Όταν η κρίση μετατρέπεται σε δημιουργία. Το παράδειγμα του Εμπορικού συλλόγου Γρεβενών..


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό για όλους εμάς, από τα προηγούμενα.

Αναμφισβήτητα οι επιπτώσεις του Covid-19 θα επηρεάσουν το  τουριστικό μας προϊόν καθώς σε μεγάλο ποσοστό περιμένουμε να σωθεί η παρτίδα, αν είναι και αυτό εφικτό, από τους Έλληνες τουρίστες που και αυτοί έχουν ισοπεδωθεί οικονομικά υπό το βάρος της πολυετούς οικονομικής κρίσης.

Αναμφίβολα η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά είναι και μια ευκαιρία για ανασύνταξη, να σηκώσουμε όλοι το κεφάλι ψηλά, να ανασκουμπωθούμε  και να δουλέψουμε σκληρά.

Το να καθόμαστε και να παρακολουθούμε μια ενδεχόμενη οικονομική καταστροφή, το να μοιρολατρούμε όλη την ημέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι η  λύση. Εξάλλου η κρίση έχει παγκόσμια χαρακτηριστικά και μας αφορά όλους, δεν αποτελούμε εξαίρεση στον κανόνα.

Στα θετικά της κατάστασης είναι  ότι θα υπάρξουν κάποια χρηματοδοτικά εργαλεία μετά τις αποφάσεις της Ευρώπης, υπάρχει μια μικρή ανάσα με κάποιες αναβολές πληρωμών και  δυσβάσταχτων υποχρεώσεων, αλλά από το τίποτα κάτι είναι και αυτό, είναι μια μικρή ανάσα.

Εμείς αυτή την δύσκολη περίοδο πρέπει να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά να αναβαθμίσουμε το τουριστικό προϊόν μας,  να μην προσπαθήσουμε να βγάλουμε τα σπασμένα μιας τουριστικής περιόδου σε όσους έρθουν στο νησί γιατί η δυσφήμηση θα είναι μεγάλη.

Στην κρίση αυτή πρέπει να φανούμε δυνατοί και όλοι μαζί συντεταγμένα να προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε όσο μπορούμε τα πλεονεκτήματα του νησιού μας.

Αφορμή αυτών των σκέψεων ήταν μια καλή ιδέα του Εμπορικού συλλόγου Γρεβενών  που εκμεταλλευόμενοι την μαζική αγορά των συμπολιτών μας, οργανώθηκαν και έφτιαξαν ένα mall ηλεκτρονικό όπου δωρεάν όλα τα καταστήματα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής ενοποίησαν τις ηλεκτρονικές τους πλατφόρμες, ενώ υπάρχουν και ανταγωνιστικές προσφορές.

Με άλλα λόγια ο εμπορικός κόσμος ενώθηκε και προσπαθεί να κερδίσει τους καταναλωτές και το όποιο εισόδημα υπάρχει να μείνει στην περιοχή.

Μάλιστα εκπρόσωπος του εμπορικού συλλόγου βγήκε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ και πραγματικά βρήκα την ιδέα αυτή εξαιρετική.

Ξέρω ότι σε όλα αυτά θα υπάρξουν μια σειρά αντι-επιχειρημάτων, όμως είναι μια αφετηρία μια αρχή για κάτι δημιουργικό.

Σε μια κρίσιμη κατάσταση που η επιβίωση είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για πολλούς συμπολίτες μας, αλλά και επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει χρήματα, κόπο και όνειρα και είναι άδικο να κλείσουν.

Εκτιμώ ότι η έκφραση «Όλοι μαζί μπορούμε» είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Κάθε προβολή από τα κανάλια αυτή την στιγμής το νησί μας είναι θετική. Σημαντικός και ο ρόλος των θεσμικών στο να υπάρχει μια εξωστρέφεια να δείξουμε ότι ως προορισμός είμαστε ασφαλής, να εκμεταλλευτούμε όλα τα πλεονεκτήματα μας αλλά το κυριότερο να εμπνεύσουμε όλους μια μια μαζική συλλογικότητα που την έχουμε ανάγκη όσο ποτέ.

Δείτε και site  του εμπορικού συλλόγου Γρεβενών. Πραγματικά είναι καλύτεροι από εμάς;

Παναγιώτης Κουνιάκης.

About Ομάδα Σύνταξης 27534 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.