Ο Χρήστος Γληγόρης για χαρακτηρισμούς του δημάρχου Χ. Καλού στο Δημοτικό Συμβούλιο


Σχόλιο του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Γληγόρη για την συμπεριφορά του δημάρχου Χ. Καλού σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας.

Για μιζέρια, μικροψυχία και υποκρισία μας κατηγόρησε ο κ. Χαράλαμπος Καλός, δήμαρχος Λευκάδας, κατά την χθεσινή (25/9/2020) συζήτηση στην 18η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην τελική τοποθέτησή του για τις προσωρινές μονοδρομήσεις του παραλιακού μετώπου Λευκάδας.

Όχι σε συγκεκριμένες παρατάξεις, προς το Σώμα ήταν οι ευθείες βολές, στην προσπάθειά του να υποστηρίξει την εισήγηση του.

Αγαπητέ κ. δήμαρχε, καταλαβαίνω ότι οι τηλεδιασκέψεις και η σιγουριά του γραφείου, σας δημιουργούν μια ατμόσφαιρα θαλπωρής και ατομικής χαλάρωσης. Βλέπετε την οθόνη του υπολογιστή σας και έχετε την αίσθηση ότι σ’ αυτό το περιβάλλον εμπεριέχεται η πραγματικότητα.

Κάνετε όμως πολύ μεγάλο λάθος! Το πολίτευμα μας είναι αντιπροσωπευτική δημοκρατία κάτι που (τουλάχιστον μέχρι σήμερα) αφορά κατά πολύ περισσότερο και την αυτοδιοίκηση. Απέναντι σας δεν έχετε έναν οποιονδήποτε δημοτικό σύμβουλο, που μπορεί να σας είναι αντιπαθής, προσωπικά ή κομματικά. Έχετε τους πολίτες της Λευκάδας, που σε καμία περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν, να συμφωνούν, να συναινούν, να αποδέχονται και να απολαμβάνουν τις αποφάσεις σας. Αν το έχετε ξεχάσει να σας θυμίσω ότι ΔΕΝ εκλεγήκατε δήμαρχος με το 100% του εκλογικού σώματος αλλά με το 17% (ποσοστό 1ης Κυριακής).

Θα σας παρακαλούσα λοιπόν (επειδή έχω το ηχητικό της 8λεπτης τοποθέτησής σας)) την επόμενη φορά να είστε πιο φειδωλός στις εκφράσεις σας και το χέρι στο γραφείο να το χτυπάτε στους συνεργάτες σας, οι οποίοι ουκ ολίγες φορές σας έχουν αφήσει ξεκρέμαστο και όχι στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν είναι υποτακτικοί σας κ. δήμαρχε. Δεν προσωποποιώ την αντίδραση σας, τυγχάνει όμως να είμαι μέλος αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου. Ούτε επιθυμώ να κάνω υποδείξεις ή να παραδώσω μαθήματα ορθής συμπεριφοράς. Απλά προστατεύω τον εαυτό μου και τους συμπολίτες που με έστειλαν σ’ αυτό το ανώτατο θεσμικό όργανο του Δήμου μας. Γιατί σε αυτούς μιλάτε, όπως μιλάτε, όταν μιλάτε.                                                                        

Μίζερους, λοιπόν, μικρόψυχους και υποκριτές αποκαλείτε τους Λευκαδίτες που δεν σας ψήφισαν.

