Ο Σπύρος Φρεμεντίτης στον Prisma 91,6 για το πρόγραμμα “Σπουδάζω με Υποτροφία”


Παιδιά από φτωχές, άπορες, πολύτεκνες ή τρίτεκνες οικογένειες μπορούν και φέτος να ενισχυθούν από την πρωτοβουλία του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού EqualSociety «Σπουδάζω με Υποτροφία» που αφορά ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση ξένης γλώσσας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από το 2013 και εξελίσσεται εξαιρετικά με τη στήριξη εκπαιδευτικών κέντρων ξένων γλωσσών του νησιού, αλλά και μεμονωμένων καθηγητών, που αναλαμβάνουν να διδάξουν στα παιδιά αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά.  

Η διαδικασία προβλέπει αίτηση προς την EqualSociety από τις οικογένειες που ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους προκειμένου να γίνει ο έλεγχος με βάση κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια.

 

 

 

Όσες οικογένειες ενδιαφέρονται να εντάξουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα θα πρέπει να προσκομίσουν τα κάτωθι πιστοποιητικά:

   Οικογενειακή κατάσταση

   Εκκαθαριστικό εφορίας

   Κάρτα ανεργίας του γονέα / γονείς (σε περίπτωση που είναι και οι δύο άνεργοι)

   Έγγραφα αναπηρίας / πολυτεκνίας / τριτεκνίας

   Εντοπιότητα

(Για δημόσια έγγραφα που δεν μπορούν άμεσα να προσκομιστούν δύναται να υποβληθεί και υπεύθυνη δήλωση).

Λόγος απόρριψης είναι να έχει ήδη προηγηθεί εγγραφή του παιδιού σε κάποιο φροντιστήριο, διότι θα σημαίνει ότι υπήρχε πρόβλεψη στον οικογενειακό προγραμματισμό για τα έξοδα εκπαίδευσης.

Η πρωτοβουλία της Equal Society επιδιώκει να βοηθήσει αποκλειστικά οικογένειες που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης έχουν αποφασίσει να διακόψουν την επιμόρφωση των παιδιών τους στις ξένες γλώσσες.

Πληροφορίες και αιτήσεις στα γραφεία της Equal Society στην κεντρική πλατεία Λευκάδας, 10:00 – 13:00μμ. Τηλέφωνο επικοινωνίας 26450-22578 ή 2117051841.

Email: equallefkada@gmail.com,

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 23291 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.