Ο Νάσος Ηλιόπουλος στον Prisma 91,6: Το πρόγραμμα της Ν.Δ είναι ξεκάθαρο: περικοπές στις κύριες συντάξεις και στις επικουρικές


Την Παρασκευή 5/7 στις 12 στο prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος είναι πρώην Υφυπουργός Εργασίας, κεντρικό στέλεχος του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ και πιο ειδικά μέλος της Κ.Π.Ε και της Π.Γ του.
Ο κ. Ηλιόπουλος ο οποίος είναι δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και πρώην πλέον υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη μετά τις εκλογές του Μαΐου,έχει διατελέσει στο παρελθόν και ειδικός γραμματέας στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στην πρώτη περίοδο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης είναι από τα ιστορικά στελέχη του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου με μεγάλη πολιτική εμπειρία, καθώς έχει υπάρξει μέλος της νεολαίας ΣΥΝ από τις αρχές του 2000, κεντρικό στέλεχος της αλλά και γραμματέας της οργάνωσης μετέπειτα.
Με προπτυχιακές σπουδές στην πληροφορική στην ΑΣΟΕ και στην συνέχεια μεταπτυχιακές σπουδές στο Πάντειο και διδακτορικό στις πολιτικές επιστήμες.
Ο κ. Ηλιόπουλος συμμετείχε σε κινήματα αλλά και κοινωνικούς αγώνες της εποχής εκείνης.Αργότερα δούλεψε για ένα χρονικό διάστημα ως ιδιωτικός υπάλληλος σε συνεταιριστικό φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης αλλά και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Υπήρξε πάντα στενός πολιτικός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Συζητήσαμε αναλυτικά με τον κ. Ηλιόπουλο για την πολιτική συγκυρία και το διακύβευμα των εκλογών καθώς και το εκλογικό κλίμα δυο μέρες πριν τις κάλπες.

Αναφερόμενος στο κλίμα των τελευταίων ημερών ο πρώην υπουργός τόνισε ότι όντως το αποτέλεσμα ”μπορεί να γυρίσει και να ανατραπεί λόγω και του κλίματος που εισπράττουμε τις τελευταίες ώρες και μέρες άρα ο συλλογισμός μιας τέτοιας λογικής του πρωθυπουργού έχει ένα δίκιο ”.

” Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία σημαίνει βιώσιμο ασφαλιστικό”. ‘

‘ Το πρόγραμμα όμως της Ν.Δ είναι ξεκάθαρο, περικοπές στις κύριες συντάξεις και στις επικουρικές”.

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε επιπρόσθετα ότι η ιδιωτική ασφάλιση θα γεννήσει ελλείμματα στα ταμεία, και ότι η Ν.Δ δεν έχει ξεκαθαρίσει μια σειρά πραγμάτων αν δηλαδή οι νέοι ασφαλισμένοι κατευθυνθούν αποκλειστικά στην ιδιωτική ασφάλιση.

Ο κ. Ηλιόπουλος αφού μας περιέγραψε την κατάσταση της χώρας που υπήρχε πριν αναλάβει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 σημείωσε ότι η άποψη περί επιβάρυνσης της οικονομίας το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρο αυθαίρετο. Ο κ. Ηλιόπουλος κλείνοντας μας μετέφερε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον στο επίκεντρο ενός νέου προοδευτικό πόλου, ενός πόλου της Αριστεράς και της συνάντησης της με την πολιτική οικολογία αλλά και την αριστερή σοσιαλδημοκρατία.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα πλέον που έχει βγει από την κρίση, έχει χτίσει την ασφάλεια της για την επόμενη μέρα και πρέπει να αποφασίσει ο κόσμος το ποιος θέλει και με πιο πρόγραμμα να κυβερνήσει το επόμενο διάστημα.

