Οι άγνωστες πτυχές της συμμορίας που συνελήφθη στον Αστακό και θα γέμιζε κοκαΐνη την Ευρώπη


Τρίτη και φαρμακερή για τους ναρκέμπορους – Ο αστυνομικός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αποκάλυψη του φορτίου με τα ναρκωτικά

Νέες αποκαλύψεις για τη δράση των ναρκεμπόρων που μετέφεραν κοκαΐνη στην ελληνική αγορά ήρθαν το «φως» της δημοσιότητας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open Tv.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις Αρχές, είχαν επιχειρήσει κι άλλες φορές να εισάγουν κοκαΐνη στη χώρα. Ειδικότερα, μετά την κατάσχεση του ενός τόνου κοκαΐνης στον Αστακό αποκαλύφθηκε το γεγονός ότι η συμμορία των κακοποιών είχε προετοιμαστεί άλλες δύο φορές για μεταφορά ναρκωτικών, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς η επιχείρηση αναβαλλόταν τελευταία στιγμή.

Ο αστυνομικός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αποκάλυψη του φορτίου με τα ναρκωτικά, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η πρώτη φορά ήταν τον Οκτώβριο του 2018 με ένα  σκάφος που είχε εντοπιστεί στη μαρίνα του Αλίμου. Το πλοίο προοριζόταν να φορτώσει τα ναρκωτικά, τα οποία οι κακοποιοί είχαν κρυμμένα σε νησί στον Άγιο Βικέντιο της Καραϊβικής και θα μετέφεραν με υδροπλάνο στην Πρέβεζα. Οι καιρικές συνθήκες, όμως, δεν επέτρεπαν την ασφαλή διέλευση από τον Ατλαντικό και η επιχείρηση αναβλήθηκε.

Αστακός: Συνεργός διαβόητου δραπέτη ο «γιατρός» της συμμορίας με την κοκαΐνη

 

Αυτό συνέβη και τη δεύτερη φορά που πήγε να μπει σε εφαρμογή, αλλά η επιχείρηση αναβλήθηκε και πάλι, καθώς οι ισπανικές αρχές τους παρακολουθούσαν. Πριν από λίγους μήνες, όμως, ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος επανήλθε. Ο Σάκης Κεχαγιόγλου, δικηγόρος των συλληφθέντων, δήλωσε στο Ανοιχτό Κανάλι ότι η ανάκριση που θα ακολουθήσει θα επιμερίσει ρόλους και ευθύνες στους συλληφθέντες.

Καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση έπαιξε η Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών που παρακολουθούσε συνεχώς το πλοίο με τα ναρκωτικά.

Δείτε το ρεπορτάζ όπως μεταδόθηκε από το Open Tv.

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28501 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.