Ο Δημ. Τζανακόπουλος στον Prisma 91,6: ”Υπάρχει στρατηγική αποτυχία της κυβέρνησης στην εφαρμογή της πολιτικής της- Από εδώ και πέρα φέρει πλήρως και ακέραια την ευθύνη για ότι και αν συμβεί…”


Την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στις 12 στον Prisma 91.6 και ”Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος τηλεφωνικά του Χρήστου Τσούτση στην εκπομπή ήταν ο Γραμματέας του ”ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία” κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος είναι έμπειρος νομικός με μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική Σχολή Αθηνών, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών από το 2019 και πρώην Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης .

Από το 2015 έως το 2016 διατέλεσε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του τότε πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και στην συνέχεια γενικός γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου.
Έχει διατελέσει επίσης υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος (5 Νοεμβρίου 2016 – 9 Ιουλίου 2019).

Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του για την πολιτική συγκυρία, την πρωτοφανή υγειονομική κρίση που βιώνει η χώρα αλλά και ο πλανήτης συνολικά, τις ελλείψεις στα νοσοκομεία αλλά για και τις θέσεις
του ΣΥΡΙΖΑ στην συγκυρία.

Επίσης ακούσαμε την άποψη του για την κατάσταση που επικρατεί σε κοινωνία και οικονομία, τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης απέναντι σε όσους πλήττονται αλλά και την επόμενη ημέρα για τον κόσμο της εργασίας και τις παραγωγικές δυνάμεις.

” Η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο..” ” Η πανδημία φαίνεται να εξαπλώνεται, η κατάσταση δεν είναι οριακή-έχει ξεφύγει από το όριο..” ” Η κυβέρνηση είχε το χρόνο να προετοιμαστεί καταλλήλως γι’ αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας…”

” Και λόγω ανεπάρκειας και λόγω στρατηγικής επιλογής δεν θωράκισε και δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ..”

” Ο κ. Μητσοτάκης του έδειξε μέγιστη ανευθυνότητα με τις δηλώσεις του καλοκαιριού περί νίκης απέναντι στον κορονοϊό…” ” Προφανώς μιλάμε για μια τεράστια ανθρωπιστική τραγωδία..”

” Από το Μάρτη φωνάζαμε για μια γενναία στελέχωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας που πρέπει να πραγματοποιηθεί.., για χιλιάδες νέες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, για δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ ..”

” Κάναμε πρόταση για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τείνοντας το χέρι βοηθείας προς τον Κ. Μητσοτάκη…”

” Να συμφωνήσουμε σ’ ένα Υπουργό κοινής αποδοχής , καλέσαμε την κυβέρνηση να συμφωνήσει σ’ ένα άμεσα μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχέδιο , παγώνοντας τα αντιλαϊκά νομοσχέδια που έχουν να κάνουν με τον πτωχευτικό κώδικα και τα εργασιακά..”

” Ο κ. Πέτσας τόλμησε να ξεστομίσει την φράση- Αν ακούγαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και φτιάχναμε περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει τα λεφτά του ελληνικού Λαού- πρόκειται για αδιανόητη δήλωση..”

” Οι προτάσεις μας απορρίφθηκαν από τον κ. Μητσοτάκη..” ” Εμείς μέσα από τις προτάσεις για τις πολιτικές ενίσχυσης του ΕΣΥ θέλαμε να περιορίσουμε όσο δυνατό περισσότερο την πανδημία..” ” Αυτή την πολιτική φαίνεται να μην την κατανοεί η κυβέρνηση..”

” Η κυβέρνηση απέρριψε τις προτάσεις μας και θα έχει την ευθύνη πλέον από εδώ και πέρα για ότι συμβαίνει..”

” Πρόκειται για μια ιδεοληπτική εμμονή και για στρατηγική επιλογή, δεν μιλάμε απλώς για μια πολιτική ανεπάρκεια..”

” Η κυβέρνηση κατάφερε να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην οικονομία..”

” Το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς συγκεκριμένα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα είχε συνέπειες..”

” Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη το μόνο το οποίο έκανε ήταν να ενισχύσει τα φίλα οικονομικά συμφέροντα και να αφήσει ξεκρέμαστη την κοινωνία μπροστά στο τσουνάμι που έρχονταν..”

