Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας στον Prisma 91,6


Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας στον prisma radio 91.6 και την εκπομπή του Χρήστου Τσούτση. Την Παρασκευή 12/4 καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στο prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” ήταν ο Απόστολος Κατσιφάρας.

Ο Απόστολος Κατσιφάρας είναι έμπειρος αυτοδιοικητικός, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος και υποψήφιος εκ νέου για τις εκλογές του Μαΐου. Γεννήθηκε το 1959 και έλκει την καταγωγή του από το Καλέντζι Αχαΐας. Σπούδασε αρχικά Διοίκηση και Οικονομία στο ΑΤΕΙ Πάτρας, ενώ εργάστηκε για αρκετά χρόνια και υπήρξε στέλεχος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). Διετέλεσε υφυπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου και εξελέγη βουλευτής Αχαΐας με το ΠΑΣΟΚ δυο συνεχόμενες φορές το 2007 και το 2009 αντίστοιχα. Ασχολήθηκε πρώτη φορά με την τοπική αυτοδιοίκηση το 1994 ως υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος Αχαΐας και εκλέχτηκε αντίστοιχα το 1998 και το 2002. Εκλέχτηκε επίσης πρώτη φορά Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας το 2010 με την παράταξη ”Δικαίωμα στην Πρόοδο”.

Συζητήσαμε αρχικά μαζί του για τους στόχους της νέας περιόδου για την περιφερειακή αρχή με ορίζοντα αφετηρίας και τις εκλογές του Μαΐου. ”Και προσωπικά αλλά και ως παράταξη μιλάμε για την επόμενη ημέρα- μιλάμε για το αύριο, την στρατηγική αλλά και τα έργα της Περιφέρειας”.” Οι τρεις βασικοί μας άξονες έχουν να κάνουν με πρώτο στοιχείο τις υποδομές, δεύτερο την στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης και τρίτον την καινοτομία”. ” Σε αυτούς τους τρεις άξονες σχεδιάζεται το πρόγραμμα μας”.

Ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στην συνέχεια στις αναπτυξιακές υποδομές και πιο συγκεκριμένα στην Ιόνια Οδό αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της Ολυμπίας Οδού. ” Μέσα στην κρίση καταφέραμε να ολοκληρώσουμε υποδομές και να σχεδιάσουμε καινούργιες παρόλο τις δυσκολίες που μας έβαλαν τα οικονομικά προγράμματα των μνημονίων και η κρίση συνολικά”

”Το 2011 όλα τα έργα ήταν σταματημένα”.

Ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε επίσης στις νέες ενεργειακές προκλήσεις όπως είναι ο φυσικό αέριο, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια και ο ίδιος προσωπικά έπαιξαν κομβικό ρόλο στην χωροθέτηση του φυσικού αερίου και στο γεγονός ότι οι αγωγοί συμπεριλαμβάνουν τα μεγάλα αστικά κέντρα της περιφέρειας όπως το Αγρίνιο και την Πάτρα.

” Το φυσικό αέριο είναι ένα ενταγμένο έργο – μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εκπονηθεί συνολικά”.

” Αυτή η προσπάθεια ήταν αποκλειστικά της Περιφέρειας”.

Ο περιφερειάρχης στάθηκε στην σημασία και στο ρόλο που έχει πλέον το αεροδρόμιο του Ακτίου για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

”Στο αεροδρόμιο του Ακτίου πραγματοποιήθηκε μια σοβαρή επένδυση και μετά την σύμβαση παραχώρησης θα γίνει από τα πιο δυνατά περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.”

” Όλα αυτά τα αναπτυξιακά έργα αλλάζουν το χάρτη συνολικά της περιοχής”.

Επιπρόσθετα συζητήσαμε για το κομβικό ζήτημα της Αμβρακίας οδού και την σύνδεση με την Ιόνια.

” Η Αμβρακία είναι μια πονεμένη ιστορία”.
” Το έργο το διαχειρίζονταν το υπουργείο Υποδομών και οι πέντε εργολαβίες ήταν νεκρές”.

” Μόνο μια εργολαβία ολοκληρώθηκε”.

΄΄ Η περιφέρεια ήρθε λοιπόν να εντάξει τον Βόριο Άξονα από το Άκτιο στο σχεδιασμό της, στον ΠΕΠ”.

” Η λεγόμενη εργολαβία Σκούπα έχει προβλήματα και έρχεται από παλιές διεκδικήσεις”

” Με την μελέτη της περιφέρειας θα υπάρξει μια καλύτερη προοπτική και για την υποδοχή των τουριστών που θα έρχονται στο Άκτιο και θα θέλουν να κατευθυνθούν σε Αιτωλοακαρνανία και Λευκάδα”.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Κατσιφαρα και στα ζητήματα της απλής αναλογικής και του Κλεισθένη. Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι το υπουργείο αλλά και η κυβέρνηση έπρεπε να προχωρήσει και άλλο και να τολμήσει, πράγμα που δεν συνέβη.

”Πάντα βασικός μας στόχος είναι οι συνεργασίες”.

”Δεν παίζουμε κομματικά παιχνίδια, όλη έχουμε μια πολιτική και κομματική ταυτότητα μας ενδιαφέρει η τοπική αυτοδιοίκηση”.

Τέλος συζητήσαμε για το κρίσιμο θέμα της έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21996 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.