Ο Νίκος Μωραϊτης για Κτηματολόγιο Λευκάδας-Αμβρακία-Άκτιο και πολιτικές εξελίξεις στον Prisma 91,6


Για το θέμα που έχει προκύψει με το κτηματολόγιο, αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις μίλησε στον Prisma 91, 6, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας  ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης.

Όπως είπε η πιλοτική εφαρμογή του κτηματολογίου εδώ και πάνω από 10 χρόνια, άφησε πίσω τεράστια προβλήματα για αυτό και είναι αναγκαίο και απόλυτα δίκαιο το αίτημα του επαναπροσδιορισμού των ορίων.

“Το πρόβλημα είναι τεράστιο γιατί τότε οι κάτοικοι σε αυτή την πιλοτική εφαρμογή, από άγνοια στις περισσότερες περιπτώσεις,  δεν δήλωσαν κάποια αγροτεμάχια, σπίτια, κτλ, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως αγνώστου κατοχής και δημιουργούν αυτά τα τεράστια προβλήματα.”

Στην ερώτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, υπήρχε αναφορά και στο αίτημα που υπήρχε από την τοπική κοινότητα των Τσουκαλάδων και γενικότερα όλης της Λευκάδας.

“Παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν, δεν υπάρχει ανταπόκριση που έπρεπε από μεριάς της Κυβέρνησης, του Εθνικού κτηματολογίου.

Εάν δεν υπάρξουν άμεσα απαντήσεις, εμείς θα επιμείνουμε και θα φέρουμε το θέμα και πάλι στη Βουλή, ώστε να δοθεί το δικαίωμα της επανακαταμετρησης και να δηλωθούν όλα τα ακίνητα των κατόχων.

Εμείς λέμε στους κατοίκους του νησιού να είναι σε επαγρύπνηση, γιατί όλο αυτό το διάστημα υπήρξε ένας εμπαιγμός, καλώντας τους να διεκδικήσουν να γίνει γεγονός η δέσμευση, των δίκαιων αιτημάτων των κατοίκων.”

Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις και τον χαρακτήρα των ευρωεκλογών ο κύριος Μωραΐτης υπογράμμισε ότι η εκλογική μάχη των ευρωεκλογών, των τοπικών εκλογών, ενδεχομένως και των εκλογών θα έχει ένα γενικευμένο πολιτικό χαρακτήρα.

“Στο κέντρο της αντιπαράθεσης θα βρεθούν τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα που απασχολούν τις λαϊκές οικογένειες, καθώς μπορεί να βιώνουμε την μεταμνημονιακή πολιτική, όμως εμείς λέμε ότι δεν θα αλλάξει τίποτα με την προηγούμενη περίοδο, παρά τις προεκλογικές φιέστες, υποσχέσεις και ενδεχομένως κάποια μέτρα ψυχούλα που θα παρθούν, η επόμενη μέρα θα είναι η ίδια με την προηγούμενη.

Εμείς στο κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος λέμε ότι ζούμε ένα μεταμνημονιακό μνημόνιο, με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης και των λεγομένων εταίρων, όπως είχαμε για τα κόκκινα δάνεια, τη λαϊκή κατοικία, 120 δόσεις και πάει λέγοντας, για αυτό και εμείς θεωρούμε ότι σε αυτές τις εκλογές θα μπουν μπροστά όλα τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν το λαό μας, πρέπει να κάνει ένα ουσιαστικό βήμα μπροστά, να αφήσει πίσω το βήμα των θυσιων που συνέχεια ζητούνται από τις κυβερνήσεις, για τα κέρδη των λίγων και μέσα από την πείρα του ο λαός δεν πρέπει να πέσει στα ψεύτικα διλήμματα της λογικής του μικρότερου κακού που συνήθως οδηγεί στο μεγαλύτερο.

Για αυτό και η σημαντική ενίσχυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας είναι πραγματικά αυτή η δύναμη όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε μπροστά στα λαϊκά προβλήματα είναι πραγματικά μία απάντηση που πρέπει να δοθεί στις κάλπες.

Αυτό πρέπει να συμβεί και στις ευρωεκλογές και στις τοπικές εκλογές, καθώς ο λαός μας πρέπει να δει ότι βιώνει μία άσχημη κατάσταση.”

