Ουρές στα διόδια της Ελευσίνας: Οι Ελληνες φεύγουν μαζικά για τα χωριά τους


Έξοδο από τα μεγάλα αστικά κέντρα λόγω… κορονοϊού αλλά και για να προλάβουν την φημολογούμενη απαγόρευση μετακινήσεων επιχειρούν τις τελευταίες ώρες πολίτες από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και τα μεγάλα αστικά κέντρα παρά τις δραματικές προειδοποιήσεις, τόσο του Σωτήρη Τσιόδρα χθες, όσο και του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ουρές σχηματίζονται από στο πρωί στα διόδια της Ελευσίνας με τους Αθηναίους να εγκαταλείπουν μαζικά την πρωτεύουσα για τα χωριά. Αυξημένη είναι η κίνηση και στα διόδια των Μαλγάρων αλλά και στο δρόμο από Θεσσαλονίκη για Χαλκιδική. Τα ταξίδια και οι μετακινήσεις προς χωριά, νησιά και άλλες περιοχές, γίνονται  ενόψει και των αργιών της 25ης Μαρτίου και των εορτών του Πάσχα.

«Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Είναι άφρονες όσοι μετακινούνται αυτέ στις μέρες, Δεν μπορούν να καταλάβουν οι ανεύθυνοι πολίτες ότι και στο χωριό να πάνε θα πρέπει να έχουν ειδικό χαρτί για να βγουν να από το σπίτι» αναρωτήθηκε με αφορμή την κίνηση που καταγράφεται στους δρόμους από το πρωί της Παρασκευής ο Συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας Σταύρος Μπαλάσκας.

Κορονοϊός: Τελευταία προειδοποίηση Μητσοτάκη στους πολίτες πριν το lock down

 

Η κίνηση στα λιμάνια

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση από το λιμάνι του Πειραιά τις προηγούμενες μέρες, μετά και την ανακοίνωση κλεισίματος των σχολείων όλη της χώρας ενώ ήμερα είναι προγραμματισμένα συνολικά 14 δρομολόγια πλοίων για Κρήτη, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες. Τέσσερα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν από Ραφήνα δύο για Κυκλάδες και άλλα δύο Μαρμάρι. Κίνηση, αν και μειωμένη καταγράφεται και στο πορθμείο της Ηγουμενίτσας.

Τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά από και προς Κέρκυρα ανά περίπου δύο ώρες ενώ τα καράβια μεταφέρουν κυρίως φορτηγά με προμήθειες. Από τρία σε ένα μειώθηκαν τα δρομολόγια από Σπέτσες για Πειραιά. Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Σπετσών η κίνηση είναι μειωμένη σε σχέση με τις υπόλοιπες μέρες. «Εξηγούμε σε όσους επιβάτες φτάνουν στο νησί ότι στις Σπέτσες υπάρχει ένα μόνο Κέντρο Υγείας και σε περίπτωση προβλήματος θα είναι δύσκολη η αντιμετώπισή του». Μικρή μείωση παρατηρείται και στο Πορθμείο της Κεραμωτής  με προορισμό την Θάσο.

Θεοδωρικάκος: Μην πηγαίνετε στα χωριά σας

Έκκληση να πειθαρχήσουν όλοι στα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης  κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.   «Πρέπει να σοβαρευτούμε όλοι» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στα τηλεοπτικά δίκτυα ο κ. Θεοδωρικάκος ενώ ζήτησε από όλους να πειθαρχήσουν στα έκτακτα μέτρα κατά του κορωνοϊού.   Μην πηγαίνετε στα χωριά σας. Κάνετε μεγαλύτερο κακό, ήταν το μήνυμα προς όλους όσοι επιχείρησαν να αποφύγουν τον κίνδυνο έκθεσης στις μεγαλουπόλεις.

Τελευταίο «καμπανάκι» από Μητσοτάκη προτού λάβει το τελευταίο δραστικό μέτρο

 

«Θέλω να απευθύνω ένα πολύ ισχυρό κάλεσμα, μια παράκληση προς όλους: για να είμαστε όλοι εδώ την επόμενη μέρα, ιδίως για να είναι εδώ οι αγαπημένοι μας άνθρωποι, οι παππούδες και οι γιαγιάδες, οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, πρέπει όλοι να πειθαρχήσουμε στις αποφάσεις του Πρωθυπουργού και στα μέτρα που εισηγείται η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων.   Έχουμε όλοι συνειδητοποιήσει ότι δεν πρέπει να μετακινούμαστε, πρέπει να μένουμε κυρίως μέσα στο σπίτι και ιδίως δεν πρέπει να πηγαίνουμε στα χωριά απ’ όπου είναι η καταγωγή του καθενός διότι εκεί επιβαρύνουμε πολλαπλά την κατάσταση.   Αν ένας άνθρωπος είναι φορέας του ιού και δεν έχει ασθενήσει και συναντήσει ηλικιωμένους στον τόπο καταγωγής του, θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα. Θα μεταδοθεί ο ιός, θα επιβαρυνθεί πάρα πολύ το σύστημα υγείας.   Αυτοί οι άνθρωποι πολύ πιο δύσκολα θα μπορέσουν να επιβιώσουν και γενικά η κατάσταση θα εκτραχυνθεί» σημείωσε.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ακόμη ότι «Σε μια κοινωνία για να πάνε μπροστά τα πράγματα πρέπει να είναι σοβαρό και το κράτος, πρέπει να είναι σοβαροί και οι πολίτες. Σε αυτή την κρίση πρέπει να είμαστε ένα και να δείξουμε σοβαρότητα και ευθύνη.   Μένουμε στο σπίτι μας, είμαστε με την οικογένειά μας, περνάμε όσο γίνεται καλύτερα μέσα στο σπίτι γιατί αυτό είναι συνθήκη και προϋπόθεση υγείας και ασφάλειας καθενός από εμάς και όλης της κοινωνίας μαζί».