About Ομάδα Σύνταξης 28397 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. Οι οικονομολόγοι που προτείνουν να φάμε το ψωμί του σήμερα αύριο, και ας μείνουμε νηστικοί says:

  Το 15 στην Κουμουνδούρου και σε άλλα στέκια τι λέγατε για την προοπτική διακυβέρνησης της χώρας , όταν πηγαίνατε για εκλογές που ξέρατε ότι θα τις κερδίσετε. Το μπαλαμούτι είχε αρχίσει από τον Οκτώβρη του 2014.
  Γιατί δεν ΄δημοσιοποιείται τα όσα τότε συζητάγατε, όταν πήρατε το κυβερνητικό okey απ το Βερολίνο με τις επισκέψεις στελεχών σας.
  Λέγατε ότι, άλλα θα λέμε έξω ότι με ένα νόμο θα καταργήσουμε τα μνημόνια, και άλλα ξέρατε ότι θα κάνετε ως διαχείρηση της χώρας.
  Ο Δραγασάκης και ο ΜΗλιός που επεσκέπτονταν το Βερολίνο , τι συμφωνούσαν προεκλογικά του 2015.????
  Σε ένα καφενείο κάπου στο κέντρο της Ιερουσαλήμ, κάτι παλιοπαρέες δικές σας τι λέγανε για την προγραμματισμένη συμφωνία με το ημιακροδεξιό κόμμα για να κάμετε κυβέρνηση, και ποιοί είχαν αντιδράσει τότε ??? Μήπως τα θυμούνται αυτά οι τοίχοι της Κουμνουνδούρου και των καφενέδων.????
  Ψηφίσατε ασφαλιστικό νόμο λέγοντας οι ίδιοι κοροϊδεύοντας τους πολίτες, ότι ” δεν θα προφτάσει να εφαρμοστεί μια και οι συντάξεις θα αργούν να βγούν και ως τότε θα πάμε σε εκλογές το 2019.Και ταυτόχρονα πότε και που αποφασίστηκε – ήταν σε ψηλό όροφο κτιρίου αν δεν το ξέρετε- να ζητήσετε υψηλά ταμειακά πλεονάσματα το 2018 για να πάτε σε εκλογές το 2019 με τα επιδόματα.??? Έπεσαν ή δεν έπεσαν απ τα σύνεφα οι δανειστές όταν ακούσανε την συλλογιστική σας ????
  Μήπως οι εκλογές τώρα της 07/07/2019 είχαν αποφασιστεί από το Μάιο του 2018 , όταν ανοίξατε το θέμα για να το συνδέσετε με το θέμα διανομής επιδομάτων τους πρώτους μήνες το 2019 όπως έγινε.??? Ποιος από σας ήταν ο κυρίαρχος κομματικός για την μεθόδευση των εκλογών με το τέλος της διανομής επιδομάτων και αυτό το συμφωνήσατε το 2018 ???
  Γιατί 5πλασιάσατε την έκτακτη εισφορά και την είπατε εισφορά αλληλεγγύης, στοχευμένα από το 2016 και το ξέρουν και οι κότες της Ιερουσαλήμ, όταν μια βραδυά ψάχνατε χρήματα και τρόπους για να αρχίσετε να δώσετε επιδόματα. ΣΕ ποιο σημείο πάρθηκε η απόφαση και τι είχατε αναφέρει για τουςεργαζόμενους.. πώς τους χαρακτήρισε στελεχός σας???? Και ταυτόχρονα τι είπατε για την εκλογική σας προοπτική΄” σχετικά με το αφορόλόγητο και τα όρια κάτω της εισφοράς δήθεν αλληλεγγύης.???
  Απ τα όσα σας κουρτίσανε να λέτε στα κανάλια και στα site μήπως και πρέπει να πείτε και αυτά που καταλαβαίνετε και ξέρετε οι ίδιοι, αλλά τότε μπορεί να αποδυναμωθεί η θέση σας για το βουλευτικό μεροκάματο.
  Και μήπως όσοι δεν εκλεγείται βγείτε στους δρόμους και κάνετε πορείες για να σας δοθούν τα επιδόματα , που εσείς ανοίξατε τον χορό.???
  Και υπάρχουν και οικονομόγοι – από ποια πανεπιστήμια αλήθεια που τον δημοσιονομικό κατασταλτικό αυταρχισμό τον θεωρούν αριστερή πολιτική ???
  ή την ρύθμιση των 120 δοσεων μπροστά ( το χρήμα ως γενικό ισοδύναμο σε αμφισβήτηση ή περιορισμένης χρήσης ανάστροφα ) το θεωρούν οικονομική πολιτική???
  Αλήθεια από 8ωρα και 12ωρα εργασίας για χρόνια, είναι πολλοί από σας που ξέρετε ????

