Οριστική λύση του προβλήματος των απορριμάτων του Δήμου Μεγανησίου


Την Τρίτη 5 Μαΐου υπέγραψα ως Δήμαρχος Μεγανησίου τη σύμβαση για την οριστική διάθεση των αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) του Δήμου Μεγανησίου στον ΧΥΤΑ της 3ης ΓΕΝΝ Αιτωλοακαρνανίας, δίνοντας λύση
οριστικά, στο χρόνιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Μεγανησίου.

Ο συνολικός Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός μας, για την “πράσινη” και οικολογική αντιμετώπιση ενός από τα μεγαλύτερα και χρονίζοντα προβλήματα του Δήμου Μεγανησίου μπορεί πλέον να περάσει στο 2ο στάδιο. Με τη ψήφιση του νέου Περιβαντολλογικού Νομοσχεδίου κατοχυρώνεται η συνεργασία μεταξύ των δήμων Λευκάδας-Μεγανησίου-Ακτίου Βόνιτσας. Εντός του Μαΐου θα καταθέσουμε πλήρη φάκελο με την πρότασή μας στο ΕΣΠΑ για τη δημιουργία μονάδας κομποστοποίησης οργανικών αποβλήτων στο Μεγανήσι, ένα έργο
πνοής, ύψους 1.930.000€.

Η μεταφορά 800 τόνων απορριμμάτων (του 2019 και του πρώτου τριμήνου του 2020) απο τη Σχίζα έχει ολοκληρωθεί. Καθαριστηκε ο χώρος, τοποθετήθηκε επιπλέον εξωτερική είσοδος, τοποθετήθηκαν νέες κάμερες και ανακαινίστηκε η μικρή αποθήκη. Άμεσα θα απομακρυνθούν προς τον ΧΥΤΑ Παλαίρου και τα εναπομείναντα απορρίμματα (από την 1/4/2020).

Αγαπητοί συμπολίτες, πολλοί επένδυσαν για αντιπολιτευτικούς και άλλους λόγους, λίγο πολύ γνωστούς σε όλους μας, στο μεγάλο πρόβλημα του νησιού μας, στη διαχείριση των απορριμμάτων. Δεν δίστασαν ούτε μπροστά στον διασυρμό του Μεγανησίου, ούτε μπροστά στην ευρεία διαδικτυακή δυσφήμισή του! Παραμένουν δε αναπάντητα τα μεγάλα ερωτήματα που προκάλεσε ο εμπρησμός της 4ης Ιανουαρίου, παραμονής της ψήφισης από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγανησίου του Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων με τη Λευκάδα και το Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας.

Το Μεγανήσι την 5η Μαΐου, άλλαξε σελίδα, λύνοντας ένα από τα μεγαλύτερα
χρόνια προβλήματά του.

Μαζί με τους συνεργάτες μου και με τη στηριξη των δημοτών του Μεγανησίου συνεχίζουμε με τόλμη και όραμα για την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας ζωής στο νησί μας.

Παύλος Δάγλας

Δήμαρχος Μεγανησίου

 

About Ομάδα Σύνταξης 28556 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.