Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κορονοϊός: «Μπορεί να μην υπάρξει ποτέ ουσιαστική θεραπεία για τον κορονοϊό», το δραματικό μήνυμα [vids]


«Ο δρόμος προς την κανονικότητα θα είναι μακρύς», διαμηνύει ο ΠΟΥ.  Ο γενικός διευθυντής Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους και ο επικεφαλής Εκτάκτων Καταστάσεων Μάικ Ράιαν καλούν όλες τις χώρες να ενισχύσουν τα υγειονομικά μέτρα, όπως η χρήση της μάσκας, η κοινωνική αποστασιοποίηση, το πλύσιμο των χεριών και η διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων. «Το μήνυμα προς τους ανθρώπους και τις κυβερνήσεις είναι σαφές: “κάντε τα πάντα” », δήλωσε ο Τέντρος κατά τη διάρκεια on line συνέντευξης Τύπου στην έδρα του οργανισμού στην Γενεύη προσθέτοντας ότι η χρήση μάσκας πρέπει να γίνει σύμβολο αλληλεγγύης σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Κάποια εμβόλια βρίσκονται αυτήν την στιγμή στην φάση 3 των κλινικών δοκιμών και όλοι ελπίζουμε ότι θα έχουμε ορισμένα αποτελεσματικά εμβόλια που θα βοηθήσουν στην προστασία των ανθρώπων από την προσβολή. Ωστόσο, δεν υπάρχει πανάκεια αυτήν την στιγμή και ίσως να μην υπάρξει ποτέ». Ο Μάικ Ράιαν δήλωσε ότι χώρες με μεγάλο ρυθμό μετάδοσης, περιλαμβανομένης της Ινδίας και της Βραζιλίας, χρειάζεται να ετοιμαστούν για μεγάλη μάχη: «Ο δρόμος είναι μακρύς και απαιτεί επίμονη δέσμευση».

Δείτε την ενημέρωση από τον ΠΟΥ για την εξέλιξη της πανδημίας του νέου κορονοϊού

«Αξιωματούχοι του ΠΟΥ δήλωσαν ότι η ερευνητική επιτροπή που βρίσκεται στην Κίνα δεν έχει επιστρέψει ακόμη. Μια ευρύτερη υπό τον ΠΟΥ επιτροπή αποτελούμενη από εμπειρογνώμονες από την Κίνα και άλλες χώρες, σχεδιάζεται να μελετήσει στη συνέχεια την προέλευση του ιού που ξεκίνησε από την πόλη Γουχάν, αν και ο χρόνος και η σύνθεση για την έρευνα αυτήν δεν είναι ακόμη σαφείς. Ο Τέντρος κάλεσε τις μητέρες να συνεχίζουν να θηλάζουν ακόμη και αν έχουν προσβληθεί από την COVID-19, καθώς οι ωφέλειες υπερισχύουν των κινδύνων μόλυνσης.

Μαύρος ο Ιούλιος, ανησυχητικός ο Αύγουστος

Περισσότερα από 18,14 εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο έχει καταγραφεί ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό και 688.080 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters. Κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, σε πολλές χώρες τα κρούσματα βλέπουμε να αυξάνονται κατά εκατομμύρια. Πρόκειται για ρυθμό αύξησης περίπου ίδιο με εκείνον των πρώτων έξι μηνών όταν ξέσπασε η πανδημία.

Ειδικότερα, το τοπίο στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική γίνεται «μαύρο» με τον αριθμό των νεκρών να πλησιάζει τους 690.000. Ιδίως στις ΗΠΑ, τη χώρα η οποία υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία στον κόσμο, οι μολύνσεις είναι 4.657.693 και οι νεκροί φτάνουν τους 154.793. Στη Βραζιλία καταγράφηκαν 2.733.677 μολύνσεις και 94.104 νεκροί και στην Ινδία 1.750.723 μολύνσεις και 37.364 νεκροί.

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27561 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.