Ο Κλέων Γρηγοριάδης στον Prisma 91,6: ”Στην Ευρώπη υπάρχει ένα κίνημα που κάθε μέρα γιγαντώνεται”


Την Παρασκευή 15/3 στις 12 στο prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο Κλέων Γρηγοριάδης.

Ο Κλέων Γρηγοριάδης είναι γνωστός και επιτυχημένος ηθοποιός με πολλές συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές, θεατρικές παραστάσεις αλλά και τον κινηματογράφο. Αποφοίτησε από την δραματική σχολή Θεάτρου Τέχνης- Κάρολος Κούν. Μέλος σήμερα της πανευρωπαϊκής πολιτικής πρωτοβουλίας DiEM 25, ιδρυτικό στέλεχος και μέλος επίσης της πολιτικής συλλογικότητας ΜέΡΑ 25 αλλά και στενός συνεργάτης και συνοδοιπόρος του Γιάνη Βαρουφάκη. Ο Κλέων Γρηγοριάδης είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής ενόψει των εκλογών του Μαΐου για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

Συζητήσαμε αναλυτικά με τον κ. Γρηγοριάδη αρχικά για τα στοιχεία που δέχεται από τον κόσμο και o ίδιος αλλά και το DiEM 25 στην πορεία προς τις ευρωεκλογές και σε όλη αυτή την μάχη.

”..βρισκόμαστε όλοι ως έθνος και ως ήπειρος σε μια πορεία που δεν έχει γυρισμό..”

”όμως τα πράγματα στην Ευρώπη δεν είναι μόνο έτσι, ούτε πηγαίνουμε νομοτελειακά προς αυτή μόνο την κατεύθυνση.”

Στην συνέχεια συζητήσαμε αναλυτικά με τον Κλέων Γρηγοριάδη για τον κίνδυνο της ακροδεξιάς και της ανόδου της σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και τον κόσμο. Ο κ. Γρηγορίαδης τόνισε ότι ”όψιμα” και άλλες πολιτικές δυνάμεις μιλάνε για αυτό το κίνδυνο τώρα.

”πολλοί Ευρωπαίοι πολίτες δεν είναι διατεθειμένοι να κάτσουν στον καναπέ τους μέχρι να καταλυθεί και τα τελευταία στοιχεία δημοκρατίας στην Ευρώπη”

Τέλος μιλήσαμε για το γεγονός της αναλογικότητας και τον ρόλο της γυναίκας στα πολιτικά δρώμενα, τις δυνάμεις του πολιτισμού που αγκαλιάζουν αυτή την προσπάθεια καθώς για την εκπροσώπηση του ΜέΡΑ 25 και του DiEM 25 στα μέσα ενημέρωσης καθώς και το πως παρουσιάζεται από αυτά και ο κ. Βαρουφάκης.

”το παλαιό πολιτικό κατεστημένο δεν είναι σε θέση να ανατάξει αυτή την άνοδο της ακροδεξιάς, ουσιαστικά είναι αυτό που την δημιούργησε”.

About Ομάδα Σύνταξης 27559 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.