Όλοι για την Λευκάδα: “Αίτημα για συνεδρίαση στο Δημοτικό συμβούλιο της μελέτη της υπό ίδρυση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών”


ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

 

κ. Πρόεδρε

Γνωρίζετε ότι η μελέτη της υπό ίδρυση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων, Καλάμου, Καστού και Αιτωλοακαρνανίας, των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, είναι προ των πυλών να γίνει νόμος.

Αν κάτι τέτοιο υλοποιηθεί, με τον τριπλασιασμό των θαλάσσιων στρεμμάτων που θα καλυφθούν με κλωβούς, τότε τα νησιά μας Κάλαμος, Καστός καθώς και ο παραλιακός άξονας από Μύτικα έως Αστακό θα υποβαθμιστούν πλήρως, ως προς την τουριστική ανάπτυξή τους, λόγω των περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Η πάγια θέση της παράταξης μας από το 2011 που επιχειρήθηκε κάτι αντίστοιχο, ήταν εναντίον της ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών και παραμένει σταθερά η ίδια. Κι αυτό επιβεβαιώνεται από τις παρεμβάσεις μας στις προηγούμενες δημοτικές περιόδους, θέτοντας το θέμα στα δημοτικά συμβούλια, με ανακοινώσεις, κ.λπ..

Ήδη τα Συμβούλια Καλάμου, Καστού καθώς και τα δημοτικά συμβούλια όμορων περιοχών, π.χ. Δήμος Ξηρομέρου από τον Αύγουστο, έχουν λάβει αποφάσεις εναντίον της συγκεκριμένης μελέτης.

Αντιθέτως από τη μεριά του Δήμου Λευκάδας, παρατηρείται τεράστια καθυστέρηση στη λήψη απόφασης, παρά το ότι τέθηκε και από άλλη παράταξη στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για τους λόγους αυτούς

 

Ζητάμε, χωρίς καθυστερήσεις, να τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το ανωτέρω θέμα, γιατί έχει παρατηρηθεί επανειλημμένως σε αντίστοιχα θέματα, να τα φέρνετε προς συζήτηση όταν χάνουν την επικαιρότητά τους.

 

 

Λευκάδα, 12 Νοεμβρίου 2020                  Για τη Δημοτική Κίνηση «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

Δρακονταειδής Κωνσταντίνος

Επικεφαλής – Δημοτικός Σύμβουλος

About Ομάδα Σύνταξης 28458 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Δεν ειναι ακομα χτενισμενος. Δεν προλαβαινει
    Απλα προβαλει τα αυτονοητα σαν αυτο οτι καθαρισε γυρω απ το νοσοκομειο λες και το νοσοκομειο βρισκεται στο δημο περαχωρας….

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.