Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης στον Prisma 91,6: Η παιδεία μου και το δημοκρατικό φρόνημα με ώθησε στην επιλογή να συμμετέχω


Την Πέμπτη 11/4 καλεσμένος τηλεφωνικά του Χρήστου Τσούτση στο prisma radio 91.6 ”και στο ίδιο έργο θεατές” ήταν ο Πέτρος Κόκκαλης.

Ο Πέτρος Κόκκαλης είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής για τις εκλογές του Μαΐου με τον ”ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία” . Είναι επιχειρηματίας γιος του γνωστού επίσης επιχειρηματία και πρώην ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη και της Σοφίας Σκούρα. Είναι υπεύθυνος της συλλογικότητας-πολιτικής κίνησης ”ΚΟΣΜΟΣ” που συμμετέχει στην Προοδευτική Συμμαχία και συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 και από την πλευρά του πατέρα του, είναι εγγονός του Πέτρου Κόκκαλη αγωνιστή, πρώην μέλους του ΕΑΜ και του ΔΣΕ( Δημοκρατικός Στρατός) , γιατρού και υπουργού στην ”Κυβέρνηση του Βουνού”.Ο Πέτρος Κόκκαλης είναι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος πλέον του Δήμου Πειραιά, ενώ έχει διατελέσει στο παρελθόν αντιδήμαρχος καθώς και εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου. Εκλέχτηκε στο δήμο το 2014 και ασχολήθηκε με την γαλάζια οικονομία, την αστική κινητικότητα και το προσφυγικό. Έχει ασχοληθεί επίσης μέσα και από την δραστηριότητα του στην πρωτοβουλία ”ΚΟΣΜΟΣ”, σε δημόσια φόρουμ και εκδηλώσεις, με την κλιματική αλλαγή, τις μεταναστευτικές ροές καθώς επίσης και με την πράσινη ανάπτυξη. Σπούδασε ιστορία στο πανεπιστήμιο Hampshire και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην δημόσια διοίκηση στο Χάρβαρντ J.F.K. School of Government. Ασχολήθηκε ενεργά ως αθλητικός παράγοντας με τον Ολυμπιακό στο παρελθόν , είτε ως γενικός διευθυντής , είτε ως υπεύθυνος marketing της ομάδας ποδοσφαίρου είτε ακόμα τέλος και ως πρόεδρος του Δ.Σ της.

Συζητήσαμε αρχικά με τον κ. Κόκκαλη σχετικά με την απόφαση του να ασχοληθεί ενεργά με την κεντρική πολιτική σκηνή και να θέσει υποψηφιότητα ως ευρωβουλευτής με τον ”ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία”.

” Η παιδεία μου και το δημοκρατικό φρόνημα με ώθησε στην επιλογή να συμμετέχω”
”Όλοι οι πολίτες που μας ενδιαφέρει ο τόπος μας έχουμε την υποχρέωση να συμμετέχουμε στα κοινά”.

Στην συνέχεια συνομιλήσαμε για τις διαφορές της τοπικής αυτοδιοίκησης και του μεγέθους των αποφάσεων που λαμβάνει σε σχέση με την κεντρική πολιτική σκηνή. Άλλωστε ο κ. Κόκκαλης έχει εργαστεί για σχεδόν πέντε χρόνια ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Πειραιά, χρηματίζοντας αντιδήμαρχος και εντεταλμένος σύμβουλος και έχει την εμπειρία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

” Εγώ πιστεύω παρά πολύ στην τοπική αυτοδιοίκηση γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση είναι αυτή που υλοποιεί τις αποφάσεις της κεντρικής πολιτικής σκηνής και είναι αυτή που είναι στην πρώτη γραμμή επαφής με τους πολίτες- Δεν υπάρχει κάτι πιο μεγάλο. Παρόλα αυτά οι εκλογές σήμερα για την ευρωβουλή είναι οι πιο σημαντικές. Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο θα κληθεί να υπερασπιστεί τις αξίες και τα οράματα της Ευρώπης.”

Όσο αφορά τον ακροδεξιό κίνδυνο και την άνοδο λαϊκιστών στην Ευρώπη, όπου ιεραρχείται υψηλά ως μάχη που πρέπει να δοθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κόκκαλης τόνισε ”Ότι η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη σχετίζεται με ένα σκοταδισμό που υπάρχει σε χώρες της Ένωσης και λόγω και μιας απάνθρωπης και ανάλγητης άποψης ότι τα κέρδη είναι πάνω από οτιδήποτε άλλο”.

Επίσης αυτό το γεγονός έχει να κάνει όχι μόνο με χώρες της Ευρώπης αλλά το παρατηρούμε και στην Αμερική του Τράμπ, την Βραζιλία αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit.

”Η άνοδος της δεξιάς στην Γαλλία ή την Ουγγαρία έχει ως πρόφαση το προσφυγικό”

” Στην Ουγγαρία π.χ ο αριθμός των προσφύγων είναι ελάχιστος”.

” Η Δύση φέρνει ευθύνες στην διαχείριση των πετρελαίων και των εντάσεων γύρω από αυτές στις αφρικανικές και αραβικές χώρες”.

” Με την κλιματική αλλαγή να φέρνει νέες ισορροπίες, οι προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη θα αυξάνονται”.

Ο κ. Κόκκαλης ήταν αναλυτικός όσο αφορά στην άποψη του για ζητήματα περιβάλλοντος, δίνοντας έμφαση στην πράσινη οικονομία και σε μια νέα ισορροπία που πρέπει να επέλθει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο με ατζέντα μέχρι το 2050.

” Η ευρωπαϊκή ένωση έχει προφέρει πολλά στους λαούς της Ευρώπης”

” Τα τελευταία δέκα χρόνια κυριαρχεί μια νεοφιλελεύθερη προσέγγιση στην Ευρώπη και έχει αποδυναμωθεί ο δημοκρατικός χαρακτήρας στις αποφάσεις”

” Αυτό πρέπει να αλλάξει. Οι εκλογές που έρχονται είναι οι πιο πολιτικές”.

Επιπρόσθετα ο κ. Κόκκαλης μας μετέφερε την άποψη του για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων , ένα θέμα που απασχολεί την Δυτική Ελλάδα αλλά και την Ήπειρο κάνοντας λόγω ότι το καλύτερο δυνατό είναι να εμπιστευτούμε την ”αειφορία”.

”Ανήκω στο προοδευτικό ριζοσπαστισμό”

” Καλυπτόμαστε από τα επτά σημείο που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, για μια συνάντηση της ριζοσπαστικής αριστεράς- των προοδευτικών πολιτών-της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας και των πρασίνων” .

Τέλος συζητήσαμε και ακούσαμε την άποψη του για την προσωπική πορεία του μέσα από την ενασχόληση του με το ”Επιχειρήν” , τον Ολυμπιακό, το πολιτισμό, την πρωτοβουλία ”ΚΟΣΜΟΣ” και τώρα με την πολιτική και το πως συνδέονται μεταξύ τους όλα τα παραπάνω.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 23184 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.