Ο φοροτεχνικός Αποστόλης Σταυρίδης σας λύνει όλες τις απορίες για το επίδομα των 800 ευρώ


Αιτήσεις για καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ από 1ης έως και τις 30 Απριλίου θα μπορούν να κάνουν οι εργαζόμενοι

Οι αιτήσεις γίνονται υπό την προϋπόθεση ότι έχει υποβάλει την αίτηση η επιχείρησή ή ο εργοδότης τους και ότι η δική τους σύμβαση εργασίας έχει ανασταλεί.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής και αρχίζουν να εφαρμόζονται αφορούν περί τους 1,4 εκατ. μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και 600.000 ελεύθερους επαγγελματίες.

Τα πιο σημαντικά είναι τέσσερα:

* Η αποζημίωση 800 ευρώ.

* Η μείωση ενοικίων κατά 40%.

* Η αναστολή πληρωμής εισφορών μηνών Φεβρουαρίου – Μαρτίου ως τον Σεπτέμβριο.

* Η μείωση κατά 25% σε φόρους και σε εισφορές για όσους πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους (Φεβρουαρίου και Μαρτίου) στην ώρα τους.

1) Συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία υποβολής αίτησης υπεύθυνης δήλωσης εργαζομένων σας, ανάλογα με τα ΑΦΜ τους για τα ευεργετήματα .  Υπάρχουν ακόμη αρκετές περιπτώσεις που δεν έχουν υποβληθεί οι αιτήσεις εργοδοτών οι οποίες θα γίνουν στη πορεία .

Οι διαδικασίες αιτήσεων λογικά θα είναι όλο τον Απρίλιο και βλέπουμε .

 

2) 06/04/2020 θα ανοίξει νέα πλατφόρμα για τους επαγγελματίες που δικαιούνται τα 800,00 ευρώ . Θα δούμε αν θα πρέπει να υποβάλλεται εκ νέου αίτηση για να δηλωθούν κάποια επιπλέον στοιχεία όπως IBAN , mail κλπ ή θα τα αντλήσουν απευθείας από τις λοιπές πλατφόρμες που έχουμε ανεβάσει στοιχεία κατά καιρούς .

 

3)  Όσοι έχουν ανοιχτές επιταγές πληρωμής (αφορά κυρίως εμπορικά καταστήματα) , θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Τράπεζα για να δουν ποια είναι η διαδικασία της μετάθεσης πληρωμής για 75 μέρες . Η διαδικασία της αίτησης θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τα μεσάνυχτα της 07/04/2020 . Καλό θα είναι να μιλήσετε και με κάποιον Δικηγόρο.

 

4) Στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει δημιουργηθεί διαδικτυακή ηλεκτρονική πλατφόρμα με τίτλο «myBusinessSupport», μέσω της οποίας υποβάλλονται τα αιτήματα χορήγησης ενίσχυσης με τη μορφή προκαταβολής – ειδικού δανείου του κράτους προς τις επιχειρήσεις, προκειμένου να διενεργηθεί αυτοματοποιημένος έλεγχος προϋποθέσεων χορήγησης , υπολογισμός του ύψους ενίσχυσης και έλεγχος αυτοματοποιημένα και ως προϋπόθεση η δήλωση λογαριασμού ΙΒΑΝ από την επιχείρηση στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του TAXISnet. Η διαδικασία ξεκίνησε από χθες και θα ολοκληρωθεί στις 10/04 . Δεν θα προλάβουμε να κάνουμε σε κανέναν γιατί :

1) Δεν έχουν ανακοινωθεί οι όροι χρηματοδότησης ,

2) Θα πρέπει να γίνουν ΦΠΑ και Ε3 μέχρι 10/04 πράγμα αδύνατον υπό αυτές τις συνθήκες και

3) Υπάρχουν κριτήρια τα οποία οι περισσότεροι δεν τα πληρούν  .

