Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Καμπανάκι κινδύνου για την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην Ευρώπη [vids]


Ηχηρή προειδοποίηση για τα συστήματα υγείας των ευρωπαϊκών χωρών, απηύθυνε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μετά την αυξητική τάση που εμφανίζουν τα θετικά κρούσματα στον Covid-19. «Την προηγούμενη εβδομάδα παρατηρήθηκε στην Ευρώπη αύξηση του εβδομαδιαίου αριθμού των νέων κρουσμάτων για πρώτη φορά εδώ και μήνες (…) 30 χώρες είδαν να αυξάνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων», επεσήμανε ο διευθυντής του ΠΟΥ, αρμόδιος για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε, στη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου από την Κοπεγχάγη. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, στην Ευρώπη καταγράφονται καθημερινά σχεδόν 20.000 νέα κρούσματα και περισσότεροι από 700 θάνατοι.

Ειδικότερα, τις τελευταίες ημέρες ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει στη Γερμανία νέο «κύμα» κρουσμάτων κορονοϊού, με τον δείκτη μεταδοτικότητας του ιού να έχει εκτιναχθεί στο 2,76. Περισσότεροι από 200 ένοικοι κτιριακού συγκροτήματος στο Φρίντριχσχαϊν του ανατολικού Βερολίνου τέθηκαν σε καραντίνα, μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 44 κρουσμάτων. Σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες της περιοχής, μεταξύ των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί είναι και παιδιά, τα οποία πηγαίνουν σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, που ήδη ενημερώθηκαν. Στους χώρους αυτούς διενεργούνται πλέον εκτεταμένα τεστ.

Δηλώσεις του Χανς Κλούγκε

Την Τρίτη 23 Ιουνίου, επιβλήθηκε και το πρώτο τοπικό lockdown στη Γερμανία, μετά την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού σε σφαγείο. Το μέτρο ανακοινώθηκε για το Gütersloh, από τον πρωθυπουργό του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, όπου βρίσκεται η συγκεκριμένη πόλη. «Εισάγουμε περιορισμό στις επαφές, όπως είχαμε κάνει τον Μάρτιο», ανακοίνωσε ο Άρμεν Λάσετ, πρωθυπουργός του κρατιδίου.

Αύξηση χρηματοδότησης από Γαλλία και Γερμανία

Την ίδια ώρα, Παρίσι και Βερολίνο εξέφρασαν σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουνίου, τη στήριξή τους προς τον ΠΟΥ στη μάχη του κατά της επιδημίας covid-19, με τη Γερμανία από την πλευρά της, να ανακοινώνει ότι θα συνεισφέρει περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ στον Οργανισμό φέτος. Ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεεσούς, που συμμετείχε σε συνέντευξη Τύπου από τη Γενεύη, δήλωσε ότι ο Οργανισμός, που δέχεται σφοδρές επικρίσεις από τις ΗΠΑ για τον τρόπο που διαχειρίζεται την πανδημία, λαμβάνει όση πολιτική και οικονομική στήριξη χρειάζεται. Αξίζει να σημειωθεί πως περισσότεροι από 9,44 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό και 481.672 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Η ανακοίνωση του Τραμπ για αναστολή της χρηματοδότησης του ΠΟΥ

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27593 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.