθηση που θα γίνει θα πρέπει να είναι συγκεκριμένη και η ανάθεση εργασιών, μεταφοράς, ευθυνών.

Φαντάζομαι ότι προγράμματα παρακολούθησης διαχείρισης έτσι όπως το βλέπουμε, σημαίνει το εξής ότι παρακολουθώ από μακριά και αυτό εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει.

Ελπίζω ο κύριος Ζουριδάκης να διευκρινίσει πώς αντιλαμβάνεται αυτή την παρακολούθηση, εγώ δεν μπορώ να σου σας απαντήσω γιατί δεν είναι στη δική μου αρμοδιότητα.”

Σχολιάζοντας την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου στην απλή αναλογική, απάντησε ότι εκτιμά πως τα πρόσωπα που συγκροτούν το δημοτικό συμβούλιο, είναι ικανά πρόσωπα, ικανά στελέχη της λευκαδίτικης κοινωνίας και πιστεύω ότι τα οποιαδήποτε προβλήματα θα ξεπεραστούν, γιατί  η Λευκάδα μαζί με τα ανεπιτήρητα έχει τεράστια προβλήματα όπως τα σκουπίδια κτλ, που δεν συγχωρούν εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου κορώνες τυμπανοκρουσίες και διαξιφισμούς για το θεαθήναι.

Πιστεύω ότι τα θετικά σημεία της Δημοτικής Αρχής θα τα ψηφίζουμε, τα αρνητικά σημεία θα τα επισημαίνουμε και θα καταψηφίζουμε.

About Ομάδα Σύνταξης 28484 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.