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28550 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. Αυτοί που φεύγουν είναι οι μονιμοι επιδοτούμενοι τεμπέληδες που ξέρουν επιπλέον ότι θα βρούν στην επαρχία γονείς που θα τα πληρώνουν όλα τα διαβιωτικά. Αλλέως δεν θα εφεύγαν απ τα αστικά κέντρα που είναι εκατεστημένοι.
  Οι φοιτητές μόνο μπορούν να φύγουν.

 2. Πάνε στην επαρχία γιατί τα πληρώνει άλλος τα έξοδα διαβίωσης. Οι πονηροί ανεύθυνοι και πονηρές ανεύθυνες . says:

  Στην Ελλάδα έχει χρόνια δημιουργηθεί η τάξη και ομάδα του πληθυσμού των ανευθύνως διαβιούντων.
  Η τεράστια ευμάρεια μέχρι ασυλογίστου σπατάλης την οποία νομιμοποίησε ώς επιστέγασνα η δανειακή των διακοπών ( τα διακοποδάνεια την δεηαετία του 2000 και μάλιστα μέχρι και το έτος 2008) κύρωσαν και χρηματοδότησαν την πρακτική του “”αέρα διαβιωτικού πατέρα””.
  Το φαινόμενο έχει πολλές πτυχές.
  Μία είναι η πρακτική του παρκαρίσματος των τέκνων στους παπούδες και την χρήση των παπούδων για το μεγάλωμα των τέκνων.
  Άλλη είναι η μετακίνηση απ τους τους αστικούς τόπους εργασίας πρός την γενέθλια επαρχία 10-15 φορές τον χρόνο αφού όμως το κόστος συντήρησης διαβίωσης των επισκέψεων στο επαρχιακό σπίτι το φέρουν οι παπούδες που διαβιούν εκεί. Πλέον τα μόνιμα έξοδα συντήρησης και επισκευής της επαρχιακής κατοικίας τα οποία φέρουν οι παπούδες.
  Χρήση οικογενειακού ( απ τους παπούδες συνταξιούχους χρήματος ) για την αγορά καταναλωτικών αγαθών , και συτοκινήτων με το σλλοθι της επισκέψεως στην επαρχία των παπούδων για τούτο κσι συχνή αλλαγή αυτοκινήτων .
  Ο πυρήνας της κινητικότητας των αστικών κέντρων πρός την επαρχία και δή την γενέθλια είναι η οικιγενειακή των παπούδων επιδότηση.
  Έτσι έχει δημιουργηθεί το κοινωνικό σύστημα των αποδράσεων και διακοπών ακόμα και των τριημέρων και ασχέτως χιλιομετρικής απόστασης.Μαχί και το σύστημα του μπαίημπυσίτινγκ των παπούδων. Αυτό που στις μέρες του κορονο’ι’ού καλείται και πρέπει να αποφευχθεί.
  Σε μια επαρχιακή κωμόπολη, 400 χιλιόμετρα από αστικό κέντρο , ο υιός κατέβαινε με την πενταμελή οικογενειά του 5-6 φορές στο γενέθλιο σπίτι που ζούσαν οι παπούδες. Τα καλοκαίρια επί 25-30 μέρες δισκοπές . Για ψάρεμα κσι κολύμοι όταν πήγαινε οικογενειακά ο υιός έπερνε το αυτοκίνητο του συνταξιούχου πατρός διότι την βενζίνη του αυτοκθνήτου την πλήρωνε ο πατήρ.
  Όλο αυτό το σύμπτωμα κοινωνικής διαβίωσης μεταφοράς και χρηματοδότησης των ευθυνών μέσα στα πλαίσια της οικογενειακής ανοχής στην βάση της συνταξιοδοτοτικής των παπούδων και μάλιστα της νεοσυνταξιοδοτικής ηλικιακά των παπούδων , βρίσκεται πίσω από την ανεύθυνη συμπεριφορικότητα των ημερών της μετακίνησης πρός την επαρχία ( για τζάμπα διαβίωση ) παρά την αναγκαιότητα της μη μετακινησιμότητας ώς κοινωνικό αγαθό.
  Αυτούς τους τύπους και τις τύπισες και τις οικογενειακές αυτές δομές όλων του να μην λογαριάζουν κανένα , ούτε τις κρατικές συστάσεις για το κοινωνικό καλό αρκεί οι ίδιοι /ίδιες ωα περνάνε καλά , δεν ειναι αμέτοχο το Ελκηνικό κράτος που τους δημιούργησε και τους εξέθρεψε ώς κοινωνικούς χρόνια τεμπέληδες και ανεύθυνους απέναντι στην κοινωνική συμβίωση.
  Κσι τώρα το κράτος ανακαλύπτει ότι αποτελούν κοινωνικό πρόβλημα με την συμπεριφορά τους.
  Έχει και άλλες παραμέτρους το σύστημα αυτο της ευρύτερης λάθρα κσι επιδοτούμενης διαβιωτικής. Μία ακόμη είναι τι κλείσιμο των επαγγελματικών φορολογικών βιβλίων των γονέων , για να μην δείχνουν εισοδήματα και να μεταγρσφονται τα τέκνα των ώς φοιτητές στους τόπους κατοικίας των επαγγελματιών αέργων πονηρών γονέων.
  Μόνο που τα μαύρα εισοδήματα των αέργων πονηρών γονέων είναι μεγαλύτερα από τα εισοδήματα τωων όσων διατηρούν το επάγγελμα και πληρώνουν φόρους κσι εισφορές .Και περισσότερα από τους μισθωτούς που προκαταβάλουν φόρους και εισφορές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.