Μάλιστα ο κύριος Μωραΐτης ανέφερε ότι πριν μία μέρα ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας περιόδευσε σε αυτό το δρόμο καρμανιόλα που ενώνει την Αμφιλοχία με τη Λευκάδα, σε ένα δρόμο που είναι βαμμένος με το αίμα δεκάδων διερχομένων ανθρώπων, με τον κύριο Κατσιφάρα να είναι αρκετά χρόνια Περιφερειάρχης, δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα για πρώτη φορά, εμείς έχουμε κάνει πολλές ερωτήσεις για αυτό το δρόμο, με την κεντρική κυβέρνηση να μετατοπίζει τις ευθύνες στην Περιφερειακή διοίκηση και σε αυτό το δρόμο χρόνια τώρα δεν έχει γίνει το παραμικρό, εκτός από κάποια μπαλώματα που δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

Αυτός ο δρόμος θα παραμείνει για πολλά χρόνια έτσι, γιατί το οδικό δίκτυο αμβρακία-άκτιο έχει γίνει γεφύρι της Άρτας, καθώς όσο συγκρούονται συμφέροντα μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων, θα έχουμε αυτές τις καθυστερήσεις.

Επειδή ασχολούμαι πολλά χρόνια με αυτό το ζήτημα, αυτός ο δρόμος θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2010, είμαστε στο 2019 και ακόμα θα πάμε πολύ μακριά γιατί συγκρούονται συμφέροντα μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων.

Για αυτό και ανέφερα νωρίτερα ότι η αναγκαιότητα σημαντικής παρέμβασης σε αυτό το οδικό δίκτυο καρμανιόλα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και αρκετό καιρό.”

Σύμφωνα με τον κύριο Μωραΐτη, είναι επίκαιρο και ρεαλιστικό το ζήτημα που βάζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, ότι πρέπει να υπάρχει σύγκρουση με αυτή την πολιτική, πλέον υπάρχει αρκετή πείρα στο λαό μας, οι κατακτήσεις ήταν αποτέλεσμα αγώνων, πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι ότι κερδήθηκε, κερδήθηκε με αγώνες δεκαετιών και σήμερα δυστυχώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που αποδεικνύεται ότι θέλησε να κάνει τη βρώμικη δουλειά, παίρνει πίσω κατακτήσεις και ολοκληρώνει αντιλαϊκά μέτρα που οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αφήσει στη μέση η δεν τολμούσαν να ολοκληρώσουν.

Για παράδειγμα αυτή η κυβέρνηση της δήθεν αριστεράς, χτύπησε το ιερό δικαίωμα της απεργίας, ποινικοποιεί τους αγώνες, αυτό ο λαός μας πρέπει να το δει και να αχρηστεύσει αυτή την πολιτική.

Πρέπει να δει ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος και στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, με κομμουνιστές δημάρχους, έχουν σταθεί στο πλευρό των εργατών, αγροτών, λαϊκών στρωμάτων και υπάρχει και μία παρακαταθήκη, καθώς υπάρχουν 5 κομμουνιστές δήμαρχοι, στην περιοχή μας υπάρχει ο δήμος της Πάτρας, που εκεί η Λαϊκή Συσπείρωση έχει το δήμο, με τον Κώστα πελετίδη να συγκρούεται με αυτές οι πολιτικές, να παίρνει μέτρα ανακούφισης για τους πολίτες, επομένως ότι όλες οι δικαιολογίες ότι μπροστά μας είναι οι δανειστές και δεν μπορεί να γίνει τίποτα, τις καταρρίπτουν οι κομμουνιστές δήμαρχοι, που έδωσαν μάχη μαζί με το λαό και πήραν μέτρα ανακούφισης, όπως για παράδειγμα στην Πάτρα δεν υπάρχει κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς, δεν πληρώνονται τροφεία και μία άλλη σειρά από ζητήματα.

Ο λαός από αυτά πρέπει να βγάλει συμπεράσματα, να οργανώσει την πάλη του, να συγκρουστεί με αυτή την πολιτική, γιατί εμείς του λέμε καθαρά ότι δεν μπορεί να υπάρχουν κέρδη για τους λίγους και από την άλλη πλευρά να λύνονται τα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21330 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.