Χρήστος Γληγόρης

Δημοτικός Σύμβουλος

About Ομάδα Σύνταξης 27889 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. Εκεί στην μικρότερη περίπου επαρχία της χώρας ώς Δήμος, τι νομίζουν ότι είναι οι μέγιστοι πρώτοι και ανυπέρβλητοι της τσακωμάρας και της φαγωμάρας???
  Δηλαδή ακόμα μικρό χωριό κακό χωριό , και ας μεγάλωσε η πόλη , η Νήσος και ο Δήμος λειτουργικά οικονομικά διοικητικά ???
  Βρισιές, φωνασκίες, κατηγόριες, ψόγοι, όλα αυτά απαρτίζουν την ειδησιογραφία , και για αυτή την πληροφόρηση των πολιτών εντάξει πόσο μπορεί να κατηγορηθεί ένα site ενημερωτικό είναι ένα site που τα προβάλει?? Αφού υπάρχουν??? Και το θέμα είναι να μην υπάρχουν .. γιατί τότε απλά δεν θα προβαλλόνταν.
  Οι εκλεγμένοι εκεί δημοτικοί συνολικά, τι νομίζουν ότι είναι πέρα από μια επιλογή των πολιτών για διαχείρηση της καθημερινότητας και με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας ?? Η οποία βελτίωση της καθημερινότητας μπορεί να εμπεριέχει τό υβρίζειν και τον ψόγο και για την ιδιότητα του δημοσίου προσώπου και της ιδιωτικής σφαίρας του προσώπου του κάθε εκλεγμένου για την τετραετία ???
  Πριν από λίγο καιρό ακούστηκαν σε τηλεσυνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου βρισιές προσωποποποιημένες, κάθε μέρα η πληροφόρηση απ τα site ( είιναι και αυτά μέσα ενημέρωσης ) έχει λεκτικές κόντρες και τσακωμούς , τον Αύγουστο μήνα τα πεζοδρόμια και ο ποδηλατόδρομος στον Άι Μηνά ήταν ουσιαστικά parking καίτοι η πόλη έχει ικανούς χώρους πάρκινγκ μέσα στον αστικό ιστό, υπήρξε διαμαρτυρία εκ των Τσουκαλάδων και τουριστών για την έλλειψη νερού,ανακαλύπτονται λάθρες παροχές νερού , το σκουπιδικό υπάρχει έστω και κάπως βελτιωμένο, τα ανεπιτήρητα μοσχάρια πέρα απ τις καταστροφές στην γεβργική κάνου απιθέσεις σε αυτοκίνητα, πλημύρες εξηγήσιμες απ την άναρχη δόμηση έφεραν οι πρώτες βροχές, τα χορτάρια δεξιά αριστερά των επαρχιακών δρόμων της Νήσου έχουν θεριέψει, διπλοπαρκαρίσματα παντού , πεζοδρόμια κλεισμένα , αποχετευτικές βρώμες και οσμές παραλιακή γραμμή , .. και άλλα , μαζί και με την οικονομική γενικά δυσκολία που θα επέφερε η πανδημία του κορονο’ι’ού, όλα αυτά και άλλα ίσως δεν είναι κοινά προβλήματα ενεργοποίησεις και του λογικού και του θυμικού των δημοτικών εκλεγμένων για να μην εξαπολύεται ο διαλογικός αρνητισμός και στα όρια των ψόγων??
  Ωραία τα κάθε λογής site αν σταματήσουν την προβολή των αρνητικοτήτων της δημοτικής συγκρότησης συνολικά, αυτές οι αρνητικότητες θα σταματήσουν, για να αρχίσουν οι θεικοί διάλογοι και προτάσεις για την ευρυθμότερη διαχείρηση των δημοτικών θεμάτων της καθημερινότητας και της μεσοχρονιομακροχρονιότητος ?? Ποίοι είναι οι παράγοντες
  που συνηγορούν σε αυτό ?? Δεν υπάρχει καμμία παράμετρος που να δείχνει ή και να πείθει πείθει τους πολίτες ότι αυτή η σειρά τσακωμάρας και φαγωμάρας θα σταματήσει .
  Να βάλουν μυαλό όλοι, και πρός αυτή την κατεύθυνση όλα τα μέσα ακόμη και οι θεολογικές επικλήσεις ( ευτυχώς που υπάρχουν και αυτές ώς μέρος του πολιτισμού ) είναι και αναγκαίες και αποδεκτές και να στοχεύσουν στην διαλογική διαχειριστική προτασιακή ομόνοια για την υλοποίηση των αντικειμένων του θετικού διαλόγου ώς πράξεις.

 2. Αγαπητε συμβουλε Χρηστο,καλα τα λες.Αλλα δεν ειναι η πρωτη φορα που ο δημαρχος(κριμα το αξιωμα) χτυπαει το χερι του στο τραπεζι,νιωθει θαλπωρη στο γραφειο του και ζει σε εικονικη πραγματικοτητα. Γιαυτο και ακουγονται οι χαρακτηρισμοι που λες και αλλοι που δεν λες και τους εχετε κανει γαργαρα.Γιατι αραγε??

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.