Ο Βασίλης Ψαλλιδάς για την πετυχημένη δράση ανακύκλωσης και ενημέρωσης στην Λευκάδα στον Prisma 91,6


Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα και την Τρίτη (4-5/11/2019) οι ενημερωτικές δράσεις για την ευαισθητοποίηση του κοινού και της εκπαιδευτικής κοινότητας στην ανακύκλωση συσκευασιών και κυρίως στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων που καταλήγουν στη θάλασσα, ειδικότερα των πλαστικών μιας χρήσης.

Τα σχολεία του νησιού της Λευκάδας, η κεντρική πλατεία της πόλης όπου στήθηκε το Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης, και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας αποτέλεσαν σημεία ενδιαφέροντος για εκατοντάδες μαθητές και δεκάδες πολίτες, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με την ορθή διαδικασία της ανακύκλωσης, που τόσο το περιβάλλον μας την έχει ανάγκη.

Για την συγκεκριμένη δράση μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο Βασίλης Ψαλιδάς εκ μέρους του Μεσογειακού Γραφείου Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το ενδιαφέρον που επέδειξαν τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές όλων των σχολείων που συμμετείχαν στην δράση ενώ παράλληλα είπε ότι για να μπορέσουμε να πετύχουμε στόχους μικρούς πρέπει να υπάρχει η συνεργασία όλων των θεσμικών. 

Το MIO-ECSDE είναι μία ομοσπονδία περίπου 128 μεσογειακών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνται στους τομείς του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης σε 27 χώρες της ευρωμεσογειακής περιοχής με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος & της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το MIO-ECSDE διευκολύνει και υποστηρίζει τέσσερα άλλα δίκτυα σημαντικών μεσογειακών φορέων που διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών και βιώσιμων προκλήσεων της περιοχής: (1) το Δίκτυο Εκπαιδευτικών (MEdIES), (2) τον Κύκλο των Μεσογειακών Βουλευτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη (COMPSUD), μια κεντρική ομάδα βουλευτών, που έχει μέλη από τις περισσότερες μεσογειακές χώρες, (3) τον Κύκλο των Μεσογειακών Δημοσιογράφων για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη (COMJESD) και (4) το Μεσογειακό Δίκτυο Πανεπιστημίων για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη (MedUnNet) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών (UoA).

Το Δίκτυο «MEdIES – Μεσογειακή Εκπαιδευτική Πρωτοβουλία για το Περιβάλλον & την Αειφορία» είναι εγκεκριμένο από το ΥΠΕΠΘ και οι δράσεις του περιλαμβάνουν:

  • Την ανάπτυξη εκπαιδευτικών υλικών στα θέματα Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη.
  • Την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στη μεθοδολογία της ΠΕ/ΕΑΑ.
  • Την προώθηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας & Ενημέρωσης (ΤΠΕ) μέσα από εκπαιδευτικές διαδικτυακές εφαρμογές (Πρόγραμμα HYDRIA) και με τη λειτουργία της ιστοσελίδας του δικτύου www.medies.net.

Περισσότερες πληροφορίες για το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης ΕΔΩ http://mio-ecsde.org/ και για το Διεθνές Δίκτυο Εκπαιδευτικών ΕΔΩ http://www.medies.net/.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25752 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.