” Το Lockdown πρέπει να συνοδεύεται με γενναία οικονομικά μέτρα στήριξης εκείνου του πληθυσμού του οποίου πλήττονται..” ” Αυτή η λογική με ισχυρά πακέτα και μέτρα ισχύει και στην υπόλοιπη Ευρώπη άλλωστε και σε κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ”

” Θα προτιμούσα ο κ. Μητσοτάκης να αποδεχθεί το μαξιλάρι ρευστότητας που αναγνωρίζουν όλοι σ’ ευρωπαϊκό επίπεδο και μας οδήγησε σαν μοχλός εκτός μνημονίων και να το χρησιμοποιήσει προς την ενίσχυση του ΕΣΥ…”

” Δεν το κάνουν..” ”Αυτά τα χρήματα συσσωρεύτηκαν για να βοηθήσουν την χώρα σε μια εποχή οικονομικής στενότητας..”

” Αν δεν τα χρησιμοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης θα έχει τεράστια ευθύνη και ακριβώς αυτό κάνει…”

” Αρνείται να στηρίξει την ελληνική οικονομία…” ” Το χρέος δυστυχώς θα εκτοξευτεί..”

” Μιλάμε δυστυχώς και για μια εποχή σκοτεινή , δυσάρεστη και δύσκολη επίσης για την ίδια την δημοκρατία και τους θεσμούς..”

” Η Ν.Δ αξιοποιεί αυτή την κρίση για να επιβάλλει ένα νέο αυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης..”

” Εδώ πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί αλλά και σε εγρήγορση όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες…”

” Σ’ αυτή τη φάση ο πρώτος στόχος είναι να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ανθρώπινες ζωές..”

” Όταν περάσουμε αυτή την κρίση θα συζητήσουμε για το τι πρέπει να γίνει έτσι ώστε να βγει η χώρα από αυτό το σκοτεινό τούνελ που μας έχει οδηγήσει ο κ. Μητσοτάκης..”

About Ομάδα Σύνταξης 28408 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Πήρε την σκυτάλη από σύριζα ώς κυβέρνηση η ΝΔ ώς άσκηση πολιτικής και συνέχισε. Μόνιμη κολώνια. Την βαρεθήκαμε.
  Και όπως γίνεται -όπως έγινε με τον σύριζα το 2015- οι πολίτες πίστεψαν έδωσαν κυβέρνηση στην ΝΔ όπως είχαν δώσει στον Σύριζα , και πάμε γιά άλλα.
  Έτσι είχε δώαει και στον ΓΑΠ το 44% το 2009 που ήταν συνέχεια της ΝΔ ( με την θωρακισμένη οικονομία του Καραμανλή το 2008) και την χρεωκοπία ώς συνέχεια.
  Το φαινόμενο της συνέχειας, μία απ τα ίδια ,είναι πλέον η επαναλαμβανόμενη κανονικότητα στην πολιτική ιστορία για να μην αλλάζει τίποτα, αφού γίνονται αλλαγές.
  Το φαινόμενο έχει συνέχεια αφού τ
  την αντισυνταγματική έκτακτη εισφορά του συνταγνατολόγουδιπλή ο Σύριζα την 3τριπλασίασε και την έκαμε εισφορά αλληλεγγύης για να επιδοτεί τους αξούργους των καφενέδων για να πιάσει ενκλογικά ξερικοκούκια. Και την συνέχισε η Νέα Δημοκρατία το 2019.
  Και αυτούς τους αξούργους συνεχίζει να επιδοτεί η Νέα Δημοκρατία και να τους επιτρέπει να κάνουν πάρτυ σε πλατείες και σε προαύλια ξενοδοχείων ( το σύμπτωμα της Βαλκανικής φαβέλας Θεσσαλονίκη) και των τουριστικών ψευτοεισπράξεων και ξεσαλώματος των αξούργων καφενόβιων το καλοκαίρι του 2020 που κορο’ι’δεύανε τους όσους λάμβαναν μέτρα προφύλαξης.
  Γιατί στην Ελλάδα πλέον οι αξούργοι και άπλυτοι και οι με τατουάζ σημαδεμένοι κορο’ι’δεύουν και θα κορο’ι’δεύουν τους πολίτες που έστω ξοδεύουν ξυραφάκια και σαπούνι για την περιποιησή των.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.