Ο Βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς στον Prisma 91,6 για Αμβρακία -Άκτιο, Υποθαλάσσια Ζεύξη


 Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ, Βουλευτής Λευκάδας της ΝΔ, στον PRISMA 91,6

  • Το ΑΚΤΙΟ- ΑΜΒΡΑΚΙΑ θα προχωρήσει
  • Κανένα πρόβλημα με το έργο της σύνδεση της Λευκάδας τόσο με τη Βόνιτσα, όσο και το Άκτιο- Άγιο Νικόλαο.

 

Συνέντευξη στο radio prisma 91,6 και συγκεκριμένα στην πρωινή εκπομπή του Βασίλη Ιωάννου, παραχώρησε ο Βουλευτής Λευκάδας της ΝΔ,  κ. Θανάσης Καββαδάς.

Ο Βουλευτής είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους πολίτες της Λευκάδας, της Πρέβεζας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, τόσο για το σημαντικό οδικό έργο ΑΚΤΙΟ –ΑΜΒΡΑΚΙΑ, όσο και για τις οδικές συνδέσεις  του νησιού με τη Βόνιτσα και τον Άγιο Νικόλαο- Άκτιο.

ΑΚΤΙΟ-ΑΜΒΡΑΚΙΑ

Ο κ. Καββαδάς , συμφώνησε κατ’ αρχάς με το χαρακτηρισμό του Βασίλη Ιωάννου ότι «ο οδικός άξονας Άκτιο-Αμβρακία είναι ένα νέο γιοφύρι της Άρτας» και αφού έκανε μια σύντομη ιστορική αναφορά όλων των δεδομένων του έργου, καταλογίζοντας συγκεκριμένες ευθύνες στην προηγούμενη Κυβέρνηση, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση του με τον αρμόδιο Υπουργό τον κ. Καραμανλή λέγοντας συγκεκριμένα ότι:

«Ο Υπουργός προκειμένου να ξεπεράσει τις καθυστερήσεις , που μπορεί να οδηγούσαν το έργο  στο να χάσει τη χρηματοδότηση,  αποφάσισε να ματαιώσει τον προηγούμενο διαγωνισμό και προκηρύσσει  ήδη νέο διαγωνισμό, παρ’ ότι  ήδη έχουν κατατεθεί 2 προσφυγές και ασφαλιστικά μέτρα..»

Σε ερώτηση του Βασίλη Ιωάννου, για το αν αυτές οι προσφυγές και οι γενικότερες καθυστερήσεις που παρατηρούνται, δημιουργήσουν γενικότερο πρόβλημα στο χρονοδιάγραμμα του έργου, ο Βουλευτής απάντησε ότι            « Τόσο το Υπουργείο, όσο και ο ίδιος προσωπικά είναι αισιόδοξοι και το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2023. Απλά αυτές οι πολύ μεγάλες καθυστερήσεις κοστίζουν σε πολλές ανθρώπινες ζωές που χάνονται τόσα χρόνια…»

Σε επισήμανση που έγινε από τον Βασίλη Ιωάννου, αν είναι διατεθειμένος  για το συγκεκριμένο έργο, πέρα από τις δικές του ενέργειες , παράλληλα  να κινητοποιήσει το σύνολο των Βουλευτών της ευρύτερης περιοχής, ο κ. Καββαδάς απάντησε θετικά και τόνισε ότι σύντομα θα πάρει μια τέτοια πρωτοβουλία, αφού όλοι συμφωνούν στην αναγκαιότητα και τη σημασία του έργου..

ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΜΕ ΒΟΝΙΤΣΑ και ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

Ο κ. Καββαδάς αναφέρθηκε όπως ήταν φυσικό και στη διπλή σύνδεση του νησιού με Βόνιτσα και Άκτιο- Άγιο Νικόλαο και επ’ αφορμή κάποιων σχετικών δημοσιευμάτων , τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και μετά την ανάδειξη του αναδόχου απομένουν μόνο τα διαδικαστικά θέματα , μέχρι να εγκατασταθεί η εργολαβία και να ξεκινήσουν τα εξ ίσου σημαντικά έργα  για τη Λευκάδα και  την ευρύτερη περιοχή..

«Εκτιμώ , τόνισε ο Βουλευτής, ότι μετά το Πάσχα θα υπογραφεί η σύμβαση  και αμέσως  θα μπει η μπουλντόζα..»

Τέλος ο Βουλευτής Λευκάδας ενημέρωσε τους ακροατές του prisma 91,6 και για τις ενέργειες που γίνονται για την υποθαλάσσια σύνδεση του νησιού με την Αιτωλοακαρνανία.

Ακολουθεί ολόκληρο το ηχητικό της συνομιλίας του κ. Θανάση Καββαδά με τον Βασίλη Ιωάννου..

About Ομάδα Σύνταξης 28456 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.