Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς στον Prisma 91.6


Την Παρασκευή 15/2 καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση στο prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” ήταν ο Δημήτρης Ψαράς.

Ο Δημήτρης Ψαρράς είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1953 και σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ. Ήταν μέλος της συντονιστικής επιτροπής του Πολυτεχνείου στην εξέγερση του 73. Εργάστηκε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία για πάνω από 20 χρόνια και ήταν υπεύθυνος της δημοσιογραφικής ομάδας του ιού. Από το 2012 συνεργάζεται με την Εφημερίδα των Συντακτών ενώ έχει συνεργαστεί και με άλλα Μέσα. Έχει ασχοληθεί εκτενώς με το ζήτημα της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και έχει παρουσιάσει και συγγραφική δουλειά.

Συζητήσαμε αρχικά αναλυτικά σε σχέση με την πορεία της δίκης της Χρυσής Αυγής , ο κ. Ψαρρας πιο συγκεκριμένα τονίζοντας μας μετέφερε την άποψη του ότι δεν θα έχουμε κατάληξη της δίκης εντός 2019, ωστόσο η δίκη προχωρά κανονικά με γρήγορους ρυθμούς .

”Τα τάγματα εφόδου της Χ.Α κάνουν δειλά δειλά την επανεμφάνιση τους” . Στο κομμάτι της εξωστρεφούς δράσης της νεοναζιστικής οργάνωσης ο κ. Ψαρράς κάνοντας μια ιστορική αναδρομή και μεταφέροντας μας τι ίσχυε πριν να ξεκινήσει η δίκη απάντησε στο ερώτημα μας, λέγοντας ότι παρατηρείται μια επανεμφάνιση της Χρυσής Αυγής στο δρόμο με κορυφαίο παράδειγμα και τα επεισόδια με πρόφαση το Μακεδονικό έξω από το κοινοβούλιο.

Επιπρόσθετα συζητήσαμε μαζί του για την ακροδεξιά και λαϊκιστική στροφή σε επίπεδο κυβερνησιμότητας χωρών της Ε.Ε καθώς τέλος και για τις διαφορές ακροδεξιάς και νεοναζιστικών οργανώσεων.

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.