Ο πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στον Prisma 91,6: Πρέπει να θωρακιστεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, σήμερα δεν υπάρχει πλάνο προσλήψεων και ενίσχυσης…


Την Πέμπτη στις 27 Αυγούστου στο prisma radio 91.6 και ”Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο Αντρέας Ξανθός.

Ο κ. Ξανθός είναι έμπειρος πολιτικός, πρώην υπουργός Υγείας , Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου και τομεάρχης Υγείας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Είναι ιατρός – μικροβιολόγος και έχει διατελέσει για πολλά χρόνια πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ του νομού Ρεθύμνου ενώ συμμετείχε ενεργά και στην ίδρυση του Εθελοντικού Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης που λειτουργεί στο Ρέθυμνο από το 2008.

Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του για την κατάσταση που επικρατεί με τον covid 19 στη χώρα μας εν μέσω της δεύτερης φάσης της πανδημίας , τις ελλείψεις που παρατηρούνται στους υγειονομικούς χώρους αλλά ακούμε τέλος και την άποψη του για τα προτεινόμενα μέτρα της κυβέρνησης και τις επισημάνσεις της επιστημονικής κοινότητας.

Ο κ. Ξανθός ανάλυσε τις θέσεις και τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα και στα θέματα που αφορούν τα κενά σε υγειονομικό προσωπικό. Ακούσαμε επιπρόσθετα το σχόλιο του για την πορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

” Τα πράγματα είναι δύσκολα. Είμαστε σε μια αυξητική τάση των κρουσμάτων.” ” Δεν έχουμε ακόμα μια ανεξέλεγκτη κατάσταση στην κοινότητα.”

” Τα επίπεδα των κρουσμάτων είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη.” ” Στο όνομα να επανακινηθεί η οικονομία έγιναν αρκετές αστοχίες και προφανώς το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς σχέδιο επηρέασε και δυσχέραινε την κατάσταση..”

” Θέλει μια εγρήγορση..” ” Η κυβέρνηση οφείλει να είναι πιο έτοιμη να προχωρήσει περισσότερο το testing στην κοινότητα.., στις πύλες εισόδου αλλά και σε κλειστές δομές που υπάρχει επικινδυνότητα αλλά και στο Δημόσιο Σύστημα υγείας και στον Ιδιωτικό τομέα..”

” Χρειάζεται μια καλύτερη και συστηματική παρέμβαση..” ” Η πρωτοβάθμια υγεία πρέπει να αναβαθμιστεί..”

” Η διαθεσιμότητα για μοριακά τεστ πρέπει να είναι πολύ μεγάλη για υγειονομικούς εργαζόμενους αλλά δευτερευόντως και για άλλους εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή με το κοινό και τους πολίτες..”

” Πρέπει να αποφύγουμε ένα δεύτερο γενικευμένο Lockdown που θα έχει αρνητικές συνέπειες στην κοινωνία και την οικονομία..”

” Επειδή υπήρξε αναζωπύρωση των κρουσμάτων σε τουριστικές περιοχές με μεγάλη επισκεψιμότητα θεωρώ δυστυχώς ότι αυτό θα παίξει ρόλο και στην οικονομία..”

” Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε την ευκαιρία της πανδημίας και την συνειδητή και υπεύθυνη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, των φορέων και συνολικά της κοινωνίας για να γίνει μια μεγάλη και σοβαρή επένδυση στο σύστημα υγείας…”

” Αναγκάστηκε η κυβέρνηση στην πρόσληψη συμβασιούχων και την μικρή αύξηση σε ΜΕΘ λόγω συγκυρίας, δεν έχει αυτή την πολιτική βούληση ούτε αυτή την διάθεση γενικώς η κυβέρνηση.” ” Δεν είναι στο σχέδιο της αυτή η ενίσχυση..” ” Προφανώς αυτές οι προσλήψεις δεν αρκούν..”

” Πρέπει να θωρακιστεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, σήμερα δεν υπάρχει πλάνο προσλήψεων και ενίσχυσης ..”

” Αυτό το καταλαβαίνουν και οι εργαζόμενοι υγειονομικοί γι’ αυτό αναδεικνύουν και επισημαίνουν ορθώς αυτά τα ζητήματα..”

About Ομάδα Σύνταξης 28407 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.