Οι μαθητές του 1ου Λυκείου Λευκάδας μιλούν για το Κάστρο της Αγίας Μάυρας στον Prisma 91,6


Οι Μαθητές της Ά και Β τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Λευκάδας, επιλέχθηκαν  να συμμετάσχει στο πρόγραμμα «At the School of OpenCohesion-ASOC” που θα υλοποιείται  πιλοτικά φέτος και για πρώτη φορά στην χώρα μας.

Όπως γράφουν στο castleunity.blogspot.com,  “Οι μαθητές με με χαρά δέχτηκαν  αυτή την πρόσκληση-πρόκληση να ασχοληθούν  με ένα αντικείμενο που μέχρι πριν αγνοούσαν.

Μέσω του προγράμματος ASOC καλούμαστε να γνωρίσουμε έννοιες όπως ΕΣΠΑ, πολιτική συνοχής, κοινοτικά ταμεία, κονδύλια, ανοιχτά δεδομένα, έννοιες τις οποίες η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών αγνοούσε. Με την καθοδήγηση των καθηγητών μας κ. Καρβελά Αθανάσιο και κ. Νικολαΐδου Σεβαστή-Τάνια  με διάθεση και περιέργεια για το καινούργιο οργανώσαμε την δημιουργία μιας ομάδας παρακολούθησης ενός έργου στο νησί μας ως ενεργοί πολίτες.

Μετά από ανάλυση και εξέταση των έργων Ε.Σ.Π.Α., τα οποία υλοποιούνται στην περιοχή μας,  το έργο το οποίο επιλέχθηκε ομόφωνα είναι η ανάδειξη του Κάστρου της Αγίας Μαύρας. Αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με αυτό μια και αποτελεί κόσμημα και σύμβολο του νησιού μας  καθώς πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία μας και είναι ανάγκη να το διαφυλάξουμε με οποιοδήποτε τρόπο.

Η έρευνα μας έχει στόχο να προκαλέσει το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των νέων για ένα συγχρηματοδοτούμενο έργο ΕΣΠΑ, ώστε να γίνουν πιο ενεργοί πολίτες και να αντιληφθούν τις δυνατότητές τους ως ενεργοί πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης στοχεύουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας για αυτό το σημαντικό και μοναδικό έργο πολιτιστικής κληρονομιάς, ώστε να το προστατέψουν και να το αναδείξουν.

Πρόσφατα μέρος της ομάδας μίλησαν στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κουνιάκη!!

About Ομάδα Σύνταξης 28556 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.