Γιώργος Παπανδρέου στο Lefkadatoday: “Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να κοιτάξει τα αίτια της κρίσης, συμβιβάστηκε με την δίψα του για εξουσία.”


Με αφορμή την παρουσία του στην Λευκάδα ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μίλησε στο Lefkadatoday.

“Σε αυτό τον όμορφο τόπο είχα την ευκαιρία να έρθω για συμπαράσταση στον κοινό μας αγώνα για την αυτοδιοίκηση, καθώς εμείς γεννήσαμε το θεσμό του Kαλλικράτη που έχει πολλά να δώσει ως κύτταρο Δημοκρατίας και συμμετοχής, καθώς είναι πολύ σημαντικές αυτές οι εκλογές και κρίσιμες για το αν θα αλλάξουμε ρότα, αν τελικά θα κατανοήσουμε τα αίτια της κρίσης και πραγματικά θα δώσουμε τέλος σε μία κρίση, χωρίς προοπτική, με πραγματικές και μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας.

Παλεύουμε και για την αυτοδιοίκηση, για μία Ευρώπη σοσιαλιστική, που δεν είναι η Ευρώπη της λιτότητας, του νεοφιλελευθερισμού, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, αλλά είναι η Ευρώπη της συνεργασίας, δημοκρατίας και συμμετοχής, που πολεμά τις ανισότητες και πιστεύεις στον ευρωπαίο πολίτη.”

Αναφορικά με την αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ νέας Δημοκρατίας, που μετατρέπουν σε ψήφο εμπιστοσύνης τις Ευρωπαϊκές εκλογές, έκανε λόγο για μία κοκορομαχία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ Νέας Δημοκρατίας για το πάπλωμα.

Τα δύο κόμματα δεν αναγνωρίζουν τα βασικά αίτια της κρίσης, η Νέα Δημοκρατία ήταν βασική υπαίτιος της κρίσης με τα τεράστια ελλείμματα και την υπερχρέωση της χώρας που φορτώθηκε ο λαός και κυβέρνηση μάς σηκώνοντας τα βάρη ευθυνών που δεν μας ανήκαν αλλά κάναμε πατριωτικά, ο δε ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε ότι αντί να κοιτάξει τα αίτια της κρίσης συμβιβάστηκε με τη δίψα του και την εξουσία.

Δυστυχώς είναι οι δύο όψεις μιας συντηρητικής πολιτικής. Εμείς πρεσβεύουμε τις πραγματικές ριζοσπαστικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα.

About Ομάδα Σύνταξης 27925 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.