Οδηγίες της Ένωσης Ξενοδόχων για τον Κορονοϊό.


Συγκεκριμένα, οι οδηγίες της Ενωσης Ξενοδόχων προς τα μέλη της περιλαμβάνουν τα εξής:

“• Εάν είστε μεγάλη μονάδα, δηλαδή ένα ξενοδοχείο και όχι ένα απλό κατάλυμα / διαμέρισμα, καθώς ένα ξενοδοχείο έχει κάμποσα άτομα προσωπικό, να έχετε προμηθευτεί μάσκες, ίσως και γάντια, για όλο το προσωπικό, έτσι ώστε ο επισκέπτης να νιώθει ότι δεν μπορεί να κολλήσει κάτι ενδεχομένως από το προσωπικό της μονάδας. Παραλλήλως να έχετε καδράκια που να αναφέρουν ότι η χρήση στις μάσκες του προσωπικού δεν σημαίνει ότι είναι ασθενείς και γίνεται για την καλύτερη προληπτική ασφάλεια των επισκεπτών.

• Να έχετε στους κοινόχρηστους χώρους, στη reception, απολυμαντικό τζελ καθαρισμού χεριών (όπως αυτό που έχουν τα νοσοκομεία), στα τραπεζάκια χαρτομάντιλα μιας χρήσεως με απολυμαντικό υγρό, μπολάκια με καραμέλες τύπου φαρμακευτικές π.χ. με μέντα και ευκάλυπτο, έτσι ώστε οι διερχόμενοι από το ξενοδοχείο να έχουν την ευκαιρία να απολυμάνουν τα χέρια τους, μέσω των οποίων εγκαθίστανται οι μεταδιδόμενοι από τον αέρα ιοί, όπως και ο κορονοϊός, στον ανθρώπινο οργανισμό.

• Να έχετε καδράκια σε πολλούς χώρους, στα δωμάτια, στις κοινόχρηστες τουαλέτες, στην τραπεζαρία, που να υπενθυμίζουν στους επισκέπτες να πλένουν με σαπούνι τα χέρια τους ή να χρησιμοποιούν το ειδικό απολυμαντικό τζελ (εάν έχετε τοποθετήσει τέτοιο στη μονάδα σας). Οσο και εάν είναι αυτονόητο, η υπενθύμιση θα αυξήσει τη συχνότητα απολύμανσης των χεριών και αναπόφευκτα θα μειώσει τις πιθανότητες του να διαδοθούν ιοί στον χώρο σας.

• Θα πρέπει να υιοθετήσετε μια ανώτερη της συνηθισμένης καλής καθαριότητας των κοινών χώρων, ιδίως αυτών που μπορεί να πιάνουν οι επισκέπτες, όπως τραπεζάκια, βραχίονες καναπέδων, καρέκλες, πόμολα, χερούλια / χειρολαβές θυρών, βρύσες, κουπαστές σκάλας, κομβία ασανσέρ, πληκτρολόγια και ακουστικά τηλεφώνων, πληκτρολόγια Η/Υ κ.ά. Κάντε μια βόλτα στο ξενοδοχείο σας: Δείτε τι ακουμπούν οι επισκέπτες αλλά και οι εργαζόμενοι. Κάντε τη βόλτα και δεύτερη φορά, διότι στη δεύτερη φορά θα δείτε κάποια που δεν είδατε στην πρώτη και κάντε την και τρίτη. Φτιάξτε μια λίστα αυτών και δώστε έμφαση στην καθαριότητα και συχνή, συστηματική απολύμανσή τους.

Ολοι αυτοί οι ιοί είναι γενικά βραχύβιοι και επομένως, εάν η καθαριότητα είναι όπως αναφέραμε πιο δυνατή και σχολαστικότερη, προφανώς ακόμα και εάν ο κορονοϊός ή κάποιος άλλος ιός όπως γρίπης, βρεθεί στους κοινόχρηστους χώρους σας, εσείς με αυτήν την πρακτική που αναφέραμε, είναι πολύ πιθανό να τον εξουδετερώσετε, πριν αυτός προλάβει να μεταφερθεί.

• Στα δωμάτια μπορείτε ενδεικτικά να έχετε: κάποιο απολυμαντικό για τη στοματική κοιλότητα και οισοφάγο όπως Hexalen, με το οποίο κάνεις γαργάρες και δεν χρειάζεται συνταγογράφηση, μπολάκια με φαρμακευτικού τύπου καραμέλες π.χ. με μέντα και ευκάλυπτο (πωλούν πολλά σούπερ μάρκετ και δεν είναι ακριβές), οινοπνευματική λοσιόν κ.ά.

About Ομάδα Σύνταξης 28397 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Νικολαος Γραψας Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ. Οσα γράφει για μέντες , ευκάλυπτους , γαργάρες και ματζούνια ΚΑΙ ( πιθανώς σε δεύτερη φάση….) παπάδες που θα μας αγιάσουν είναι προσωπικές του απόψεις που μπορεί κάποιες να είναι και επικίνδυνες για το κλείσιμο των μονάδων μας !!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.