Ορκίστηκε ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης (video)


Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον νενομισμένο όρκο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στο Ευαγγέλιο.

Τον νέο πρωθυπουργό όρκισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος. Στην τελετή ορκωμοσίας στο Προεδρικό Μέγαρο παραβρέθηκε η οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, η σύζυγός του Μαρέβα, τα τρία παιδιά του, οι αδερφές του και οι στενοί συνεργάτες του.

«Ο ελληνικός λαός μας έδωσε χθες εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα, θα την τηρήσουμε στο ακέραιο», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο, και πρόσθεσε «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας».

Μετά την ορκωμοσία του ο κ Μητσοτάκης μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου τον περίμενε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Το απόγευμα αναμένεται η ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου που σύμφωνα με πληροφορίες θα συμπεριλαμβάνονται και δέκα εξωκοινοβουλευτικοί.

Οι υπουργοί του κ Μητσοτάκη αναμένεται να ορκιστούν αύριο, Τρίτη.

Την Τετάρτη πρόκειται να πραγματοποιηθεί το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη.

To tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στην εντολή που μας έδωσε ο Ελληνικός λαός και με πλήρη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης. Η δουλειά ξεκινά τώρα»: τα λόγια αυτά έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παραπέμποντας στην ορκωμοσία που είναι σε εξέλιξη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πηγή: skai.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27527 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.