Το Portal για όποιον ενδιαφέρεται είναι το παρακάτω :
https://www.aade.gr/mybusinesssupport

 

 

5) Μόλις εκδόθηκαν τα σημειώματα πληρωμής ΕΦΚΑ για τον μήνα Φεβρουάριο , όσοι είναι ενταγμένοι είτε σαν πληττόμενοι είτε υποχρεωτικά κλειστοί και θελήσουν να το πληρώσουν ως 10/04 θα έχουν έκπτωση 25% , θα πρέπει να είναι εξοφλημένος και ο Γενάρης, υπάρχει και ανάλογο μήνυμα στην εφαρμογή (βλέπε παρακάτω) :

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ  (ΠΝΠ 30/03/2020- Α΄75) ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ:

Α. ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Β. ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑ 25% ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ Η ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ 10/4 ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Γ. ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΕ 4 ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ, ΜΕ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ 1ης ΔΟΣΗΣ ΕΩΣ 30/09/2020 ΕΦΟΣΟΝ

ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ.

Εφόσον έγινε μείωση , το ίδιο αναμένουμε να δούμε και στις οφειλές προς εφορία , προς το παρόν δεν έχει αλλάξει κάτι εκεί .

7) Επιστημονικοί κλάδοι (γιατροί , δικηγόροι κλπ) τελικά θα πάρουν 600,00 ευρώ . 400,00 με την εγγραφή τους στα διάφορα ΚΕΚ (ήδη σας έχουν βομβαρδίσει) που θα μπουν στους λογαριασμούς 15/04 και άλλα 200,00 στις 30/04 ,  θα πρέπει να συνεννοηθείτε με τους φορείς αυτούς για το πώς θα παρακολουθήσετε τα σεμινάρια αυτά για να πληρωθείτε Μέσα σε αυτούς θα μπουν ΚΑΙ φροντιστήρια . Ενδεχομένως τα 800,00 οι γιατροί κλπ θα τα πάρουν τον Μάιο .

8) Υπάρχουν ένα σωρό εκκρεμότητες , ήδη σε εκπομπές που ήμασταν καλεσμένοι και μιλήσαμε (Prisma Radio με τον πολύ γνωστό δημοσιογράφο κ.Κουνιάκη , Ράδιο Πρέβεζα , Live ενημέρωση με κ. Βασιλειάδη) αναφερθήκαμε στη δυσκολία κατανόησης των εγκυκλίων , ήδη σε διάστημα λίγων ημερών μετράμε 120 αποφάσεις και 5 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τις ασάφειες που υπάρχουν, αλλά και στον μεγάλο αριθμό αποφάσεων που περιμένουμε ακόμη .

Μερικές από αυτές είναι :

– Ποιες επιχειρήσεις αφορά η δήλωση του κ. Σκυλακάκη για ένταξη στα 800,00 εφόσον δεν υπάρχει μηδενική δήλωση ΦΠΑ το τελευταίο εξάμηνο και ποιο θα λογίζεται ως τελευταίο εξάμηνο . Η δικιά μας άποψη είναι όσο εντάχθηκαν στο Β πλαίσιο στήριξης .

– Ποιες επιχειρήσεις που έχουν πάνω από 5  άτομα προσωπικό δεν εντάσσονται στα 800,00 ευρώ .

– Πως θα πάρουν τα 800,00 εταιρείες (ΟΕ κλπ)

– Αν δικαιούνται οι εταίροι στις εταιρείες μειώσεις ενοικίου .

Στα περισσότερα ερωτήματα λοιπόν που έχετε , η απάντηση είναι :

Ίσως και θα δούμε .

 

Παρακαλούμε λοιπόν να φιλτράρετε ή ακόμη και να συζητάτε μαζί μας (τα τηλέφωνα μας είναι μόνιμα στη διάθεση σας) ότι σας λένε διάφοροι ή ότι ακούτε στα ΜΜΕ .

 

Ευχόμαστε υγεία πάνω από όλα .

 

Σαν γραφείο κάνουμε ότι μπορούμε να εξυπηρετήσουμε εσάς και τους εργαζόμενους σας κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες εργασιών και νομίζουμε ότι έχετε μια σφαιρική ενημέρωση για όλα τα οικονομικά θέματα σε άμεσο χρόνο  .

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 28428 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.