Οι δυσκολίες μετά το … Β παγκόσμιο Πόλεμο !*


Ξεπέρασε τον εαυτό του, ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Δρακονταειδής, με την αποχαιρετιστήρια ουσιαστικά ομιλία του (ως δήμαρχος) στη χθεσινή τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέροντας μεταξύ άλλων : “Έχει πολύ μεγάλη σημασία να κρίνεις μία περίοδο μέσα από τις δύσκολες συνθήκες που διανύσαμε, οι πιο δύσκολες μετά την μεταπολίτευση, για να μην πω μετά το δεύτερο παγκόσμιο Πόλεμο.”

Όλες οι δυσκολίες μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο συσσωρεύτηκαν στη θητεία του κ. Δρακονταειδή (!) Δυσκολίες που εξήγησε στη συνέχεια ότι οφείλονταν στην αυτοδιοίκηση γενικότερα αλλά και σε ορισμένα έκτακτα γεγονότα με κυρίαρχο το σεισμό του 2015 που άλλαξε το σχεδιασμό της δημοτικής του αρχής (!).

Εάν βέβαια ο σχεδιασμός τον οποίο είχε κατά νου, είναι αυτός που περιλαμβάνονταν στο πολυσέλιδο προεκλογικό του φυλλάδιο του 2014 με τις αμέτρητες ανεδαφικές, μη υλοποιήσιμες και φυσικά μη κοστολογημένες υποσχέσεις του, τότε σταματάμε εδώ κάθε συζήτηση.

Αφού επίσης οι … μεταπολεμικές δυσκολίες δεν ξεπεράστηκαν παρότι όπως είπε : “… σε μία τέτοια περίοδο κρίσης, μπόρεσε να έρθουν πολλά χρήματα στη Λευκάδα ποσό που αγγίζει τα 70 εκατομμύρια ευρώ.”, τότε δεν υπάρχει καμία ελπίδα…

Καμία ελπίδα για τη Λευκάδα, τους δημότες της, τη νέα δημοτική αρχή αφού εκ προοιμίου είναι αδύνατον να επαναληφθεί παρόμοια ή παραπλήσια χρηματοδότηση για την επίλυση των μύριων σοβαρότατων προβλημάτων που ο κ. Δρακονταειδής … κατάφερε να τα φέρει στο χείλος του γκρεμού (απορρίμματα, νερό, ανεπιτήρητα, χώροι στάθμευσης, κυκλοφοριακό χάος …). Να σημειώσουμε ότι από τα εβδομήντα εκατ. ευρώ, πλέον των 9 εκατ. ευρώ διατέθηκαν για έργα ύδρευσης και παρόλα αυτά σήμερα το μισό νησί της Λευκάδας δεν υδροδοτείται…

Δεν γνωρίζει τίποτε από αυτοκριτική, ο κ. Δρακονταειδής, που είναι αναγκαία στην πολιτική. Δεν γνωρίζει από πολιτική και από αξιολόγηση, που είναι αναγκαία για κάθε αιρετό. Διαφορετικά θα είχε αξιοποιήσει και δεν θα στερούσε από τη δημοτική του αρχή αξιολογότατα στελέχη της παράταξής του (όπως οι κ.κ. Γ. Κούρτης, Π. Γαζής, Ηλίας Κοντογεώργης, Γ. Γεωργάκης), δεν θα στερούσε από το Δημ. Συμβούλιο έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη και της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως τον κ. Σπ. Μαργέλη, τον οποίο υποχρέωσε σε παραίτηση.

Δεν θα επιδιδόταν τέλος σε συστηματική απαξίωση – υποβάθμιση (bulling) της μόνης τεκμηριωμένης άποψης, όπως αυτή εκφράσθηκε για κάθε σοβαρό θέμα που ενέκυπτε για το νομό μας, από τον εκπρόσωπο του ΔΙΑΥΛΟΥ κ. Κωνσταντίνο Γληγόρη επειδή απλά δεν είχε τα φόντα να τον αντικρούσει.

Οι συνθήκες που διανύσαμε στο απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο ήταν πράγματι οι πιο επαίσχυντες μετά την μεταπολίτευση, ίσως και μετά το Β παγκόσμιο πόλεμο ως προς τη … διαχείριση όμως τόσο του ανθρώπινου παράγοντα (μελών του δημοτικού συμβουλίου) όσο και ως προς τη διαχείριση των σοβαρότατων προβλημάτων του νομού μας.

Σεβαστή Κωνσταντινίδη Ρεκατσίνα
πρώην Δήμαρχος Καρυάς και νεοεκλεγείσα Δημ. Σύμβουλος Λευκάδας

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.