Ο Γαλιλαίος, ο Τσελέντης και ο… Σκιαδαρέσης


Ο ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ αποφάνθηκε ότι η γη γυρίζει και τον έστειλαν στο δικαστήριο με σκοπό να τον κάψουν ζωντανό. Γλύτωσε το θάνατο παραδεχόμενος ότι η γη είναι επίπεδη, αλλά έμεινε στην ιστορία με την περίφημη φράση του «κι όμως η γη γυρίζει».

ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ο διάσημος αστροφυσικός Στήβεν Χόκιγν άνοιξε με τις τοποθετήσεις του «σκοτεινές» προβλέψεις για το μέλλον της ανθρωπότητας, αλλά κι αν υπάρχει Θεός. Εννοείται ότι η Εκκλησία ξεσηκώθηκε, αλλά δεν τον έστειλε στην πυρά.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ η WWF σε μια εκδήλωση στην Κεφαλονιά δήλωσε ότι το Ιόνιο θα καταστραφεί από τις πετρελαϊκές εξορύξεις και ότι ο τουρισμός θα είναι ο μεγάλος χαμένος. Προέβλεψε ότι τα ατυχήματα θα είναι συχνά και ότι οι τουρίστες δεν θα έρχονται πλέον στα νησιά μας. Κανείς δεν άσκησε αγωγή κατά της περιβαλλοντικής οργάνωσης.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ η σεισμική δραστηριότητα στη δυτική Ελλάδα αποκάλυψε παρασκήνιο πίσω από τις προβλέψεις και έναν άγριο πόλεμο των σεισμολόγων. Αυτά, λίγο πολύ, είναι γνωστά εδώ και χρόνια. Όμως, τώρα είχαμε μια παραφωνία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Επιμελητηρίου Λευκάδας, έστειλε εξώδικο στον σεισμολόγο Άκη Τσελέντη γιατί έκρινε ότι με τις δημόσιες τοποθετήσεις του δημιουργεί πρόβλημα στον τουρισμό και στον εμπορικό κόσμο του νησιού.

ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ γράψαμε ιστορία, ό,τι δεν γράφτηκε για τον Γαλιλαίο, για τον Χόκιγν και τη WWF. Πήραμε δηλαδή το αίμα μας πίσω.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ. Το να στείλεις εξώδικο με σκοπό να σταματήσεις έναν επιστήμονα του βεληνεκούς του Άκη Τσελέντη για να μιλάει δημόσια για τη Δυτική Ελλάδα και πόσο μάλλον για την επιστήμη του νομίζω ότι είναι πανελλαδική ίσως και παγκόσμια πρωτιά. Μεγαλύτερο κακό προκαλεί στο νησί – και κατ’ επέκταση στα Επτάνησα – μια τέτοιου είδους αντιπαράθεση.
Η επιστήμη δεν κηδεμονεύεται.

ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ότι το να κάνει δημόσιες δηλώσεις ένας επιστήμονας και να καλλιεργεί άγχος και φόβο στο τοπικό πληθυσμό για επικείμενο σεισμό. κι αυτό μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ και των προβλέψεων, αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, δεν θα πρέπει να γίνεται βορά σε δημόσιο διάλογο και στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά θα πρέπει να συζητείται μεταξύ των θεσμοθετημένων φορέων της Πολιτείας για την προετοιμασία από κάθε ενδεχόμενο, την πρόληψη και την έρευνα.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΕΛΕΝΤΗ -παρεμπιπτόντως υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ- είναι πυρ και μανία. Όπως μου είπε όταν του τηλεφώνησα, «ο Σκιαδαρέσης κάνει πολιτική σπέκουλα με τον σεισμό και η Ρόδη Κράτσα που τον θέλει για υποψήφιο πρέπει να τον μαζέψει».

*Ο Σπ. Φρεμεντίτης είναι δημοσιογράφος στο OPEN

Πηγή:corfupress.gr

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 22305 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.