Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, 8 ΜΑΡΤΙΟΥ, Μήνυμα Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου


Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας,    8 ΜΑΡΤΙΟΥ

Μήνυμα Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου

 

 

Νέα εποχή με ευκαιρίες και υποστήριξη στις γυναίκες.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 8 Μαρτίου είναι μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη ημέρα που τιμά τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο για τους αγώνες  υπέρ των δικαιωμάτων τους για την αναγνώριση του ρόλου τους, στην οικονομική και  κοινωνική ζωή.

Επίσης στέλνει το μήνυμα ότι παρ΄όλη την πρόοδο σε νομοθετικό και πρακτικό επίπεδο, οι γυναίκες είναι ακόμη τα συνήθη θύματα όλων των διακρίσεων και της παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ παράλληλα δίνουν καθημερινό αγώνα για ν΄ανταποκριθούν στους πολλαπλούς ρόλους τους, οικογενειακούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς.

Καταγράφουν σε όλους τους τομείς υψηλές επιδόσεις και γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτό ότι η ανάπτυξη και η κοινωνική συνοχή έχουν ανάγκη από την συμμετοχή περισσοτέρων γυναικών στην οικονομική δραστηριότητα, την δημόσια ζωή και τα κοινωνικά κινήματα.

Απευθύνουμε μήνυμα σε ολόκληρη την κοινωνία για την αναγνώριση του ισότιμου ρόλου ανδρών και γυναικών, την ενεργοποίηση και  συνεργασία των δύο φύλων για την άρση των ανισοτήτων, προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πιστεύοντας στο πολύτιμο γυναικείο δυναμικό της,  αναπτύσσει μία ενεργητική στρατηγική ενδυνάμωσης των γυναικών για ν΄ανταποκριθούν στις προκλήσεις της νέας εποχής, ν΄ αξιοποιήσουν τις νέες ευκαιρίες και να βάλλουν και την δική τους σφραγίδα στην εξέλιξη του τόπου μας.

 

 

 

Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

τ. Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

 

About Ομάδα Σύνταξης 28493 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.