 2. Τα στενά και οι δρόμοι της πέριξ περιοχής της πλατείας Ελευθερίας πρός τπυ Ψυρρή ίσια επάνω και τους καφενέδες ( δεν κύλησε στην Λεωφόρο Πειραιώς για μαν μαθευτεί πλατιά) από το Μάιο Ιούνιο του 2018 μιλούσαν για εκλογές Ιούνιο του 2019.
  Κάπου ακούστηκε και από κάτι τύπους στην πλατεία μπροστά απ τους Αγίους Αναργύρους ( δίπλα επισκευάζεται το σπίτι κσι ο σοφάς που έμενε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης) την επομένη των Χριστουγέννων του 2018.
  Την αρχή Μαρτίου 2019 άρχισαν να σφυρίζουν τα επιδόματα απ το ταμειακό πλείνασμα.Στις 20 Μαρτίου του 2019 η κρατική ραδιοφωνία ανήγγειλε ότι δίδεται και επιπλέον νέο επίδομα ( το ονόμασε οικογενειακό).Για το οποίπ η αίτηση έπρεπε να γίνει στο αριστερό taxis ώς το τέλος Μαρτίου του 2019.
  Την 30 /12/2018 ανήγγειλε το κρατικό ραδιόφωνο για υπερταμειακό εισπραχθέν πλεόνασμα το 2018.Στα μέσα Ιανουαρίου 2019 ποσοτικοποιήθηκε κυβερνητικά στα 7,2 δις ευρώ.Και σρχισε ο καρσιλαμάς των επιδομάτων που δίδονται.
  Στα τέλη Φλεβάρη του 2019 το κρατικό ραδιόφωνο ανήγγειλε υπερ κάλυψη του διμηνιαίου ταμειακού πλεονάσματος ( Γενάρη Φλεβάρη) στο πλέον των 880 εκστομμυρίων ευρώ.
  Την ίδια εποχή ρωτήθηκε στέλεχος κυβερνητικό γιατί η εισφορά αλληλεγγύηες πενταπλασιάστηκε επί σύριζα ενώ ήταν έκτακτη διπλή φορολόγηση ώς εισφορά.?? Και δεν ήθελε να σπαντήσει, ήξερε αλλσ ήταν το τσεπικό βουλευτικό θέμα αρκεί να τα πληρώνουν οι τσέπες των πολιτών.
  Στην οικονομική ορολογία και θεωρία των πανεπιστημίων υπάρχει η 13 σύνταξη που δεν είναι σύνταξη ώς ποσό, αλλά επίδομα ,που δεν ιναι επίδομα εφ όσον φορολογήθηκε.Ή μήπως αυτές οι ερμηνείες είναι αποτέλεσμα των μεταπτυχισκών γνώσεων κσι σε ποιά πανεπιστήμια του κόσμου για να τρέξουν όλοι να τις μάθουν!!
  Και πώς το ανελέητο και άκαμπτο ηλεκτρονικό taxis (το παραμύθι της δήθεν ανεξάρτητης αρχής γορολογικών εσόδων σκέτη μούφα και μαιμού ανεξαρτησίσς ) επέτρεψε να σπάσει η ημερομηνία καταβολής των συντάξεων την 24 Μαίου Παρασκευή όταν στις 26 Μαίου Κυριακή είχαμε ευρωεκλογές??
  Η περίφημη σταθερότητα πληρωμής συντάξεων για τον εξορθολογισμό των κρατικών δαπανών τί έγινε?? Ή μήπως και αυτά ειναι θέματα ειδικών μεταπτυχιακών οικονομικών σπουδών !!
  Πολύ περίεργες σπουδές κυκλοφορούν πλέον και πολλά περίεργα διδάσκουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.